noted Napisano 29 Sierpień 2009 Share Napisano 29 Sierpień 2009 (edytowane) Witam! Na początek kilka słów, chciałbym Wam przedstawić mój pierwszy projekt wizualizacji, który mam zamiast zrobić od początku do końca. Jak to z początkami bywa jest to projekt dość prosty ale od czegoś trzeba zacząć. Moje stosunki z maxem były raczej przerywane dlatego też nic ciekawego się jeszcze nie urodziło, aczkolwiek mam nadzieję że tym razem coś z tego będzie, no wiec na dzień dobry referka: http://img53.imageshack.us/img53/7900/referka.jpg Będę się na niej opierał tylko częściowo, dlaczego? Dlatego, że nie podoba mi się na przykład łóżko, czy lampki nad szafą (mają prawo świecić w ogóle? Skąd biorą prąd). Oto pierwsze rzuty, na razie nie ma co oceniać ale będę na bieżąco updatował. Jeszcze tylko dodam na co proszę zwracać uwagę (z czym mam największe problemy): ustawienie kamery (tragedia), oświetlenie (słabo), ustawienia rendera (bardzo słabo). Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam, noted Edytowane 5 Wrzesień 2009 przez noted Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samot-nick Napisano 29 Sierpień 2009 Share Napisano 29 Sierpień 2009 co do lampek, może gniazdka są zaraz za szafkami i tak są zasilane. IMHO nawet pasują do wystroju ale oczywiściezrobisz jak będziesz chciał :) w końcu twoja sypialnia. Czekam na jakiś konkretny postęp w pracach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 29 Sierpień 2009 Share Napisano 29 Sierpień 2009 Widzę jeszcze problemy z proporcjami. Te najmniejsze szafeczki są nie proporcjonalne do szafek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 29 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2009 Dzięki za komentarze narazie mały upek z łóżkiem. latos ok szafki poprawie przy następnym dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_gabra Napisano 29 Sierpień 2009 Share Napisano 29 Sierpień 2009 a planowalem do tego wrocic http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=50240&page=2 moj koles swietnie zrobil ta pracke, pozdro i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 29 Sierpień 2009 Share Napisano 29 Sierpień 2009 (edytowane) cześć. ten.........wazon?? na szafeczce, jakoś nietaki, kołdra za gruba poduszki też takie sobie, spróbuj może bardziej coś takiego no i oczywiście proporcje pozdro p.s no i czemu podłoga oddzielona jest od ścian? Edytowane 29 Sierpień 2009 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość szysia565 Napisano 29 Sierpień 2009 Share Napisano 29 Sierpień 2009 podłoga chyba odstaje od ściany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 29 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2009 bo na razie ściany nie są porobione :D wiem że od dupy strony ale tak jest upne już ze ścianami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
funus Napisano 29 Sierpień 2009 Share Napisano 29 Sierpień 2009 Praca ciekawie się zapowiada, też jestem początkujący i też mam zamiar zrobić za jakiś czas ( jak kupie sobie lepszy komputer) wizualizacje, ale łazienki. Nie wiem czy moje zdanie może jakoś się liczyć bo jestem jeszcze jak już wspomniałem początkujący, ale zauważyłem od razu te same błędy co napisał indian. Zmień wazon bo jest jakiś taki inny, może w taki stylu ma być. Będę śledził ten wątek bo jestem ciekaw ostatecznego wyniku. Pozdrawiam i życzę powodzenia w pracy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k_gabra Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 odswiezam swoja pracke tez, wiec zobaczymy efekty :-) pozdrawiam i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 30 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2009 Dzięki bardzo za komentarze i przydatną nade wszystko krytykę zrobiłem nową poduszkę możecie orzec czy zaiste jest ona godna czyże też los jej spaprany w otchłani śmietnika zakończyć się powinien (uhh :D) Co do szafeczek to sprawdziłem to i wygląda na to, że proporcje są zachowane... wydają Wam się za małe? Ściany już stoją wazonik usunięty. Co do kołdry, na razie ją odchudziłem, aczkolwiek zapytam w dziale modelingu jak ją zrobić, ponieważ mój sposób jest chyba troche kiepski nie podoba mi się osiągnięty przeze mnie efekt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Đraven Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 Na razie wygląda nieźle, poczekam z dalszym komentarzem aż to wszystko zmapujesz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
funus Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 Zaprawdę powiadam Ci, ta poduszka jest o tysiąc kroć lepsza od poprzednich. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 Rób rób dalej zapowiada się fajnie. Też planuję sobie zrobić jakąś wizkę ale na razie trzeba zrobić przerwę od Maxa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 30 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpień 2009 Cieszę się, ze Wam się podoba myślę że etap modelingu zakończyłem (przynajmniej w kwestii rzeczy podstawowych) jutro (jak znajde czas) zacznę materiały oświetlenie i rendering (ale będzie jazda :D), a to wymienione poduszki ściana i okna :) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Orion_ Napisano 30 Sierpień 2009 Share Napisano 30 Sierpień 2009 Ja bym popracował jeszcze nad modelami. Wszystko z wyjątkiem poduszek, bardzo kańciaste. Pustawo na ścianach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samot-nick Napisano 31 Sierpień 2009 Share Napisano 31 Sierpień 2009 ostatni obrazek. Proporcje jakieś dziwne. Okna duże i wysoko osadzone a łóżko i szafki takie małe jekieś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 1 Wrzesień 2009 Share Napisano 1 Wrzesień 2009 Powieś jakiś obraz na ścianie i popraw kołdrę bo jest zbyt kanciasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 2 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Ok zabieram sięza rendering, najwyżej w praniu będę poprawiał modele, oto ostatni szarak będę próbował teraz rzucić jakiś materiał i próbować oświetlenie ustawić. P.S.: nadal nie jestem zadowolony z kołdro-koca ale to poprawie już później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
funus Napisano 2 Wrzesień 2009 Share Napisano 2 Wrzesień 2009 Modele bardzo dobre, chodź kołdrą bym się nie przykrył ;], ale jak poprawisz to później to będzie już idealnie. Teraz czekam jak sobie poradzisz z renderem. Powodzenia w dalszej pracy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 3 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 3 Wrzesień 2009 No to taki pierwszy testowy render (żeby nie było, że się obijam :)) P.S.: wiem, że lustro mi nie wyszło :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sunedge Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 alo co do szafek, komoda (ta 4-szufladowa szafka nie jest proporcjonalna do reszty zestawu), jest wieksza wez sobie za modul szerokosc szuflady w stoliczku kolo lozka, szerokosc drzwiczek w szafie = 1 modul, szerokosc szuflad w szafie i w komodzie = 2 moduly wysokosc wszystkich szuflad = 1 modul wysokosc na jakiej umieszczona jest ta szufladka (ta kolo lozka) jest taka sama w przypadku drugiej od dolu szuflady w szafie i w komodzie ! wszystkie uchwyty pionowe w szafie sa tej samej wielkosci wszystkie uchwyty poziome sa tez tej samej wielkosci teraz wskazowka "parkietowa" ;) podlogi deskowe, panelowe uklada sie rownolegle do glownego zrodla swiatla (wiekszego okna) w Twoim przypadku swiatlo (okno) powinno byc zlokalizowane na scianie z meblami albo scianie naprzeciwko pzdr :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Co do proporcji to naprawdę ciekawy wykład jak wrócę z pracy to przeanalizuję dzięki! Co do paneli natomiast to okno jest właśnie naprzeciwko mebli :) więc chyba dobrze wielkie dzięki za wskazówki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2009 Pobawiłem się photoshopem i taki to efekt :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 Przesadziłeś z kontrastem. Miejscami obraz prześwietlony. Raczej zmień ustawienia oświetlenia niż kontrast w PS. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 15 Październik 2009 Autor Share Napisano 15 Październik 2009 Postanowiłem trochę odświeżyć projekt oto ostatni render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptfromscr Napisano 16 Październik 2009 Share Napisano 16 Październik 2009 a ja mam pytanie: jak dodać taką krawędź do materaca?? ma ktoś może tutka jak robić detale, zmarszczki na np. kanapie?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 16 Październik 2009 Share Napisano 16 Październik 2009 dosyc ladnie tylko ja bym kadr poprawil, za duzo przestrzeni niepotrzebnej, chyba ze masz zamiar cos dodawac do tego pomieszczenia na podloge?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mulholland Napisano 16 Październik 2009 Share Napisano 16 Październik 2009 Hej. Na szafce masz trochę inny tiling tekstury na górze i na dole. Wg mnie przydałody się zrobić chamfer na niektórych krawędziach modeli. Myślę że dobrze by było nie swiecić od kamery tylko wykorzystać te okna któe masz z lewej, w ten sposób bardziej wyrzeźbią łóżko, poduchy itp. Nudna jest ta pusta ściana nad łóżkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 16 Październik 2009 Share Napisano 16 Październik 2009 Łóżko masz sajensfikszyn i obrazki na ścianie za nisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gonzo71 Napisano 16 Październik 2009 Share Napisano 16 Październik 2009 szafa za plytaka ,nic w niej nie zmiescisz. za malo sie dzieje w modelach. wszystko wyglada jak z klockow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi