ihyde Napisano 23 Sierpień 2009 Napisano 23 Sierpień 2009 Witam chcialbym pokazac wam moj projekcik, mianowicie model suzuki hayabusa w nojnowszej karoseri, licze na wasze komentarze oraz slowa krytyki :)
Kr3tz Napisano 24 Sierpień 2009 Napisano 24 Sierpień 2009 Widać, ze dół motoru i element pod zbiornikiem paliwa pofalowane. Zbiornik nie do końca zgodny z oryginałem. Jeden stopień MSa więcej by się przydał, bo widać kanty.
pecet Napisano 24 Sierpień 2009 Napisano 24 Sierpień 2009 Robiłem ten motocykl i wiem że niektóre kształty mocno zakręcone, jak na razie to tak raczej średnio sobie z nim radzisz. powodzenia
kannu Napisano 24 Sierpień 2009 Napisano 24 Sierpień 2009 serwus :) myslalem ze ten z miniaturki jest Twoj. pozdrawiam i zycze podowzenia :)
ihyde Napisano 24 Sierpień 2009 Autor Napisano 24 Sierpień 2009 a no ksztalty sa odjechane :) mozna siedziec i siedziec i poprawiac i poprawiac bez konca :) poprawiam nadal zbiorniczek juz prawie wyglada jak orginal. za niedlugo znow jakis upek bedzie PS pecet jak masz jeszcze jakies screany z pracy nad tym suzuki z checia popatrze
pecet Napisano 24 Sierpień 2009 Napisano 24 Sierpień 2009 Nie ma się czym chwalić ale pokazuje ;) http://pecet3d.8p.pl/konnekt/SuzukiHayabusa.jpg
ihyde Napisano 24 Sierpień 2009 Autor Napisano 24 Sierpień 2009 fajnie ci wyszła mam nadzieje ze koncowy efekt mojej bedzie podobny :)
Oleksiak Napisano 24 Sierpień 2009 Napisano 24 Sierpień 2009 No no zaczyna wyglądać ciekawie. Moim zdaniem to raczej dawaj jasny materiał na obiekt i ciemny na tło ;) i.... pecet - pokaż siatkę ;) ihyde - pokaż siatkę :P 1
Oleksiak Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 puk puk... długo będziemy czekać na tego up'a ? :PP Chyba nie powiesz że odechciało Ci się ? Czekam na Up'a :D..... Czekam ;)
Pionier Napisano 5 Wrzesień 2009 Napisano 5 Wrzesień 2009 puk puk puk, jak tam praca inżynierska idzie? ;)
ihyde Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Napisano 9 Wrzesień 2009 z braku wolnego czasu to sie troszke odklada na bok ale jesli bede mial tylko cos luzu to bedzie up juz niedlugo :) narazie stoje w miejscu
ihyde Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Napisano 13 Wrzesień 2009 (edytowane) no wreszcie mialem czas cos podlubac :) Edytowane 14 Wrzesień 2009 przez ihyde
ihyde Napisano 14 Wrzesień 2009 Autor Napisano 14 Wrzesień 2009 kurcze no nie ma to jak odpowiadac na wlasne posty hahaha PS Probny test na szybko
Oleksiak Napisano 14 Wrzesień 2009 Napisano 14 Wrzesień 2009 Model "wydaje się" dobrze zrobiony...ale mając taką rozdziałkę i szare na szarym :P ciężko dopatrzeć się błędów - Jeżeli renderujesz v-ray'em to już o tym pisałem daj mapkę vray dirt bo wydaje mi się to bardzo dobrym bo szybkim i łatwym sposobem prezentacji takich "clay renderów". Możesz dać taki materiał z dirtem na cały model oprócz studia które będzie wyraźnie ciemniejsze od modelu. Wrzucam przykłady studia jakie robiłem do testów materiałów albo jak w przypadku apache do prezentowania modelu czystego: http://s201.photobucket.com/albums/aa164/Zartor/?action=view¤t=Beznazwy1kopia.jpg http://s201.photobucket.com/albums/aa164/Zartor/?action=view¤t=studio.jpg http://s201.photobucket.com/albums/aa164/Zartor/?action=view¤t=studio2.jpg Zapytaj wujka google o studio itp. coś tam zawsze wyskoczy i będziesz wiedział mniej więcej na czym to polega. Jak możesz to wrzuć tak 2x większy render ;)
Pionier Napisano 14 Wrzesień 2009 Napisano 14 Wrzesień 2009 a ja Ci powiem tak: zostaw rendering, materiały i światła, to nie ma większego sensu skoro jeszcze nie skończyłeś modelowania. Pooglądaj siatki modeli od ludzi z tego forum którzy wiedza jak modelować np. autka, dużo się można od nich nauczyć :) zresztą zobacz jak to wygląda na obrazie który pokazał Ci pecet, dobry model broni się sam już w podglądzie maxa. powodzenia :)
ihyde Napisano 2 Luty 2010 Autor Napisano 2 Luty 2010 ohh znow na stronie :) wrocilem do modelowania po dlugiej przerwie dokanczam pomału moj projekt
ihyde Napisano 29 Maj 2010 Autor Napisano 29 Maj 2010 wiem ze dlugo to trwalao ale nie moglem wczesniej tego pokaac powodow zdrowotnych wie mam nadzieje ze powiedzenie lepiej pozniej niz wcale bedzie tutaj na miejscu
ihyde Napisano 29 Maj 2010 Autor Napisano 29 Maj 2010 ahh i jeszcze skoro juz sie zow poazalem jeszcze moze popatrzycie sobie na to :)
Rekomendowane odpowiedzi