Kolin101 Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 Ostatnio robiłem animacje-tutorial jak zrobić pewna rzecz. Nie było w niej jakichś hihg-poly modeli (najwyżej meshsmooth x2 był na kanciastych byŁ) ani nic specjalnego tylko dwa materiały z odbiciami wymagające trochę więcej czasu do renderu. Po dwóch pierwszych razach jak wyrenderowałem animację w momencie kiedy te obiekty z odbiciami się ruszały filmik się zawieszał. ZXa trzecim razem troche podmieniłem ustawienia i było ok ale mogło być lepiej. Teraz mam już o wiele więcej wymagającą animację do wyrenderowania bo są modele high poly dużo odbić i w ogóle. I teraz chciałbym się zapytac o taką rzecz: czym to najlepiej wyrenderować i przy jakich ustawieniach ? Czy zwykły render max'a wystarczy czy może cos pobierać ? Proszę o dość konkretną odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 Zgaduję, że renderujesz do razu do avi. To błąd, renderuj do klatek, jpeg, tga, png.. cokolwiek co potem możesz wrzucić do aftera czy premiera i tam złożyć. Wtedy będziesz mógł sobie wybrać interesujący Cię kodek, skompresować i wyrenderować animację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolin101 Napisano 30 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2009 Zgadłeś dobrze. A jak dokładnie się programy nazywają bo jak wpisuje podane pozycje do google to trafność najwyżej 2% :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 adobe after effects adobe premiere Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolin101 Napisano 30 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2009 No i kolejne Gb do ściągania jak tak :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindlar Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 Jeżeli trzeba połączyć pojedyncze klatki i ewentualnie dodać ścieżkę dźwiękową a potem spakować to może Virtualdub wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 no i virtuadub jest przynajmniej legalny gdy go sie "sciaga" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolin101 Napisano 30 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2009 tego triale też są legalne. Mi an dłużej niz 30 dni nie potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 fakt (bla bla bla znakow) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi