fletcher Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 (edytowane) Witam wszystkich. Jestem nowy na forum i jest to mój pierwszy post a przy okazji wrzucam tu mój pierwszy samodzielny projekt. Wiem że sporo tu jest jeszcze do zrobienia w szczególności tekstury, które leżą i kwiczą :P I tu właśnie chciałbym skierować do Was prośbę o dobre rady i konstruktywną krytykę :D Edytowane 17 Sierpień 2009 przez fletcher
fletcher Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Napisano 13 Sierpień 2009 Tak, ale wszystkie dotyczyły modelowania. Teraz przerabiam tutorial o Unwrap UVW. Jak jutro będę na siłach to wrzucę jakiegoś upka.
09121986 Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 pomysl jak ten co sklada meble , takie spanie nie jest z jedengo elementu , podziel go na wiele i wtedy bez unwarpa dasz rade ,kazdy oddzielny element uvw map(box) i gizmem sie pobaw zeby dopasowac. ale unwarp przydatna rzecz im predzej zalapiesz tym lepiej ;) Pozdr
jahred6 Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 czym to renderujesz ? Staraj się dopasowac kolory do siebie - łóżko do tego panelu na ścianie nie pasuje... Czarny sufit i troche płasko, brak photonów i jakiegoś głównego emitora światła - z za okna, lampa sufitowa...
Eden-3d Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 co to jest to nad lozkiem,ja cos takiego w szpitalu widzialem :)ogolnie wszystko do poprawy,pozdro
adam_m Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 A przerabiałeś to: http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/max/interiorlighting_video/ jak nie to polecam.
fletcher Napisano 14 Sierpień 2009 Autor Napisano 14 Sierpień 2009 09121986: Dzięki za podpowiedź :D na pewno się przyda. Eden-3d: To nad łóżkiem to najzwyklejsza ozdoba :P żeby ściana nie była goła. adam_m: Dzięki wielkie :D na pewno się przyda choć akurat tą wizke chcę oświetlić Vray'em jahred6: Renderuje to w 3ds max + vray. Już zmieniłem teksturę łóżka i chyba bardziej już pasuje. Dzięki wielkie za rady ale teraz mam problem z oświetleniem. Wrzucam print screena i czekam na kolejne rady - może ktoś pójdzie śladem adama_m i podeśle mi jakiś tutek :D. Od razu też rozpoczynam poszukiwania tutoriala na własną rękę :P Pozdrawiam
_Orion_ Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 Kolorystyka powala. Chciałbyś mieszkać w takim pokoju???
Mikolc Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 Poprostu powrzucaj w miejsca okien vray ligty. Zobacz na moją kuchnię( tak sobie mi wyszło, ale może Ci to pomóc ). Tam mam tylko jedno światło. Możesz jeszcze popróbować i dać vray lighta w postaci sphery żeby emitowało słońce. Pobaw się jeszcze z hdri choć u mnie to gorszy rezultat dało.No i obczaj ten tutorial: http://graffititools.blogspot.com/2009/01/making-interior-scene-3d-max.html. Pozdro.
_Orion_ Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 jeżeli słońce to chyba direct a nie sphere
Mikolc Napisano 14 Sierpień 2009 Napisano 14 Sierpień 2009 Nie. Chodziło mi o Vray light w postaci sphere. Direct też może być, ale któregoś razu sprawdziłem vray lighta i powiem szczerze, że scena wnętrza lepiej wyszła.
fletcher Napisano 17 Sierpień 2009 Autor Napisano 17 Sierpień 2009 (edytowane) Trochę ostatnio czasu nie miałem (praca, zawody itd.) Ale wkońcu pobawiłem się vrayem i światłami, troche zminiłem panele i teksture łóżka. Niewiele zrobiłem ale zawsze troche do przodu :) Dalej nie wygląda to tak jak powinno ale jest coraz lepiej chyba. Dzięki za uwagi. Pozdrawiam Edytowane 17 Sierpień 2009 przez fletcher
Rekomendowane odpowiedzi