ETA Napisano 18 Lipiec 2009 Napisano 18 Lipiec 2009 Mam problem ze sterownikami dźwięku, realtek na zmiane twierdzi, że podpięto głośniki i następnie, że je odpięto... przez co cały czas dźwięk jes przerywany, miał ktoś taki problem??
AdiJager Napisano 18 Lipiec 2009 Napisano 18 Lipiec 2009 omg reaktek... ja już tyle przeszedłem z tym szajsem, ale czegoś takiego jeszcze nie miałem :) 1.Reinstal sterów (instalowałeś coś ostatnio? Ja straciłem kiedyś dźwięk po instalacji windows media runtime) 2. Jeżeli nie pomoże tzn, że problem leży po stronie hardwaru/wejścia. Realtek ma soft do ich ustawiania (co pewnie Ci się zresztą wyświetla) - wymuś na nim, żeby szukał głośników np pod słuchawkami - w ten sposób karta nie będzie wykorzystywać uszkodzonego wejścia (oczywiście podłącz wtedy głośniki pod słuchawki/mikro)
ETA Napisano 18 Lipiec 2009 Autor Napisano 18 Lipiec 2009 Komp jest po formacie wiec nic nie instalowałem, problem raczej nie po stronie hardware, bo poniewaz wszystko działą cacy na tych testach, przy muzie ladnie wszystkie 6 glosnikow dziala tylko te przerywanie nie wiem o co kaman 0_o
Sebastian Ozga Napisano 18 Lipiec 2009 Napisano 18 Lipiec 2009 Można wyłączyć wykrywanie, poszukaj gdzieś w opcjach. Niestety jedynym lekarstwem na te karty, to zakup nowej - też miałem niezłe jazdy z nią :)
streaker Napisano 18 Lipiec 2009 Napisano 18 Lipiec 2009 Nie masz przypadkiem dodatkowego sprzętu dopiętego (słuchawki, mikrofon) ? Jeśli tak to go odłącz jeśli nie potrzebujesz.
Rekomendowane odpowiedzi