duff Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 Mam 2 różne materiały plastik, a drugi to już niepamiętam:D. Plastik dodałem koło nozdrzy i ust aby sprawiało wrażenie obślinionego. Na granicy próbowałem dawać jaśniejszy koloor aby zatrzec różnice, ale efekto nie był dobry. Mam nadzieję, że jest jakiś sposób:cool:
witjah Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 jak chcesz zatrzec granice materiałów, to wymodeluj mu wargi , albo cos w ten desen, w zbrushu nie da się zrobic gradientu miedzy materałami (tzn.mi sie nie udało :) zas materiał możesz pobrac wciskajac LMB nad sferą pokazujacą bieżący materiał, przesuwasz kursor na model i wtedy puszczasz przycisk, tym samym wybiera zaznaczony material
mafida Napisano 7 Wrzesień 2009 Napisano 7 Wrzesień 2009 W photoshopie zamaż,wyrenderuj 2 wersje,zrób layera z drugim materiałem i wymaż gumką:) Pozdr:)
jamnique Napisano 30 Listopad 2009 Napisano 30 Listopad 2009 Hej nie da się blendować materiałów w Z. Ale możesz to zrobić w fotoszopie jak pisał mój przedmówca ;] Ktoś kiedyś pisał na zbrushcentral że możesz zrobić kilka stopni pośrednich, tzn masz materiał składający się z np. dwóch komponentów i robisz kilka jego wersji z różną zawartością każdego i wtedy masz jakiegoś tam blenda, ale raczej nie ma chyba sensu.
Druid Napisano 5 Styczeń 2010 Napisano 5 Styczeń 2010 Tez zauwazylem, ze materialy sa po prostu przyporzadkowane to konkretnych poligonow, a poligony nie moga byc rozmazane :P Jesli to tylko mozliwe to zastosuj ten sam material i po prostu daj inny kolor. Zrob maske, uzyj blura kilka razy i wtedy masz rozmazane granice. Pewnie to wiesz ale dodam, ze jak uzyjesz funkcji RGb (nie MRGB) to zmieniasz tylko kolor i wtedy kolor moze byc ropzmazany
naveth Napisano 16 Styczeń 2010 Napisano 16 Styczeń 2010 spróbuj Zapplinkiem to darmowy plugin zbrusha ....po wypakowaniu do pluginów otwiera się w : documents... ten plugin linkuje tool "online" np z Photoshopem, /jeśli masz / i tam możesz to chyba rozwiązać
Rekomendowane odpowiedzi