Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam 2 różne materiały plastik, a drugi to już niepamiętam:D. Plastik dodałem koło nozdrzy i ust aby sprawiało wrażenie obślinionego.

Na granicy próbowałem dawać jaśniejszy koloor aby zatrzec różnice, ale efekto nie był dobry. Mam nadzieję, że jest jakiś sposób:cool:

bloto1opis.jpg

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 2,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jak chcesz zatrzec granice materiałów, to wymodeluj mu wargi , albo cos w ten desen, w zbrushu nie da się zrobic gradientu miedzy materałami (tzn.mi sie nie udało :)

zas materiał możesz pobrac wciskajac LMB nad sferą pokazujacą bieżący materiał, przesuwasz kursor na model i wtedy puszczasz przycisk, tym samym wybiera zaznaczony material

Napisano

W photoshopie zamaż,wyrenderuj 2 wersje,zrób layera z drugim materiałem i wymaż gumką:)

Pozdr:)

Napisano

Hej nie da się blendować materiałów w Z. Ale możesz to zrobić w fotoszopie jak pisał mój przedmówca ;] Ktoś kiedyś pisał na zbrushcentral że możesz zrobić kilka stopni pośrednich, tzn masz materiał składający się z np. dwóch komponentów i robisz kilka jego wersji z różną zawartością każdego i wtedy masz jakiegoś tam blenda, ale raczej nie ma chyba sensu.

Napisano

Tez zauwazylem, ze materialy sa po prostu przyporzadkowane to konkretnych poligonow, a poligony nie moga byc rozmazane :P

Jesli to tylko mozliwe to zastosuj ten sam material i po prostu daj inny kolor. Zrob maske, uzyj blura kilka razy i wtedy masz rozmazane granice. Pewnie to wiesz ale dodam, ze jak uzyjesz funkcji RGb (nie MRGB) to zmieniasz tylko kolor i wtedy kolor moze byc ropzmazany

Napisano

spróbuj Zapplinkiem to darmowy plugin zbrusha ....po wypakowaniu do pluginów otwiera się w : documents... ten plugin linkuje tool "online" np z Photoshopem, /jeśli masz / i tam możesz to chyba rozwiązać