Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Mam nadzieję, że ktoś pomoże mi jako tako ten model rozwinąć :). Chce go za wszelką cenę wymodelować do końca. Proszę o ewentualne fotki z poprawioną siatką bo błędów jest napewno masa :). Będzie to mój 2 model. Narazie mam tyle:

siatex.th.jpg

Edytowane przez Berger

• Odpowiedzi 10
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

chociażby tu na forum jest juz kilka modeli gallardo, tak więc przejżyj je sobie i zobacz ja została rozłożona siatka. ze swojej strony mogę doradzić, żebyś zagęszczał siatkę tam, gdzie jest to potrzebne. nie potrzebujesz tylu poligonów na masce, jeżeli byłoby ich tylko sześć, efekt byłby taki sam, a na pewno unikniesz wszelkich krzywizn. staraj się też by kolejne krawędzie były od siebie oddalone w miarę proporcjonalnie. Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Mały up. Proszę o zaznaczenie błędów i jakieś wskazówki :) :

Siatka:

siatex.th.jpg

MS:

43545064.th.jpg

Napisano

Moze i za gesta ale jesli skoro to nie game art to nie jest az tak wazna optymilizacja a poprostu koncowy efekt a patrzac na model bez wire jakos zle nie wyglada wiec nie ma co plakac.

Jedzeisz jedziesz czekam na up.

Napisano
  • Autor

Trochę zkaszaniłem ten model:

16549598.th.jpg

ms2k.th.jpg

Chce jeszcze zrobić pare poprawek, wyprostować tył, naprawić linie boczną za przednim nadkolem.

Edytowane przez Berger

Napisano

Opony coś mi nie podchodzą.

Myślę, że proste studio prezentowało by się o wiele lepiej niż to rozciągnięte tło :P

Napisano
  • Autor

Mały up, jakieś studio:

37561804.th.jpg

Edytowane przez Berger

Napisano

naprawde, lepiej daruj sobie te "studio rendery", popraw model, brakuje sporo detalu, nawet jesli to ma byc dosc ogolny model