aknochaco Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 (edytowane) noted proponowal mi wrzucenie tego jako osobny temacik w W.I.P'ie a wiec :) Jest to wizka mojego pokoju w domu :) Prosze o porady co moge polepszyć :) Ostatni render który został: Niestety projektu nie bede mógł dokończyć :( miałem awarię dysku nie udało mi sie odzyskać. Dzieki wszystkim za pomoc ;) Edytowane 3 Styczeń 2010 przez aknochaco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 doświetl, i daj jakieś klamki do okna i drzwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 jak na ten moment jest całkiem dobrze - oczywiscie troche za ciemno... pracuj pracuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 balkon nie ma rączki do otwierania okna to samo, okno chyba nie do końca przy ramie bo tam strasznie świeci wokół niego, listwa podłogowa, bądź zaciągnij wykładzinę bo tak się to łączy bez pomysłu :) czekam na więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Hah zapomnialem o takich prostych rzeczach jak klamki, to sie zrobi :) a ja wlasnie teraz pracuje nad firankami :) jak skoncze to wrzuce renderka. Ale teraz ide spac :) Jutro wrzuce render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 koledzy wyżej Ci napisali... :) jedziesz dalej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 14 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2009 No i wyszedl Kosmos :/ Troche sie spaliło przy oknie i drzwi balkonowych. A w pokoju ciemno :/ Jak oświetlić ta scene zeby sie tak nie przepalało?? Prosze o jakieś cenne rady :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 daj "lekkiego" vraylighta z tyłu pokoju, i na suficie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 14 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Ale ja tam z tyłu pokoju mam inne mebelki. i ja myślałem że tą scene da sie oświtlić tylko przez te okna. Czy to jest możliwe?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 14 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Rozdzieliłem firanki ale troche nie wyszlo, jeszcze nad nimi popracuje :) I musze zmienić to oświetlenie może tak jak napisał indian ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 15 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2009 Teraz wydaje mi sie troche lepiej z oświetleniem :) ale musze troszke ściemnić :) [/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 15 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2009 Ogolny Plan co mam zamiar jeszcze wymodelować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Hehe ile ty masz tych kompów xD?? heh... wiesz co kolory i ogólnie materiały tych dzrzwiczek od szafek (ciemny brąz i granat) troche mnie nie przekonują:) spróbój może zmniejszyć troche nasycenie koloru. No i poodsuwaj je od siebie, słowem zrób szczeliny między szufladami i drzwiczkami, w żadnej szafce nie ma idealnie dopasowanych drzwiczek/szuflad - te wyglądają jakby przerwa była ołówkiem tylko namalowana. musi być szczelina żeby można było je otwierać swobodnie.. zchamferuj je też troche bardziej na krawędziach. Uchyl leciutko jakąś szafke (tak jakby coś wystawało i nie mogła sie domknąć) otwórz lekko szuflade którąś, będzie ciekawiej:) Klamki od okna zdecydowanie za male, jak dla ludzi z mikro rączkami xD Pozdro i życze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 grevious >// buduje renderfarme ;D troche miejsca na półkach jest i jak się przyzwyczai kolega do szumu i napisze do elektrowni o zwiększenie ilości watów w sieci to sie uda ; p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 No i jest mały upek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Nono, kszeslo dodalo zycia xD Widze że nawet na wizce pracujesz nad tą wizką xD heheh (monitor)... spoko spoko, pracuj dalej, czekam na kolejne update'y:) Wstaw jeszcze jakieś prymitywne drzwi tam w tle a jeśli nie masz w pokoju, to jakiś przedpokoj za tym albo coś, bo wygląda jakby były tam mroczne wrota do piekieł xD Ciemności...:) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Klamki w oknach są za krótkie. Wydłuż je bo wygląda jak by je ktoś w połowie uciął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Hej Mi sie podoba, ale doswietliles pomieszczenie swiatlem od srodka, co widac. Wyglada jakby sie zarowka swiecila w pokoju przy swietle dziennym. Zobacz jaka jest roznica. tutaj wystarczylo w szopie zwiekszyc jasnosc zmniejszajac kontrast i tak 2 razy na ful. jesli chcesz taki efekt miec z rendera bez postprodukcji to popytaj maxowcow jak to poprawic. W mayi jest cos takiego jak exposure simple i to na kamerke sie daje. Ujecie na okno fajniejsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2009 A tutaj inny kadr, i troche rozjaśniłem teksturke dywanu :) Maksowcy :) Wiecie jak zrobić to co mowił mpta ?? :) z góry dziekuje za pomoc :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Đraven Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 A jakbyś zwyczajnie usunął to światło od środka, i ewentualnie zwiększył siłę tego od okna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2009 To bym pewnie uzyskał coś takiego jak przedtem (spalone) czyli: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trybal Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Imo za duży GI. Zwłaszcza na półkach... A tak to ogólnie nawet, nawet... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 aknochaco a nie masz czegos takiego w parametrach swiatla, co kontroluje jego zasieg swiecenia? nie chodzi o moc. Dajesz wtedy slabsze swiatlo na zewnatrz, ale liniowo zmniejszasz jego moc. W rzeczywistosci swiatlo zarowki ma zasieg kilku metrow. tutaj musisz zastosowac swiatlo, ktore swieci lekko, ale daleko :) mam nadzieje ze nie namieszalem za bardzo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Đraven Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 (edytowane) hmm aż sprawdzę, bo jeśli tak, to rozwiązałeś problem, który mnie też nieraz nurtował :) EDIT: W vray light albo nie ma takiej opcji, albo nie mogę jej znaleźć... Edytowane 19 Wrzesień 2009 przez Đraven Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2009 No właśnie ja też nie znalazłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 światło z takimi włąsniwościami: no decay zaznaczyć i drastycznie zmniejszyć multipler, nawet i 20-30 razy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Đraven Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 światło z takimi włąsniwościami: no decay zaznaczyć i drastycznie zmniejszyć multipler, nawet i 20-30 razy Super, rep poleciał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Jak nie chcesz żeby Ci firankę światło paliło to ja na to mam swój sposób :) Daję dwa vray plane`y, jeden za oknem mało świecący żeby doświetlić tylko ramy okna i firankę od tyłu a drugi przed firanką o rozmiarze okna dużo świecący żeby oświetlić cały pokój :) Zawsze się sprawdza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 zajmij się na razie modelowaniem, a rendering zostaw na koniec ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Up'ek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Đraven Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Jest moim zdaniem lepiej, teraz można stwierdzić, że światło pada faktycznie z zewnątrz, i że jest dosyć deszczowe popołudnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 heh... projekt pokoju, a w monitorze projekt pokoju :D i jeszcze w tym monitorze powinien być następny projekt... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 heh... projekt pokoju, a w monitorze projekt pokoju :D i jeszcze w tym monitorze powinien być następny projekt... :P To wrzuc screena z forum :D moze ktos sie znajdzie :P lepiej jest ale jeszcze troszke ciemnawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Jak teraz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Jakoś tak ... default light'owo. Blado.. I jedyne co mi się jakoś w oczy rzuca względem nieproporcjonalności, to gniazdko i myszka.. bez kabla ^ ^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 dokładnie... proporcje!! myszka jest strasznie malutka... i zmień to światło... teraz jest raczej za jasno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Grievous Napisano 20 Wrzesień 2009 Share Napisano 20 Wrzesień 2009 (edytowane) Heh, Arti, nie wiem czy wiesz ale ostatnio naukowcy NASA wynaleźli takie coś jak myszka bezprzewodowa xD Ale proporcjonalnie to fakt troche za mała i podkładka zdaje sie że fruwa:P :) Moim zdaniem światło już lepiej:) minimalnie pokombinuj jeszcze z siłą światła, może jego kolorem też... minimalnie może jaśniej... a najlepiej to nie pytaj, skoro to twój pokój, to rozejrzyj sie jak bardzo jest naswietlony w dzień i dostosuj do tego swoją wizke... najlepsza metoda otrzymania realizmu to obserwacja :) Drzwi daj troche jaśniejsze, mniej nasycone. Za ciemne jak na tak intensywne oświetlenie... Edytowane 20 Wrzesień 2009 przez Grievous Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fioleczek Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 mam pewien pomysł na swiatło zeby było bardziej ciekawe, a mianowicie, wywal z okna vrayligt'a zeby byla poprostu dziura, ustaw gi= np moc=2,0 kolor bialy, i environment tez z 2,0 i kolorek lekko niebieskawy, to doswietli pomieszczenie w sposob globalny, ze światłem wpadającym z zewnątrz, potem dorzuć spota(zóltawy kolorek) który wpada przez okno(imituje słonce i daje ładnie cienie) poproboj z mocą np 3,0 a zeby byl widok za oknem to na boxa w oddali(zeby nie przeszkadzał dalej od okna) narzuć jakąś teksture otoczenia i pokombinuj z parametrami swiatla, bo moze przesadzilem podając te wyżej, sposob sprawdzony, bardzo łanie doświetla nieduze pomieszczenia, wrzuć uPa jak przetestujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 24 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2009 Up :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fioleczek Napisano 30 Wrzesień 2009 Share Napisano 30 Wrzesień 2009 wywal z okna vraylight mat, aby było pusto, i wrzuć na scene światło SPOT, skieruj na okno tak zeby wpadały do środka promienie i imitowały słońce (kolor lekko zółty) powinno być lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 no no... brniesz :D z tą+ gitarką poczekaj jescze. dodasz pozniej, narazie fajnie wyglada prawa czesc pokoju... zrob cos z firankami :)) bardzo zacny fotel kurde :)) podoba mi sie ;];] do myszek daj kabelki :D jedna podkladka by mogla sie roznic od drugiej - byloby wydaje mi sie realniej, bierz sie za detale bedzie fajnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 1 Październik 2009 Autor Share Napisano 1 Październik 2009 Ale ja mam bezprzewodowe myszki xD :D :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Orion_ Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Wszystko jakieś takie czyste i sterylne jak w salonie BRW ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 5 Październik 2009 Autor Share Napisano 5 Październik 2009 Jak zrobić żeby mieć biało na zewnatrz?? Bo ja wywalilem vraylightmat i wrzucilem vraysun ale mam ciemno za oknami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtom Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 Jak zrobić żeby mieć biało na zewnatrz?? Bo ja wywalilem vraylightmat i wrzucilem vraysun ale mam ciemno za oknami :) Vray sky daj do enviroment. Będziesz miał ładny kolorek nieba za okem. Albo plane z jakąś fotką sympatyczną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 5 Październik 2009 Autor Share Napisano 5 Październik 2009 Up. (przez przypadek wrzucilem zly material na listwe ale to sie poprawi :) ) Pierwsza strona: Druga strona: edit: a i do poprawy dywan bo sie skopał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fioleczek Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 coraz lepiej to wygląda :D, daj mocniejsze słońce, będzie ładniejszy kontrast cień-swiatło, jest coraz ciekawiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 17 Październik 2009 Autor Share Napisano 17 Październik 2009 Wiem ze ten watek ciagnie sie jak krew z nosa xD no ale coz, mam troche zajec i dlatego leca takie male upki :) Bede ciagnal to dalej :) A narazie dziekuje wszystkim za poomoc :D Kolejny mini Upek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noted Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 zmień ciut kadr może albo popraw jakoś ten monitor na pierwszym planie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 17 Październik 2009 Autor Share Napisano 17 Październik 2009 A tutaj inna część pokoju :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi