Napisano 8 Sierpień 200915 l Zgodnie z wynikiem głosowania. Należy odwzorować jak najlepiej Tomigaya Apartment. (Zdjęcie pochodzi ze strony http://www.okada-archi.com/wap.html) Mam nadzieje, że będzie więcej osób chętnych niż ostatnio :P Zasady są takie jak zawsze. Termin: 28.08.2009r. 22:30 (przedłużony!!!) Edytowane 22 Sierpień 200915 l przez Vega
Napisano 13 Sierpień 200915 l ja robię, w zasadzie kończę modelowanie, w weekend myślę, że będzie całość;) Ruszcie d...;p
Napisano 19 Sierpień 200915 l Pardon, że post, pod postem, ale inaczej pewnie nikt by tu nie zajrzał. Ktoś walczy, czy znowu padło?;) Ja przyznam szczerze, mam problem z oświetleniem:)
Napisano 20 Sierpień 200915 l Autor Ja raczej w tej minibitwie nie walczę :D Mam nadzieje, że chociaż będzie jedna praca.
Napisano 20 Sierpień 200915 l a można robić postpro np w photoshopie ? i szkoda, ze to takie krótkie terminy.
Napisano 20 Sierpień 200915 l Autor Termin zawsze można przedłużyć :) Postpro chyba można. Nie możesz używać elementów referki do postpro ;) Zabronione jest: * Korzystanie choćby w części z referencyjnego zdjęcia jako elementów mapowanych pod kamerę (camera mapping) czy wklejanie tych elementów w programie do postprodukcji.
Napisano 20 Sierpień 200915 l Autor Heh... Jeżeli termin zostanie przedłużony to może coś wyskrobię :D Na razie to robię głowę do "Dwutygodniowy speedsculpting nr.6 "Twarz fobii" "
Napisano 22 Sierpień 200915 l Dzieki, to jak, przedłużacie termin aby więcej osób mogło skorzystać ? pozdr.
Napisano 22 Sierpień 200915 l E tam, zanim się obejrzycie sklepiemy JunioR'a;p Nice!:) Zaraz renderzę swoje;)
Napisano 22 Sierpień 200915 l Wrzucam poprawki: PS. Junior mam pytanko skąd skołowałeś tą teksturę dla ścian ?
Napisano 22 Sierpień 200915 l O super watek :) Na scianie to jest beton z faktura desek :) a otwory sa po ankrach :P Chyba sprobuje swoich sil :P edit: Junior wymiotles :)
Napisano 22 Sierpień 200915 l Ja się mogę ścianą podzielić, ale po bitwie;p Później wrzucę;) Edit: Wrzucam swoje 'wypociny'. Kilka rzeczy przydałoby się poprawić, więc może jeszcze to podrasuję:) Pozdr Edytowane 23 Sierpień 200915 l przez Touch
Napisano 23 Sierpień 200915 l Touch- nie jest źle, ale wydaje mi się ze kolory się nie zgadzają, na refce jest zielono-niebiesko. Ten blok przy suficie nie powinien mieć textury, u Ciebie jest to beton. Dodatkowo cały sufit masz jakby za krótki, tzn tak naprawdę nie widać gdzie się kończy, odbicia były by również wskazane :) pozdr.
Napisano 23 Sierpień 200915 l no to jak obiecalem wczoraj tez wrzucam swoje.. ale mysle ze jeszcze moze poprawie. mental edit: daje poprawiona wersje i chyba juz ostateczna :) Edytowane 24 Sierpień 200915 l przez ptaszek
Napisano 23 Sierpień 200915 l JunioR, hehe, w zasadzie wytknąłeś wszystko co do czego miałem wątpliwości;) Sufit jest długi i ma odbicia, ale baaardzo przejarałem zewnętrze, stąd taki dziwny efekt. Posiedzę jeszcze nad tym:) Swoją drogą, po minibitwie uderzę do Ciebie po małe wskazówki co do oświetlenia, bo nie lada się z tym naszarpałem;) Pozdr
Napisano 24 Sierpień 200915 l JunioR, hehe, w zasadzie wytknąłeś wszystko co do czego miałem wątpliwości;) Sufit jest długi i ma odbicia, ale baaardzo przejarałem zewnętrze, stąd taki dziwny efekt. Posiedzę jeszcze nad tym:) Swoją drogą, po minibitwie uderzę do Ciebie po małe wskazówki co do oświetlenia, bo nie lada się z tym naszarpałem;) Pozdr W sumie z oświetleniem to mogę nawet teraz napisać, bo duzo nie kombinowałem, wszystko załatwiły vray plane`y, ponieważ na zewnątrz dałem 2 duze niebieskie a w środku 2 lekko zielone o wymiarach 250mm i dwa o takiej samej wielkości jednak lekko szare i oczywiście dwa IES`y żółte(dość mocno żółte na pograniczu pomarańczy) Co do kamery to oczywiście Vray`a, F-number na 7, vignetting na 1.8, shutter 100 a ISO 165, White balance na neutral. W sumie było by na tyle bo w photoshopie podjechałem na levelach lekko zielonym a później niebieskim aby kolory były lekko chłodne, dodałem glow w okolicach dachu a szyby i na halogenach na podłodze. Pozdr.
Napisano 24 Sierpień 200915 l Super, dzięki! Na pewno się przyda;) U mnie świecą tylko .ies'y i hdr'ka;)
Napisano 24 Sierpień 200915 l Neiraa, bez wymówek proszę:D Edit: Ja już nie renderuję poprawionego, bo nie mam kiedy:( (Praca;/) Edytowane 27 Sierpień 200915 l przez Touch
Napisano 28 Sierpień 200915 l Autor Termin dobiegł końca :) Jednakże poczekam jeszcze 30min do 23:00 ;) O 23:00 robię ankietę :P