Napisano 28 Lipiec 200915 l Witam :) Jest może coś takiego (jakis program czy cos) ,żeby wszystkie moje modele włożyć na jedną ,,plansze" ??
Napisano 28 Lipiec 200915 l Autor No chodzi mi o cos takiego: Mam np.Wymodelowane: samochód,tira,ciągnik, dom ,wiate,garaż i chce to wszystko zimportować na jakiś plan żeby do wszystko jakoś polączyć. A przypuścmy że w okienku 3ds maxa mi nie chce sie zmiescic..
Napisano 28 Lipiec 200915 l Autor no oddalilem , raz robilem pokój to mi sie nie miescilo i jak ruszalem kamerą to coś sie z teksturami działo...
Napisano 28 Lipiec 200915 l Autor Więc: Mam pare modeli wymodelowanych. Każdy oczywiście w osobnych plikach zapisany. Chciałbym te wszystkiego modele dać na jeden plan, czyli tak jak masz w grach. np. w GTA ze wszystko na jedym planie :) Już rozumiesz o co mi biega?:D:d
Napisano 28 Lipiec 200915 l Autor To czemu mi sie dzieje cos takiego ? robie animacje camera01 i takie cos mi sie robi jak sie rusza;/ Edytowane 28 Lipiec 200915 l przez tomi1618 dodanie obrazka
Napisano 28 Lipiec 200915 l Wygląda jakby obiekty "nachodziły na siebie" - trzeba starać się tego unikać. Poprzesuwaj sobie te obiekty i tyle. To co widzisz w "okienku" - viewport, to tylko podgląd - nie ma wielkiego odzwierciedlenia w tym jak to może wyglądać po "wyrenderowaniu". wciśnij F9.
Napisano 11 Sierpień 200915 l nie wiem moze ci poradzili ale ja zwykle uzywam funkcji EXPORT w menu file. to exportuje dany model do pliku *.3ds potem robisz nowa scene w maxie i wybierasz import i ten pliczek ktory wczesniej exportowales. łapiesz??
Napisano 19 Sierpień 200915 l możesz tez sobie pogrupować to wszystko przd mergem albo powrzucać na osobne warstwy itp. łatwiej bedzie ci się pracowało