Napisano 29 Lipiec 200915 l w ramach ogarniania siebie i swoich umiejętności (lub ich braku) in progress - wszystkie rady/c&c mile widziane :) Edytowane 1 Wrzesień 200915 l przez Lorilay
Napisano 29 Lipiec 200915 l Ręczniki na półce kształtem przypominają mi zwinięte kawałki blachy, a ten na pierwszym planie wygląda jak nie z tego obrazka. Poza tym to ładnie wygląda ;)
Napisano 30 Lipiec 200915 l lepiej?? : nie Ciągle wygląda jak by ten ręcznik miał ostre zakończenia, ukuć się można
Napisano 30 Lipiec 200915 l To jest ręcznik? Na początku myślałem, ze snopki :D Żółwik miał fajny ręcznik (o ile się nie mylę) oraz napisał jak go zrobił. Musisz poszukać zielonej łazienki żółwika :D
Napisano 30 Lipiec 200915 l Autor vega - żółwik opisał proces tworzenia nieco enigmatycznie ;) poza tym ciężko przełożyć formę zwieszoną na formę zrolowaną;) I'll keep workin' on it...
Napisano 7 Sierpień 200915 l Autor z dalszych zabaw światłem wyszło mi coś takiego http://i19.photobucket.com/albums/b199/lorilay/lazienka30812.jpg natomiast martwi mnie efekt mory na płytkach i problemy z samplingiem (??) fug - tworzące się linie przerywane zamiast ciągłych... próbowałam podbijać ustawienia, ale trochę po omacku i akurat na to nic mi nie pomogło... any ideas? ;)
Napisano 1 Wrzesień 200915 l Dopracuj oświetlenie. Wcześniej było lepiej (miejscami prześwietlone ale lepiej), teraz jest blado, zwiększ kontrast. I popraw mapowanie bo kiepsko to wyglada.
Napisano 1 Wrzesień 200915 l teraz ta praca w ogóle nie żyje :P tak mi się wydaje zbyt mdłe to wszystko (ale ja się aż tak nie znam)
Napisano 2 Wrzesień 200915 l no zgadzam sie z przedmowca, oswietlenie nie baudzo. Primo, swiatlo padajace pod takim katem przy tej barwie to tylko koniec grudnia. Po drugie primo tak gleboka lazienka, nie ma bata, w dziennym oswietleniu bedzie po prostu ciemna, wiec moim skromnym zdaniem bez wlaczonego zrodla swiatla w srodku bedzie niejaka. Szczegolnie z tym stosunkowo matowymi materialami. Jesli to nie komera tylko tworczosc wlasna i koniecznie chcesz miec dzienne, to sprobuj jakis otwor w suficie nad klozetem i kabina. Ale zaden ze mnie spec, sa tu znacznie lepsi od tego ;)
Napisano 2 Wrzesień 200915 l Autor thx za konstruktywne komentarze :) W sumie to własnie tak myślałam, że sztuczne oświetlenie nawet przy stosunkowo dużym oknie będzie nieuniknione... Świetlik raczej nie wchodzi w grę... Co do materiałów jeszcze kombinuję, przekonana na sto procent do nich nie jestem. Bardzo możliwe, że się wszystko jeszcze mocno zmieni ;) Na razie się biję ze wszelkiego rodzaju szmatami typu ręcznik ;)