Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Szczerze mowiac to przy robieniu tego modelu nie mialem zadnego zdjecia z góry, wiec nie widzialem jak to wyglada :/ Hmmmm .....trudno.

• Odpowiedzi 197
  • Wyświetleń 13,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Według mnie render beznadziejny.

Samochód wygląda jakby wyjechał spod popiołu.

Cos jest z przednią maską (widać to po cieniach).

Gdzie zgubiłeś boczne szyby ?? :]

Napisano
  • Autor

Przednia maska jest ok. Szyby jeszcze nie zrobiłem ... a render przyznaje nie jest najlepszy jezeli chodzi o tło :)

Napisano

hmmm render fucktycznie nie jest zbyt szczęśliwy a sam modelik tez potrzebuje jeszcze wiele pracy - ogólnie nieźle sie robi - pozdrowionka

Napisano
  • Autor

Witam !!! Czy ktos ma moze jakas propozycje co dalej ? Straciłem wene :/ Musze wymodelowac reflektory ale strasznie ciezko je zrobic. Co bycie proponowali ?

Napisano

jako nastepna rzecz to zrob modene....., a z reszta co ci bede pisal i tak sie nie sugerujesz komentarzami na forum....

Napisano

To może na początek zrób wydech i popraw światła.

Potem zrób kratke na przodzie.

Masz jeszcze dużo do roboty więc jest z czego wybierać.

Napisano

Jestem tego samego zdania co \"Kryhas\" zrób wydech popraw leflektory. Ogólnie bardzo fajnie wyszedł ci silnik :) autko nieźle siię zapowiada.

Napisano
  • Autor

Po długiej przerwie powracam (sesja już prawie za mną), z nadzieją ze wkoncu uda mi sie doprowadzic ten model do końca. Zrobilem wlasnie reflektory które sprawiły mi najwiekszy problem. Nie sa za ładne ale niestety ładniejszych zrobic nie potrafie :( Jezeli ktoś ma moze siatke tych reflektorów wykonanych w 3D to był bym bardzo wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam !

Napisano
  • Autor

Troche poprawiłem światła. Lepiej tego zrobic poprostu nie potrafie :/ Narazie zostawie je takie jak są i zabiore sie za reszte modelu.

[Wyedytowany dnia 26-6-2004 > MC-Maxim]

Napisano
  • Autor

Tak jak pisałem nad światłami popracuje pod koniec i narazie je chyba wogole wywale .... Zmienie tez maske. Wreszcie cos ruszylem i zrobilem dzisiaj siedzenia ..... :)

Napisano

Siedzenia w środku wyglądają ok, ale render mały i szyba zasłania. :)

Napisano

Strasznie razi mnie jakość renderów. Zrób 1024x768 i nie przy minimalnych ustawieniach. Nawet niech to trwa 2-3h...

...a jeszcze taka sprawa, nie kompresuj renderów jpg. :/

Napisano

ten lakier napewno mosisz zmienic. W czym renderujesz ?

Brazil ma fajny material (car paint) daje on ciekawy efekt :)

Napisano
  • Autor

Renderuje w Brazilu. Zaraz moze wrzuce rendera z inna mapka HDRI. Ehh .. i zawsze jest tak samo. Zrobie rendera, spodoba mi sie, ale czym dłuzej naniego patrze wydaje mi sie ze jest do du** :| Czesc osob mowi ze fajnie wyglad, czesc ze trzeba to zmienic :) Nic .. mam nadzieje ze wkoncu uda mi sie zrobic jakies fajne odbicia, bo z tych mapek HDRI ktore przetestowalem, jak narazie ta byla najlepsza. Fakt ze ja moze poprostu nie potrafie tego dobrze ustawic :)

[Wyedytowany dnia 27-6-2004 > MC-Maxim]

Napisano

ponirzej znajduje sie taka spuer prosta pracka czyli kulka i tlo :) ustawilem na niej material z brazila i wyszlo mi cos takiego a nie bylo to trudne.

re1.jpg

Napisano

no to moze jest to kwestja oswietlenia ? KOMBINUJ :) !! czekam na super wypasione autko :)

Napisano
  • Autor

Następna próba ..... nadal mi sie nie podoba. Wyglada akby auto było pogięte. Co myślicie ?

Napisano

Nie no .... odrazu LEPIEJ :) widac jak sie chce to mozna :P mam jeszcze male pytanko chcesz zrobic jakas scene do tego samochodu czy raczej zostawic go na jakims jednolitym tle ? i musisz popracowac nad bieznikiem :)

Napisano
  • Autor

Tak bierznik wkoncu bede musiał zrobic .... a tu nowy render ? Ktory lepszy ?

56.jpg

Napisano
  • Autor

A ja jednak pozostane przy 2 :) W sumie tam jest tylko troszke ciemniejszy Skylight ... nic pozatym ...

Napisano

:)

Juz Ci mówiłam, numer 1 lepszy. :)

Nie psuj tego. :D

Koła wogóle chyba do poprawy. :> Krztałtu opony to ja wogóle nie dostrzegam. Chyba zbyt czarna. :D

Napisano
  • Autor

Jeszcze silnik, ale od złej zstony zrobilem rendera i sie swieci za bardzo. Poatym refleksy na szybie musze poprawic ... ale wrzucam go :)

58.jpg

Napisano

Heheh, chyba za łądna pogoda i nikomu nie chce się komentować...

Co do modelu - możesz go zrobić lepiej, np. na powyższym renderze postaraj się zaokrąglić karoserię w mscu styku z szybą (prawy dolny róg). Co do lakieru - nawet, nawet... spróbuj go jeszcze dopieścić, ale myślę, że jak taki zostanie to nie okryjesz się hańbą ;)

Napisano
  • Autor

Racja. Karoserie moge zeokraglic przez nadanie meshsmooth x 3. Najpier skupie sie jednak nad kolejnymi elementami auta. Mylse ze teraz zrobie lusterka albo hamulce ... Pozdrawiam !

Napisano

ja jeszcze wroce do tych renderow wyzej

jak dla mnie 2 lepszy

Napisano

no widac ze drazysz temat, mnie sie podoba, jednak bardzo durzo traci sie przez zlaczenie plez polowe auta:( lakiery jak dla mnie jeszcze nie te

Napisano
  • Autor

łączenia zrobie ... felgi poprawie, a lakier zostawie bo mi sie podoba :) Pozdrawiam !