Napisano 6 Sierpień 200915 l Oto końcowa wersja drugiego Cthulhu. Miał byc inny, ale wiedziałem że się nie wyrobię więc zająłem się wersją numer dwa. Chciałem odejśc od ośmiornicowatego wyglądu Cthulhu, ale zostawic macki - bo fajne i humanoidalny kształt. No i wyszło takie coś :) Jako że to był właściwie pierwszy poważniejszy koncept, to jestem nawet zadowolony z efektu (choc szkic-rzut woła o pomstę do Ktulu - ale rzut jest :)). Wykorzystałem też mackowe ornamenty z Ktulusia ( apropo - Urbanboogie, Thalion, dezzed - miło mi bardzo że Ktuluś, a właściwie to bardziej macki, się podobały :) ) Jakby kto chciał to może napisac czy jak na poważniejszy koncept to jest to do przyjęcia, czy grubo poniżej normy? finalna wersja: większa wersja: http://i30.tinypic.com/2vae7iv.jpg miniaturka: ---------------------------------------------------------------------------------------- Witam wszystkich. Taki fajny temat, że aż chce się coś naskrobać :) Na razie takie pierwsze cuś w początkowej fazie. Chciałem odejść od klasycznego wizerunku Cthulhu, ale chyba jakoś za bardzo się nie udało, więc powiedzmy że to rozgrzewka przed czymś innym :) edit: to tak coś jeszcze na szybko. Troche mnie chyba przy tym poniosło, bo bardziej wygląda chyba na jakiegoś earth elemantala połączonego z Davy Jonesem z Piratów z Karaibów, ale co tam :) co sądzicie? Edytowane 24 Sierpień 200915 l przez Toxotes
Napisano 7 Sierpień 200915 l Autor Mały update pierwszego, bo postanowiłem że go skończę, a w międzyczasie postaram się wpaśc na coś sensowniejszego niż ten drugi. Z kolorkami testuję żeby było bardziej mroczno, ale i tak trzeba będzie chyba zmniejszyc kontrast.
Napisano 7 Sierpień 200915 l Pierwszy przypomina bardziej zmutowaną rosiczkę niż Cthulhu. Ten drugi dużo lepszy, fajnie ze zastosowałeś pozę w 3/4 od razu wszystko jest czytelniejsze. Generalnie nie wygląda źle. Nie podobają mi się macki, które mają taką samą grubość u nasady i na końcu, takie nie wiadomo co to jest.
Napisano 7 Sierpień 200915 l Jeśli chodzi o tego pierwszego to nie wyobrażam sobie jakby wyglądał z innej perspektywy:P
Napisano 13 Sierpień 200915 l Autor Dzięki za komentarze, biorę je sobie do serca. dezzed- niestety z braku czasu nie mogę mogę na razie sobie na spokojnie posiedziec na pracką, ale macki poprawię. I inne rzeczy też :) RaVirr- ja tak w sumie to też nie bardzo,ale spróbuję pokazac :) taki inny pomysł, dla żartu (mniej lub bardziej udanego)
Napisano 13 Sierpień 200915 l Fajne te linearne szkice :) Wygladaja jak calkiem udane ilustracje z ksiazki dla dzieci. I niezly pomysl z ornamentami z macek :D
Napisano 19 Sierpień 200915 l !! UWAGA !! Przypominam, iż do końca tej edycji zostały tylko 4 dni, Proszę pamiętać o umieszczeniu stosownej informacji w załączniku o ukończeniu pracy, jak również dodaniu wybranego fragmentu do sondy. //Pozdr.