Napisano 13 Wrzesień 200915 l Aktualnie wygląda to tak: Zmiany: - Tekstura szafek (teraz chyba nie ma nic) - dywanik - coś za oknem (jeszcze nie wiem co) - dorobić różne pierdołki jeszcze (jakieś perfumy itd.) - lampy - dopieścić szafki wg. was co przydało by się jeszcze zmienić ? kadr taki zostanie, chciałbym żeby wyglądało możliwie jak najbardziej realistycznie :) rendzę na MR pozdrawiam
Napisano 13 Wrzesień 200915 l Ten straszny kolor i szalone odbicia z zajebistym antialiasingiem to raczej nie jako oferta dla kilenta.
Napisano 13 Wrzesień 200915 l weź to wyrenderuj człowieku w szarości bo nic nie widać :D a co do modeli to jedyna rzecz, która widać to ręczniczek, który jest strasznie malutki taki nieproporcjonalny :) Pozdrawiam!
Napisano 13 Wrzesień 200915 l Autor grayscale nie wiem skąd wzięło się światło po prawej ;o dac77 - kolor nie jest ostateczny chyba... no i rendering także, więc luz :P noted - grayscale, ręcznik miał służyć do wycierania rąk czy twarzy, ale przecież tu jest prysznic... bd musiał zwiększyć ;)
Napisano 16 Wrzesień 200915 l Hmmm... w sumie nie znam sie na mental'u, niegdy z tego nie korzystałem szczerze mówiąc:P Ale żeby poprawić realizm to tu głównie oświetlenie jest do poprawy... W mentalu jest GI? jakich świateł używasz? jak rozmieszczonych itd.?? Mi to wygląda na brak GI, światło zza okna, i zabyt intensywne światło ambient mam racje?? Zmniejsz troche ten ambient a nawet sporo i jak używasz ambientu to przedewszystkim ustaw w materiałach kolory Ambient na dużo ciemniejsze i mniej nasycone, doda to zróżnicowania bo takto wszystko świeci. ambient daj tak na maks 0,2. i lekko żóltawy kolorek. i daj jedno normalne światło na środku sceny też lekkie, ale wyłącz w nim cienie... da ci to taką niby symulacje odbić światła od wnętrza... No i włącz ten antialiasing, bo wygląda to strasznie :P To światło po prawej to pewnie dlatego że przez przypadek skasowałeś jakiś poligon z zewnetrznej czesci sciany i nie rzuca on cienia :)
Napisano 10 Październik 200915 l Autor Mały upek, zmieniłem trochę kadr, poprawiłem materiały, ale z braku czasu jeśli chodzi o modelling dużo się nie zmieniło ;/ http://img5.imagebanana.com/img/0qi3jzf6/render13.jpg (1920x1444)
Napisano 10 Październik 200915 l Teraz już trochę lepiej. Źle że za jasno, jeż zamiast ręcznika i za mały, krzywe te płytki na podłodze i ścianie, czemu to światło pod szafką.
Napisano 10 Październik 200915 l Wydaje się jakby po miedzy podłogą a scianą za szafkami była mała szczelina, może dlatego jest to swiatło pod szawkami
Napisano 10 Październik 200915 l Może to jakiś bug w MR? Szafki wyglądają jak podświetlone od spodu. Pod ścianą z kaloryferem też świeci. Ostatni render o niebo lepszy. Ręcznik dostał gęsiej skórki :P Refleksy na płytkach git chociaż w pomieszczeniu jest za jasno. Może jeżeli "fizycznie" przetniesz ściany i podłogę "zgasisz" te neonki :)