Napisano 8 Maj 200420 l Autor Szczerze mowiac to przy robieniu tego modelu nie mialem zadnego zdjecia z góry, wiec nie widzialem jak to wyglada :/ Hmmmm .....trudno.
Napisano 10 Maj 200420 l Autor Przyznaje ... nic nie dorobilem. Ale wrzucam rendera z innym, ciemniejszym oswietleniem :)
Napisano 11 Maj 200420 l Według mnie render beznadziejny. Samochód wygląda jakby wyjechał spod popiołu. Cos jest z przednią maską (widać to po cieniach). Gdzie zgubiłeś boczne szyby ?? :]
Napisano 11 Maj 200420 l Autor Przednia maska jest ok. Szyby jeszcze nie zrobiłem ... a render przyznaje nie jest najlepszy jezeli chodzi o tło :)
Napisano 11 Maj 200420 l hmmm render fucktycznie nie jest zbyt szczęśliwy a sam modelik tez potrzebuje jeszcze wiele pracy - ogólnie nieźle sie robi - pozdrowionka
Napisano 15 Maj 200420 l Autor Witam !!! Czy ktos ma moze jakas propozycje co dalej ? Straciłem wene :/ Musze wymodelowac reflektory ale strasznie ciezko je zrobic. Co bycie proponowali ?
Napisano 15 Maj 200420 l jako nastepna rzecz to zrob modene....., a z reszta co ci bede pisal i tak sie nie sugerujesz komentarzami na forum....
Napisano 15 Maj 200420 l Cały przód w zasadzie do poprawy..... łącznie z ksztaltem reflektorów. Zreszta popatrz sobie na zdjecia...
Napisano 15 Maj 200420 l To może na początek zrób wydech i popraw światła. Potem zrób kratke na przodzie. Masz jeszcze dużo do roboty więc jest z czego wybierać.
Napisano 6 Czerwiec 200420 l Jestem tego samego zdania co \"Kryhas\" zrób wydech popraw leflektory. Ogólnie bardzo fajnie wyszedł ci silnik :) autko nieźle siię zapowiada.
Napisano 26 Czerwiec 200420 l Autor Po długiej przerwie powracam (sesja już prawie za mną), z nadzieją ze wkoncu uda mi sie doprowadzic ten model do końca. Zrobilem wlasnie reflektory które sprawiły mi najwiekszy problem. Nie sa za ładne ale niestety ładniejszych zrobic nie potrafie :( Jezeli ktoś ma moze siatke tych reflektorów wykonanych w 3D to był bym bardzo wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam !
Napisano 26 Czerwiec 200420 l Autor Troche poprawiłem światła. Lepiej tego zrobic poprostu nie potrafie :/ Narazie zostawie je takie jak są i zabiore sie za reszte modelu. [Wyedytowany dnia 26-6-2004 > MC-Maxim]
Napisano 26 Czerwiec 200420 l Autor Tak jak pisałem nad światłami popracuje pod koniec i narazie je chyba wogole wywale .... Zmienie tez maske. Wreszcie cos ruszylem i zrobilem dzisiaj siedzenia ..... :)
Napisano 27 Czerwiec 200420 l Autor Dzisiaj bawiłem sie lakierem .... nie jest to jeszcze raczej wersja finalna.
Napisano 27 Czerwiec 200420 l Strasznie razi mnie jakość renderów. Zrób 1024x768 i nie przy minimalnych ustawieniach. Nawet niech to trwa 2-3h... ...a jeszcze taka sprawa, nie kompresuj renderów jpg. :/
Napisano 27 Czerwiec 200420 l ten lakier napewno mosisz zmienic. W czym renderujesz ? Brazil ma fajny material (car paint) daje on ciekawy efekt :)
Napisano 27 Czerwiec 200420 l Autor Renderuje w Brazilu. Zaraz moze wrzuce rendera z inna mapka HDRI. Ehh .. i zawsze jest tak samo. Zrobie rendera, spodoba mi sie, ale czym dłuzej naniego patrze wydaje mi sie ze jest do du** :| Czesc osob mowi ze fajnie wyglad, czesc ze trzeba to zmienic :) Nic .. mam nadzieje ze wkoncu uda mi sie zrobic jakies fajne odbicia, bo z tych mapek HDRI ktore przetestowalem, jak narazie ta byla najlepsza. Fakt ze ja moze poprostu nie potrafie tego dobrze ustawic :) [Wyedytowany dnia 27-6-2004 > MC-Maxim]
Napisano 27 Czerwiec 200420 l ponirzej znajduje sie taka spuer prosta pracka czyli kulka i tlo :) ustawilem na niej material z brazila i wyszlo mi cos takiego a nie bylo to trudne.
Napisano 27 Czerwiec 200420 l no to moze jest to kwestja oswietlenia ? KOMBINUJ :) !! czekam na super wypasione autko :)
Napisano 27 Czerwiec 200420 l Autor Następna próba ..... nadal mi sie nie podoba. Wyglada akby auto było pogięte. Co myślicie ?
Napisano 27 Czerwiec 200420 l Nie no .... odrazu LEPIEJ :) widac jak sie chce to mozna :P mam jeszcze male pytanko chcesz zrobic jakas scene do tego samochodu czy raczej zostawic go na jakims jednolitym tle ? i musisz popracowac nad bieznikiem :)
Napisano 27 Czerwiec 200420 l Autor Tak bierznik wkoncu bede musiał zrobic .... a tu nowy render ? Ktory lepszy ?
Napisano 27 Czerwiec 200420 l Autor A ja jednak pozostane przy 2 :) W sumie tam jest tylko troszke ciemniejszy Skylight ... nic pozatym ...
Napisano 27 Czerwiec 200420 l :) Juz Ci mówiłam, numer 1 lepszy. :) Nie psuj tego. :D Koła wogóle chyba do poprawy. :> Krztałtu opony to ja wogóle nie dostrzegam. Chyba zbyt czarna. :D
Napisano 27 Czerwiec 200420 l Autor Jeszcze silnik, ale od złej zstony zrobilem rendera i sie swieci za bardzo. Poatym refleksy na szybie musze poprawic ... ale wrzucam go :)
Napisano 28 Czerwiec 200420 l Heheh, chyba za łądna pogoda i nikomu nie chce się komentować... Co do modelu - możesz go zrobić lepiej, np. na powyższym renderze postaraj się zaokrąglić karoserię w mscu styku z szybą (prawy dolny róg). Co do lakieru - nawet, nawet... spróbuj go jeszcze dopieścić, ale myślę, że jak taki zostanie to nie okryjesz się hańbą ;)
Napisano 28 Czerwiec 200420 l Autor Racja. Karoserie moge zeokraglic przez nadanie meshsmooth x 3. Najpier skupie sie jednak nad kolejnymi elementami auta. Mylse ze teraz zrobie lusterka albo hamulce ... Pozdrawiam !
Napisano 29 Czerwiec 200420 l no widac ze drazysz temat, mnie sie podoba, jednak bardzo durzo traci sie przez zlaczenie plez polowe auta:( lakiery jak dla mnie jeszcze nie te
Napisano 29 Czerwiec 200420 l Autor łączenia zrobie ... felgi poprawie, a lakier zostawie bo mi sie podoba :) Pozdrawiam !