Napisano 5 Sierpień 200915 l SIGGRAPH Computer Animation Festival Awards przyznane. Zachęcam do zapoznania się z listą nagrodzony na blogu SIGGRAPH 2009 tworzonym przez CGSociety.org. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=742
Napisano 5 Sierpień 200915 l Tutaj link do filmu ktory dostal Jury Award. Kapitalnego zreszta. http://www.youtube.com/watch?v=V7PC1Vx47II
Napisano 5 Sierpień 200915 l To prawda, właśnie jestem po. Nawet gdyby wykonanie było by gorsze, idea jest rewelacyjna. Daje do myślenia, no i śliczny rytm, absolutnie żadnego zbędnego elementu.
Napisano 6 Sierpień 200915 l Ciekawy, ale nie wgniótł mnie w fotel. Tak, czy inaczej, pewnie jeszcze sporo nagród przed nim. Takie filmy zdarzają się raz na jakiś czas.
Napisano 6 Sierpień 200915 l Mnie za to wgniótł, i to bardzo. Świetny, jeden z niewielu gdzie taka brutalność na ekranie jest uzasadniona. i takie pytanie z innej beczki, czemu innych filmików nie można znaleźć na necie? przecież jakbym zrobił dobra animacje to chciałbym żeby jak najwięcej osób ja obejrzało, a nie tylko garstka na festiwalach Edytowane 6 Sierpień 200915 l przez ttaaddeekk
Napisano 6 Sierpień 200915 l ograniczenia wydawców, ograniczenia festiwali... a film całkiem fajniutki :) Edytowane 6 Sierpień 200915 l przez bartolomeo
Napisano 6 Sierpień 200915 l Dix jest juz dosc stary. Sam go widzialem na poczatku tego roku na przyklad. Jezeli mial premiere w Wenecji rok temu tzn. ze jest w obiegu niemal rok. Producenci zdecydowali wiec o jego "uwolnieniu" . Konczy swoja sciezke festiwalowa powoli. Aha - i nie jest tez powiedziane, ze zostal wystawiony na youtubie legalnie. Edit - a jest na stronie Mill film jednak. Wiec wszystko gra. Po prostu uwolnili. salut t. Edytowane 6 Sierpień 200915 l przez Baggins
Napisano 6 Sierpień 200915 l Mnie bardzo intryguje "Alma" Fajnie to wygląda. Jakies info widziałem kiedyś na blogu jakiegoś typa z Pixara. Ten obrazek wygląda obiecująco.
Napisano 6 Sierpień 200915 l Dix zacny, chociaz mam wrazenie lekkiej naiwnosci, doslownosci. Brakowalo mi tez emocjonalnego polaczenia w grze aktorskiej elementow symbolicznych z "realowymi", przez co mialem moment zagubienia, o czym to wlasciwie jest. Ekspresja na poziomie Nicolasa Cage`a ;) ;) ;) Ale zeby nei bylo, idea imho swietna i swietnie zrealizowana:) Alma wyglada slicznie, ciekawe jak calosc.
Napisano 6 Sierpień 200915 l Jest na sieci trailer Almy, ale niestety nigdzie nie wyhaczyłem całości. Szkoda, bo też chciałbym to obejrzeć :)