adek Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 SIGGRAPH Computer Animation Festival Awards przyznane. Zachęcam do zapoznania się z listą nagrodzony na blogu SIGGRAPH 2009 tworzonym przez CGSociety.org. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=742
Baggins Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 Tutaj link do filmu ktory dostal Jury Award. Kapitalnego zreszta. http://www.youtube.com/watch?v=V7PC1Vx47II
RycerzZenady Napisano 5 Sierpień 2009 Napisano 5 Sierpień 2009 To prawda, właśnie jestem po. Nawet gdyby wykonanie było by gorsze, idea jest rewelacyjna. Daje do myślenia, no i śliczny rytm, absolutnie żadnego zbędnego elementu.
Gość User190 Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Ciekawy, ale nie wgniótł mnie w fotel. Tak, czy inaczej, pewnie jeszcze sporo nagród przed nim. Takie filmy zdarzają się raz na jakiś czas.
ttaaddeekk Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 (edytowane) Mnie za to wgniótł, i to bardzo. Świetny, jeden z niewielu gdzie taka brutalność na ekranie jest uzasadniona. i takie pytanie z innej beczki, czemu innych filmików nie można znaleźć na necie? przecież jakbym zrobił dobra animacje to chciałbym żeby jak najwięcej osób ja obejrzało, a nie tylko garstka na festiwalach Edytowane 6 Sierpień 2009 przez ttaaddeekk
bartolomeo Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 (edytowane) ograniczenia wydawców, ograniczenia festiwali... a film całkiem fajniutki :) Edytowane 6 Sierpień 2009 przez bartolomeo
Baggins Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 (edytowane) Dix jest juz dosc stary. Sam go widzialem na poczatku tego roku na przyklad. Jezeli mial premiere w Wenecji rok temu tzn. ze jest w obiegu niemal rok. Producenci zdecydowali wiec o jego "uwolnieniu" . Konczy swoja sciezke festiwalowa powoli. Aha - i nie jest tez powiedziane, ze zostal wystawiony na youtubie legalnie. Edit - a jest na stronie Mill film jednak. Wiec wszystko gra. Po prostu uwolnili. salut t. Edytowane 6 Sierpień 2009 przez Baggins
CzAk1 Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Mnie bardzo intryguje "Alma" Fajnie to wygląda. Jakies info widziałem kiedyś na blogu jakiegoś typa z Pixara. Ten obrazek wygląda obiecująco.
Reanimator Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Dix zacny, chociaz mam wrazenie lekkiej naiwnosci, doslownosci. Brakowalo mi tez emocjonalnego polaczenia w grze aktorskiej elementow symbolicznych z "realowymi", przez co mialem moment zagubienia, o czym to wlasciwie jest. Ekspresja na poziomie Nicolasa Cage`a ;) ;) ;) Ale zeby nei bylo, idea imho swietna i swietnie zrealizowana:) Alma wyglada slicznie, ciekawe jak calosc.
Gość User190 Napisano 6 Sierpień 2009 Napisano 6 Sierpień 2009 Jest na sieci trailer Almy, ale niestety nigdzie nie wyhaczyłem całości. Szkoda, bo też chciałbym to obejrzeć :)
Rekomendowane odpowiedzi