Napisano 27 Lipiec 200915 l Cześć wszystkim. Mam takie pytanie, jaki jest odpowiednik maxowego chamfer w blenderze. Chodzi o wygładzanie pojedyńczych krawędzi bo mam z tym nielada problem. Używałem bevel, subsurf ale nie spełniają one moich wymagań do końca.
Napisano 27 Lipiec 200915 l Bevel. Nie działa do końca tak samo ponieważ nie ma w Blenderze n-gonów. Za kilka miesięcy może będą.
Napisano 27 Lipiec 200915 l To może pokaż siatkę i co chcesz uzyskać. Być może jest na to inna metoda.
Napisano 28 Lipiec 200915 l Chyba powinno się dać bevlem, niekiedy potem tylko trzeba trochę posprzątać ponieważ będą się robiły trójkąty na rogach (tam gdzie w maxie robiłyby sie pięciokąty). Jeśli chcesz chamfer który działa podobnie jak ten w maxie, to polecam Wingsa.
Napisano 28 Lipiec 200915 l nooo ja bym w wingsie to zrobił i później najwyżej do blendera zaimportował
Napisano 28 Lipiec 200915 l Żeby Bevel dobrze wyszedł trzeba mieć ładną siatkę. Jak ma się dużo trójkątów to mogą się nieciekawe rzeczy robić. Musisz sobie przygotować siatkę do zastosowania Bevel'a, najlepiej działa na Loop'ach ;)