tomi1618 Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Witam :) Jest może coś takiego (jakis program czy cos) ,żeby wszystkie moje modele włożyć na jedną ,,plansze" ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 pewnie chodzi Ci o endzajna ... hmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi1618 Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2009 No chodzi mi o cos takiego: Mam np.Wymodelowane: samochód,tira,ciągnik, dom ,wiate,garaż i chce to wszystko zimportować na jakiś plan żeby do wszystko jakoś polączyć. A przypuścmy że w okienku 3ds maxa mi nie chce sie zmiescic.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 emm... oddal kamerę, więcej się zmieści w okienku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi1618 Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2009 no oddalilem , raz robilem pokój to mi sie nie miescilo i jak ruszalem kamerą to coś sie z teksturami działo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Opisz dokładniej czego Ci potrzeba... może tak w 5-10 zdaniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi1618 Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2009 Więc: Mam pare modeli wymodelowanych. Każdy oczywiście w osobnych plikach zapisany. Chciałbym te wszystkiego modele dać na jeden plan, czyli tak jak masz w grach. np. w GTA ze wszystko na jedym planie :) Już rozumiesz o co mi biega?:D:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 file -> merge i masz wszystkie w jednej scenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi1618 Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2009 (edytowane) To czemu mi sie dzieje cos takiego ? robie animacje camera01 i takie cos mi sie robi jak sie rusza;/ Edytowane 28 Lipiec 2009 przez tomi1618 dodanie obrazka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Wygląda jakby obiekty "nachodziły na siebie" - trzeba starać się tego unikać. Poprzesuwaj sobie te obiekty i tyle. To co widzisz w "okienku" - viewport, to tylko podgląd - nie ma wielkiego odzwierciedlenia w tym jak to może wyglądać po "wyrenderowaniu". wciśnij F9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość koolo90 Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 nie wiem moze ci poradzili ale ja zwykle uzywam funkcji EXPORT w menu file. to exportuje dany model do pliku *.3ds potem robisz nowa scene w maxie i wybierasz import i ten pliczek ktory wczesniej exportowales. łapiesz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 możesz tez sobie pogrupować to wszystko przd mergem albo powrzucać na osobne warstwy itp. łatwiej bedzie ci się pracowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 19 Sierpień 2009 Share Napisano 19 Sierpień 2009 >> export nie jest dobrym rozwiązaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi