Napisano 23 Lipiec 200915 l Witam Mam taki dość głupi problem, zerknijcie na image poniżej: Gdy się przyjżeć, mniej więcej po środku widać zaciemnienie, takie wybrzuszenie (po MeshSmooth) Pojawiło się ono, gdy dodałem nowe loop edges (editablely poly -> edge -> connect). Już kilka razy miałem taką sytuację, i za każdym razem ręcznie próbowałem wyrównać, ale zmieniasz kąt patrzenia i znów wybrzuszenie. Tak wygląda siatka (na czerwono nowo dodana krawędź...): Jak temu zaradzić ? Czy coś robię źle... ? //EDIT Dzięki Aniu :) co ciekawe był widoczny ale nagle znikł :P Dzięki Pozdrawiam Edytowane 23 Lipiec 200915 l przez Matuzalem
Napisano 23 Lipiec 200915 l obrazka nie widać edit: myślę że to normalne, po prostu masz tam lekkie zgięcie wyznaczone przez te 3 kanty. Możesz odsunąć prawy i lewy loop bardziej od środkowego, tak żeby odstępy między wszystkimi pięcioma kantami były mniej więcej równe. Albo spróbować zastosować modyfikator relax tylko na te kanty. Edytowane 23 Lipiec 200915 l przez Ania
Napisano 23 Lipiec 200915 l Autor obrazka nie widać myślę że to normalne, po prostu masz tam lekkie zgięcie wyznaczone przez te 3 kanty. Hmm... ale to nie ja robiłem ten kant, tylko Connect w maxi-e :) nie potrafi jakoś uśrednić wyniku położenia wierzchołków tak by pasowały smooth do reszty... ? obrazka nie widać Możesz odsunąć prawy i lewy loop bardziej od środkowego, tak żeby odstępy między wszystkimi pięcioma kantami były mniej więcej równe. Albo spróbować zastosować modyfikator relax tylko na te kanty. To jedyne rozwiązania ? Dzięki Pozdrawiam