Napisano 28 Sierpień 200915 l Czyli zapowiedź naszego pierwszego filmu animowanego. Nie wiem czy mogę to tu wstawić, ale jest to animacja 2D więc powinna się zmieścić w kategorii.Wykonałem go z Dave'em, scenariuszem zajmuje się Hannibal. Teraz już wiecie czemu zrezygnowałem ze zrobienia stuntfilmu :P http://www.youtube.com/watch?v=zhm_jMFxx8I Więcej informacji TUTAJ
Napisano 28 Sierpień 200915 l Skoro jest to animacja, zapraszam do działu animacja. Watek przenoszę. Proszę też zapoznać się za zasadami tytułowania wątków. Pozdrawiam
Napisano 28 Sierpień 200915 l widziałem dzisiaj kawałek "Włatcy Móch" i doszedłem do wniosku, że ludzie to jednak idioci którzy śmieją się z głupoty na ekranie po to by na chwile zapomnieć o tym, że na drugie imie mają "wiatr pomiedzy uszami" , nadane im od zębowej wrożki. Odnośnie trwiającego 30 sec pseudo traileru składającego sie z trzech scen pomiem tyle że narazie śmierdzi to south parkiem(który ma jednak oryginalną oprawę graficzną, świetny podkład dźwiękowy, czasami niezłe scenariusze i puente od czasu do czasu bardziej lub mniej udaną). Powątpiewam też czy macie prawa autorskie do tego poprockowego kawałku. Słowem podsumowania zobaczyłym kilka głupich nieczytelnych napisów, trzy postacie z czego jedna kopie kogoś po mordzie(hahaha)...(hahah..aaaa..OOooOO) i podklad dzwiekowy a raczej jego brak. Zapowiada sie hit...
Napisano 29 Sierpień 200915 l Ta animka to gombrowiczowski "gwałt przez oczy". Jedyne co tu można skomentować to post PSDMaga :) Dowartościowałeś się? Nie dziwię się, że CI tego brakowało, bo jak na "Czarodzieja Photoshopa" pokazane przez Ciebie prace są raczej mierne.
Napisano 29 Sierpień 200915 l musiałem obrazić jeden z twoich ulubionych seriali żeś mi tak dowalił:] Przeczytałem jeszcze raz swojego posta i nie widze w nim nic co nie powinno się w nim znaleźć wiec nie wiem o co się tak gniewasz:D Jeżeli chłopaki pomimo krytyki(bardziej lub mniej znaczącej) nie zrezygnują tylko dokończą to co zaczeli to będę pełen podziwu...(zaznaczę tylko, że to scenariusz jest tym co najważniejsze). "Czarodziej Photoshopa" nie jest z zawodu grafikiem tylko programistą( głównie z powodu braku talentu w rękach) co nie przeszkadza mi jednak w hobbystycznym zamiłowaniu do tematu. Mała dygresja na koniec jest taka( dygresja musi być): nie trzeba być architektem by podziwiać wieżę eiffla ani szambiarzem by wiedzieć, że g.. śmierdzi.
Napisano 29 Sierpień 200915 l o lol:D faux pas ktoś by powiedział:D a może by tak o animce ktoś tym razem?
Napisano 29 Sierpień 200915 l co do animacji: kiepska technicznie. do Włatców Much naprawdę sporo brakuje. pomysł: tak samo jak nie podoba mi się Piesek Leszek, tak samo nie spodobał mi się ten pomysł. Chyba jestem za stary :] Asblaze: Włatcy Móch też nie są moim faworytem ale doceniam impet z jakim ten serial wbił się w publikę. psdmag: no cóż... narazie śmierdzi to south parkiem(który ma jednak oryginalną oprawę graficzną south park animowany jest ręcznie a nie w CG. wycinanki zwykłe. poziom znacznie wyższy od prezentowanego tutaj trailera.
Napisano 29 Sierpień 200915 l Są bohaterowie (prawdopodobnie charakterystyczni), jest jakaś scenografia. Pomysłów w głowie autorów pewnie też nie brakuje. Jedyne czego w tej animacji brakuje to, no cóż...animacji ;) Generalnie jest słabo, bardzo słabo. Myślę, że wrzucanie tego do jednej szuflady z "South Parkiem" (który jakby nie patrzeć, ma juz ponad 10 lat) lekko mija się z celem. Widać już, że macie ściśle określoną grupę docelową i wiekową i pewnie znajdą się ludzie, którym będzie się wasz film podobać mimo niedociągnięć na wielu polach. Mimo, że już widzę, że do mnie nie trafi to w ogóle (scenariuszowo, technikalia pomijam) to chyba jednak trzymam kciuki, bo człowiek uczy się na błędach :)
Napisano 29 Sierpień 200915 l Nie powiem, żebym miał do "Włatców" sentyment. Jeśli kojarzony jestem tylko z tym projektem, to bardzo mi przykro;) Jak dla mnie zrobił swoje i czas na kolejne produkcje :P PSD -Bardziej chodziło mi o małostkowy jad którym oplułeś tą prace. 1 Post człowieka, pewnie ma ze 13 lat i fascynacje (zakładając, że to nie trol). Porównaj sobie swój wpis z wpisem Vorka :) Tweet .... chyba making off SP nie widziałeś jeśli wierzysz w ręczną animacje ;). :P Edytowane 29 Sierpień 200915 l przez asblaze
Napisano 29 Sierpień 200915 l hmm.. no to może coś pokićkałem. żadnym moffów nie wiedziałem, ale wiem, że kolega koleżanki ma ciotkę której stryjek słyszał od taty Marcina, że SP jest wycinany ;)
Napisano 29 Sierpień 200915 l asblaze właśnie dałeś fanom Majki kolejny argument "za" :P Mnie się nie podoba taki styl animacji jaki pokazałeś How High a najbardziej odstraszyłeś mnie chyba tą typografią. Przykro mi ale taki przekaz w ogóle do mnie nie trafia (tak samo jak WM) Pozdrawiam