rx3000 Napisano 10 Sierpień 2009 Share Napisano 10 Sierpień 2009 Witam. Czy jest ktoś z Was zainteresowany kursem video 3ds Max? posiadam 8h materiału pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 10 Sierpień 2009 Share Napisano 10 Sierpień 2009 Jasne, wrzucaj do działu tutorials :) nagrań nigdy za wiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 10 Sierpień 2009 Share Napisano 10 Sierpień 2009 oho ciekawe ;) swoją przygodę z grafiką zacząłem w wieku 12 lat właśnie od 3dsmaxa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 10 Sierpień 2009 Share Napisano 10 Sierpień 2009 Twojego autorstwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eVenement Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 kto jest jego autorem ? bo ja mam caly dysk w wideo tutorialach od 3dsm i innych 3d konczac na photoshopie itd.d... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rx3000 Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2009 Nie jestem autorem, kupiłem do niego prawa majątkowe. Całości nie zamieszczę, bo mam za wolny Internet. Mam pytanie: kto z Was ma legalną wersję komercyjną 3ds Max'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 Czyżby prowokacja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rx3000 Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2009 Żadna prowokacja, szukam takiej osoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 kto ma obcięte paznokcie? (załozenie: jeżeli nikt nie odpowie to znaczy ze na max3d.pl nikt nie ma obciętych paznokci ;) ) zgadłem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 Ja mam ! ja mam !...yyyyy dzisiaj obcinałem :D pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 Nie jestem autorem, kupiłem do niego prawa majątkowe. Całości nie zamieszczę, bo mam za wolny Internet. Mam pytanie: kto z Was ma legalną wersję komercyjną 3ds Max'a? Chcesz rozpowszechnić tutoriale do 3ds max. Jeśli tak to: Kto jest autorem tych materiałów. Czy osiadasz prawa do ich publikacji bez zgody i wiedzy autora (nie mówię o prawach majątkowych z tytułu zakupu tych tutoriali bo to inna bajka) Czy materiał zawiera nagrania wykonane na legalnym sofcie (czy max widoczny a tych tutorialach jest legalny) Czy materiał jest w formacie plików ogólnie dostępnych (avi, mov etc) Czy masz na tyle dużo wolnego czasu aby wrzucić to na vimeo.com Co do pytania o legalność maxa... mam legalnego maxa w firmie w której pracuję, jeśli o to ci chodzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rx3000 Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2009 Nabyłem prawa majątkowe do tego kursu (zapłaciłem przelewem i otrzymałem umowę). Format plików to .avi Czy materiał zawiera nagrania wykonane na legalnym sofcie (czy max widoczny a tych tutorialach jest legalny) Tego nie wiem. Autor oświadczył, że kurs został wykonany za pomocą legalnych programów. Na pasku tytułowym programu jest napisane - Stand-alone License Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 13 Sierpień 2009 Share Napisano 13 Sierpień 2009 Ok, ciągnąc dalej. zapłaciłeś autorowi za video tutoriale. Wiesz ja mogę zapłacić Gnomonowi te ich 69$ ale w zamian za to wcale nie otrzymuję licencji na rozpowszechnianie tego tutoriala. Dostaję dysk z umową tylko i wyłącznie oglądania, ale nie dystrybucji. To ważne, bo bez "papierka" gdzie czarno na białym jest napisane, że autor zgadza się na dystrybucję swoich tutoriali, raczej nie będziesz mógł tego legalnie nikomu udostępniać. Sprawdź czy w umowie masz taki paragraf tyczący się redystrybucji. Szczerze wątpię - autor musiałby być skończonym idiotą, żeby sprzedawać prawo do dystrybucji swoich materiałów bez żadnych korzyści dla siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rx3000 Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2009 Korzyści ma, bo dostał za to zapłatę. W umowie są opisane pola eksploatacji, w ramach których następuje przeniesie praw majątkowych m.in. sprzedaży, wprowadzania do obrotu, wystawiania, sprzedaży licencji). Osoba, od której nabyłem kursy kupiła od autora prawa majątkowe, a następnie mi sprzedała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 14 Sierpień 2009 Share Napisano 14 Sierpień 2009 Nie można szufladkować kolegi. Może ktoś zlecił wykonanie tego tutoriala, a następnie sprzedał go razem z prawami dystrybucji? Ktoś kto ma mało postów i zarejestrował się niedawno jest tutaj jakby dyskryminowany i podejrzewany niejako z automatu. Jeśli rx3000 oświadcza że ma prawa do tych tutków - nie mam powodu, aby mu nie wierzyć. A na jego rzeczowe pytanie odpowiadacie głupimi dowcipami i udajecie głupków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 14 Sierpień 2009 Share Napisano 14 Sierpień 2009 mkeruj: bynajmniej nie robię z autora wariata. Chcę tylko dokładnie wiedzieć o co w tym chodzi. Jeśli materiały okażą się być dobre może udało by by się część z nich wrzucić na vimeo i serwować pod patronatem serwisu. Tylko dlatego tak dociekam z tą legalnością, bo bez tego sprawa staje w miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rx3000 Napisano 14 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2009 czy tylko w oryginalnej wersji 3ds max na pasku tytułom jest napis Stand-alone License? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 14 Sierpień 2009 Share Napisano 14 Sierpień 2009 U mnie jest Autodesk 3ds Max 2009 SP1 x64 -Display: Direct 3d. nic więcej. Jeśli kolega nie jest pewien zawsze można obciąć wideo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rx3000 Napisano 14 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2009 Czy ktoś ma 3ds maxa w wersji 8? Chodzi mi o sprawdzenie czy taki napis występuje tylko w oryginalnej wersji czy też nie tylko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi