Mr Pank Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Witam Czy ktoś z was testował 3ds maxa na macu z systemem windows ? wiem że jest to możliwe zastanawiam sie nad kupnem maca pro coś w tym stylu http://www.techmaq.pl/product_info.php?cPath=24_32&products_id=246 z jakimś monitorem eizo czy możecie mi coś doradzić ?
pressenter Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 (edytowane) Przecież 3ds chodzi na Os X, instalacja windowsa w tym wypadku jest bezsensowna, utracisz sporo wydajności. Edit:/ U, pomyliło mi się kapkę. W takim wypadku, jeśli 3ds to chyba lepiej zainwestować w porządnego normalnego PCta? Edytowane 5 Sierpień 2009 przez pressenter
Mr Pank Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Napisano 5 Sierpień 2009 tez bym wolał zwykłego peceta ale szef chce aby to dobrze wyglądało, dzięki
pressenter Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Jeśli tak to faktycznie można zainstalować windowsa na Macu, i podobno nawet całkiem dobrze to działa, pamiętać jednakże należy, że sprzet, który się tam znajduje, w zasadzie jest dedykowany Os X'owi, więc możliwe, że stracisz dziebko wydajności. A szefowi powiedz, że jakbym zobaczył Maca Pro i Windowsa na ekranie to bym się miesiąc ze śmiechu zwijał, jeśli tak mu na wyglądzie zależy. ;)
trosiek Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Ludzie, przecież komponenty montowane w Macu są takie same jak w innych kompach. Więc jaka ma być różnica?
Mr Pank Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Napisano 5 Sierpień 2009 tez prawda mam pytanie czy bedzie możliwe przerzucanie plików z windowsa na Os'a ? jakieś prawa dostępu o macu wiem tyle co nic
RA Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Zawsze możesz użyć czegoś w stylu Dropbox'a. Dodaj do tego też mac'owy monitor, ładne są. :)
Mr Pank Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Napisano 5 Sierpień 2009 macowe monitory są ładne ale jest problem z odwzorowaniem kolorów a przygotowuje materiały do druku mam eizo w domu i jestem z niego zadowolony
RA Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 To pokuście się w pracy o jakiś bajerancki kalibrator. :) Żaden monitor w standardzie nie jest idealny.
kamil.ochel Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 wystarczy ze zrobisz sobie siec (lan) pomiedzy tymi dwoma kompami i udostenisz pliki w windzie teraz komunikacja pomiedzy mac os x i winda jest znacznie lepsza niz przed laty :) a poza tym fajnie sie wtedy ujawnia co apple sadzi o windzie: taka ikonka reprezentuje pc w sieci lokalnej :P
pressenter Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Ludzie, przecież komponenty montowane w Macu są takie same jak w innych kompach. Więc jaka ma być różnica? Eś... http://myapple.pl/windows-na-macu/ Zobacz ile jest problemów z obsługą sprzętu... Zresztą masz google, sprawdź. To, że komponenty Maca są ogólnie dostępne również na pecetach, nie znaczy, że ich bardzo specyficzna konfiguracja w przypadku Maców nie ma znaczenia. Najbardziej celną uwagą w całym wątku jest ta Ochela: sieć lan, udostępnianie i nie powinno być problemów w wymianie plików.
Mr Pank Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Napisano 5 Sierpień 2009 idealnie nigdy nie będzie jeśli chodzi o kolory jak myślicie, chyba lepiej będzie jak każdy system będzie na oddzielnym dysku ? dzięki za odpowiedzi
SansSerif Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 macowe monitory są ładne ale jest problem z odwzorowaniem kolorów a przygotowuje materiały do druku mam eizo w domu i jestem z niego zadowolony 23" na matrycy S-IPS odwzorowanie mają idealne. Podpięte pod PC nawet bez kalibracji dają radę. Offset wychodzi mi bezbłędnie. Jedynym problemem są psujące się zasilacze.
Rekomendowane odpowiedzi