Jump to content

Featured Replies

Posted

Witam wszystkich użytkowników :)

Od pewnego czasu obserwuje to forum, biorę przykład z zamieszczonych tu informacji no i głównie zazdroszczę talentu wam wszystkim :)

Chciałem się dowiedzieć od czego zaczynaliście??

Z jakim programem stawialiście pierwsze kroki w grafice 3D ??

Jak długo dążyliście do takiej perfekcji??

Grafika bawię się już od półtorej roku jednak tylko na photoshopie. Teraz chce zacząć zajmować się grafiką 3D no i wiąże to z moją przyszłością ;)

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi ;);)

• Replies 13
  • Views 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

3ds Max i Blender - to były początki.

A do perfekcji dążę już 8 lat i będę do końca życia pewnie :)

a ja zaczynałem od Photoshopa i na nim skończę oczywiście z uromaiceniami typu After Effects. Ale ja nie ide w 3D tak bardzo chociaż strasznie mnie to pocąga i miałem tutaj swoje próby. A dąże już od 10 lat i jeszcze przede mną długa droga

No to dość długo już w tym siedzicie :) Od dawna mnie już interesuje Grafika komputerowa lecz niestety nie miałem możliwości pójścia do szkoły pod tym kierunkiem ;( więc jestem samoukiem :P

No to dość długo już w tym siedzicie :) Od dawna mnie już interesuje Grafika komputerowa lecz niestety nie miałem możliwości pójścia do szkoły pod tym kierunkiem ;( więc jestem samoukiem :P

Jak jakieś 90% składu stąd...

A jeżeli chodzi o prace, to kończyliście jakieś studia czy coś ?? czy poprostu to co nauczyliście sie sami to z tym skladaliscie papiery ??

Studia...grafiki? Nie. Dlaczego? Bo takich nie ma tak na serio.

Chyba każdy prawie jest samoukiem. Parę osób znajdzie się po ASP gdzie nabyli odrobinę wyczucia artystycznego i takie tam. Może znajdzie się też garstka po jakichś kursach z zagramanicy. Głównie jednak uczymy się sami. Dlaczego? Bo jesteśmy tacy fajni i kochamy to co robimy :D

ja jestem dopiero w liceum to jeszcze to przede mną :) ale chciałbym pójść na jakieś studia. ale oczywiście im więcej umiesz tym ładniejsze CV :P

edit: a jak pojde na studia to pewnie progrmistyczne albo jakies inne niz grafika bo tak nie ucza tak duzo ponad to co wiem ;P (a tak mi sie przynajmniej wydaje patrzac na znajomego ktory jest w polowie studiow graf i tam go cza gorzej niz biblia 3ds max 8 ktora kosztuje 150 zl a studia krocie :P )

ja jestem dopiero w liceum to jeszcze to przede mną :) ale chciałbym pójść na jakieś studia. ale oczywiście im więcej umiesz tym ładniejsze CV :P

edit: a jak pojde na studia to pewnie progrmistyczne albo jakies inne niz grafika bo tak nie ucza tak duzo ponad to co wiem ;P (a tak mi sie przynajmniej wydaje patrzac na znajomego ktory jest w polowie studiow graf i tam go cza gorzej niz biblia 3ds max 8 ktora kosztuje 150 zl a studia krocie :P )

bez jaj... byłem przekonany że Ty już po jakiś studiach jesteś :D

Chciałem się dowiedzieć od czego zaczynaliście??

Z jakim programem stawialiście pierwsze kroki w grafice 3D ??

jeśli Cię to naprawde interesuje to ja zaczynałem od tego :)

http://img198.imageshack.us/img198/7228/109wmb.jpg

okolo 2004 roku

i wciąż jestem z tego dumny ;)

ha Valery a skad to przypuszczenie? :)

edit haha :D jak robilem to konto (bo domyslam sie ze o YT chodzi) :D to sobie przypomnialem ze niektore filmy wymagaja potwierdzenia daty urodzenia :P i dalem losowa date urodzenia jaka mi do glowy przyszla :D

btw ja i konkretne posty :o dzieki, milo slyszec :D

Edited by kamil.ochel

na max3d.pl jestem kamil.ochel

Nazwa: Kamil

Miejscowość: Kraków

Rodzinne miasto: Kraków

Kraj: Polska

heh choćby stąd ;)

poza tym dość konkretne posty więc tak w sumie mnie zdziwiłeś ;)

ha Valery a skad to przypuszczenie? :)

edit haha :D jak robilem to konto [...]dalem losowa date urodzenia jaka mi do glowy przyszla :D

czyli jesteś jeszcze w liceum..? czyli gdzieś max. 18lat masz...? i od 10 lat ("A dąże już od 10 lat") interesujesz się grafiką - Photoshop i AE..? czyli od wieku max. 8 lat.. o ile nie mniej..?

Kamilu, albo jesteś Kłamczuszkiem, albo bezpowrotnie straciłeś dzieciństwo. :D

_____

Autorowi, radzę rzucać się na głęboką wodę, sam straciłem kilka lat na naukę softu który wyszedł z użycia. :/

sly. Jak mialem 6 lat to dostalem komp z prockiem 100MHz i od tego a dokladniej od Painta sie zaczelo. Jakos tak sie dzialo ze moje rysunki byly ladniejsze niz wszystkich, potem rok lata pozniej kumpel mojego wujka (fotograf, który teraz organizuje ta duza wystawe w Kraku co rok co teraz wam nie powiem jak sie nazywa bo nie pamietam) przyszedl ze swoim kompem ktorego moglem uzywac (a przyszedl z nim bo z moim wujkiem, wtedy w liceum mieli zajawke na robienie muzyki, i tak ten komp stal u mnie ponad rok). Jak kiedys zobaczylem ze sie bawi zdjeciami to go niesmialo zapytalem czy da sie wyciac kogos ze zdjecia i wsadzic na inne. No i tak sie zaczelo. Kilka miesiecy pozniej mialem juz nowego kompa a na nim Photoshopa 3.

I tyle mam go do dzisiaj :)

a 10 lat to jest +/- kilka miesiecy, bo trudno mi okreslic :)

jak go kiedys spotkam to mu kupie pudlo czekoladek :)