Napisano 13 Sierpień 200915 l Witam wszystkich. Jestem nowy na forum i jest to mój pierwszy post a przy okazji wrzucam tu mój pierwszy samodzielny projekt. Wiem że sporo tu jest jeszcze do zrobienia w szczególności tekstury, które leżą i kwiczą :P I tu właśnie chciałbym skierować do Was prośbę o dobre rady i konstruktywną krytykę :D Edytowane 17 Sierpień 200915 l przez fletcher
Napisano 13 Sierpień 200915 l Autor Tak, ale wszystkie dotyczyły modelowania. Teraz przerabiam tutorial o Unwrap UVW. Jak jutro będę na siłach to wrzucę jakiegoś upka.
Napisano 13 Sierpień 200915 l pomysl jak ten co sklada meble , takie spanie nie jest z jedengo elementu , podziel go na wiele i wtedy bez unwarpa dasz rade ,kazdy oddzielny element uvw map(box) i gizmem sie pobaw zeby dopasowac. ale unwarp przydatna rzecz im predzej zalapiesz tym lepiej ;) Pozdr
Napisano 14 Sierpień 200915 l czym to renderujesz ? Staraj się dopasowac kolory do siebie - łóżko do tego panelu na ścianie nie pasuje... Czarny sufit i troche płasko, brak photonów i jakiegoś głównego emitora światła - z za okna, lampa sufitowa...
Napisano 14 Sierpień 200915 l co to jest to nad lozkiem,ja cos takiego w szpitalu widzialem :)ogolnie wszystko do poprawy,pozdro
Napisano 14 Sierpień 200915 l A przerabiałeś to: http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/max/interiorlighting_video/ jak nie to polecam.
Napisano 14 Sierpień 200915 l Autor 09121986: Dzięki za podpowiedź :D na pewno się przyda. Eden-3d: To nad łóżkiem to najzwyklejsza ozdoba :P żeby ściana nie była goła. adam_m: Dzięki wielkie :D na pewno się przyda choć akurat tą wizke chcę oświetlić Vray'em jahred6: Renderuje to w 3ds max + vray. Już zmieniłem teksturę łóżka i chyba bardziej już pasuje. Dzięki wielkie za rady ale teraz mam problem z oświetleniem. Wrzucam print screena i czekam na kolejne rady - może ktoś pójdzie śladem adama_m i podeśle mi jakiś tutek :D. Od razu też rozpoczynam poszukiwania tutoriala na własną rękę :P Pozdrawiam
Napisano 14 Sierpień 200915 l Poprostu powrzucaj w miejsca okien vray ligty. Zobacz na moją kuchnię( tak sobie mi wyszło, ale może Ci to pomóc ). Tam mam tylko jedno światło. Możesz jeszcze popróbować i dać vray lighta w postaci sphery żeby emitowało słońce. Pobaw się jeszcze z hdri choć u mnie to gorszy rezultat dało.No i obczaj ten tutorial: http://graffititools.blogspot.com/2009/01/making-interior-scene-3d-max.html. Pozdro.
Napisano 14 Sierpień 200915 l Nie. Chodziło mi o Vray light w postaci sphere. Direct też może być, ale któregoś razu sprawdziłem vray lighta i powiem szczerze, że scena wnętrza lepiej wyszła.
Napisano 17 Sierpień 200915 l Autor Trochę ostatnio czasu nie miałem (praca, zawody itd.) Ale wkońcu pobawiłem się vrayem i światłami, troche zminiłem panele i teksture łóżka. Niewiele zrobiłem ale zawsze troche do przodu :) Dalej nie wygląda to tak jak powinno ale jest coraz lepiej chyba. Dzięki za uwagi. Pozdrawiam Edytowane 17 Sierpień 200915 l przez fletcher