atheg Napisano 15 Wrzesień 2009 Napisano 15 Wrzesień 2009 (edytowane) Finalna praca: Miniaturka do sondy: link do większej wersji: http://i291.photobucket.com/albums/ll311/atheg/glod4copy.jpg Podłączam się tak troszkę bez przekonania. CZasu mam ostatnio strasznie mało, ale może mi się uda zrobić cos co od biedy można będzie uznać za skończoną pracę. Na razie taki szkic: Miałem pomysł, żeby Głód była kobietą o anorektycznych kształtach i krótkich włosach. Do tego tak przekornie obwiesiłem ja naszyjnikiem-kryzą ze sztućców. No i dodałem psokonia zabiedzonego... tak zeby trochę było w stylu starych portretów koniecych ze różnymi zwierzętami. Pozdrowionka Edytowane 22 Wrzesień 2009 przez atheg
dezzed Napisano 16 Wrzesień 2009 Napisano 16 Wrzesień 2009 Świetne, ? psiokoń ? cóż to takiego, toż to kozę przypomina ino bez rogów. Jedyne co mi się nie podoba w tej pracy to te sztuce sterczące z tyłu.
atheg Napisano 17 Wrzesień 2009 Autor Napisano 17 Wrzesień 2009 Drugie podejscie pod temat, ale punkt wyjscia podobny. Dzieki Dezzed za mile slowo. Ze sztućców zrezygnowałem na razie poza jednym :)
Dante88 Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 Twoj drugi pomysl podoba mi sie chyba najbardziej ze wszytkich prac innych uzytkownikow :P Fajnie zaczales, szkic i podmalowka, czekam tylko na reszte ;)
atheg Napisano 17 Wrzesień 2009 Autor Napisano 17 Wrzesień 2009 Dziękuję Dante. Wrzucam jeszcze szybki update. Nieoczekiwanie znalazła się chwila na rysowanie jeszcze.
dezzed Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 Ten też fajny, choć pierwszy podobał mi się bardziej, ale co tam, co osoba to inne zdanie :). Strasznie "gumiasta" prawa ręka tej panny, po drodze zgubiłeś gdzieś nadgarstek. Czekam na ciąg dalszy.
miriam Napisano 21 Wrzesień 2009 Napisano 21 Wrzesień 2009 UWAGA !! UWAGA !! UWAGA Przypominam za 2 dni Koniec Proszę o umieszczanie stosownych informacji w Waszych Wątkach, jak również umieszczenie miniaturek do Sondy. Stosowne Informacje znajdziecie w REGULAMINIE . //Pozdr.
atheg Napisano 21 Wrzesień 2009 Autor Napisano 21 Wrzesień 2009 Malo czasu, malo czasu :) Poprawiłem "gumową rękę" i troszkę pociągnąłem. Spróbuję zdążyć. Pozdro
atheg Napisano 22 Wrzesień 2009 Autor Napisano 22 Wrzesień 2009 Final w pierwszym poscie. Pozdrowionka.
Rotcore Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 Jak na Ciebie to very midi level ta praca reprezentuje... dodam, że szkic fajniejszy (ale to samo było z Cthulu) pozdrawiam
atheg Napisano 24 Wrzesień 2009 Autor Napisano 24 Wrzesień 2009 Dzięki Rotcore za krytykę, przydaje się dostać po łbie :) Ja osobiście jestem całkiem zadowolony z tego rysunku bo parę rzeczy, które wcześniej sprawiały mi duży kłopot ogarniałem tu testowo. Sporo cennego dośw. zgarnąłem przy tym rysunku mimo, że robiłem go bardzo szybko. Ale, ale.. dobrze wiedzieć że to co podoba się mnie jest inaczej odbierane przez innych, a z drugiej strony trochę łechce moją próżność fakt, że uważasz iż mogę lepiej... Następnym razem będę się starał nie dac plamy i stanąć na wysokości zadania. Pozdrowienia serdecznie.
lili Napisano 24 Wrzesień 2009 Napisano 24 Wrzesień 2009 ja tez wole Twoje szkice :D masz konkretny styl .. mozesz napisac jak je kolorujesz?
atheg Napisano 30 Wrzesień 2009 Autor Napisano 30 Wrzesień 2009 Staram się cały czas nie gubić w szkicach tego co jest w nich cenne, ale kiedy wchodze w kolor to niestety często wychodzi to słabo :) Kolor nakładam na różne sposoby, czasem maluje od razu w kolorze ale jak mam ołówkowy szkic to wyrzucam go na multiply na górna warstwę i pod nim walczę z kolorem, na koniec robię do detali nowa warstwe na wierzchu... Tyle że ostatnio po obejrzeniu paru gnomonów zmieniłem koncepcję co do tego jak mam pracować. Poeksperymentuje trochę i zobaczymy przy nastepnym CHC co z tego wyjdzie. A miałaś Lili jakiś pomysł na moje kolorowanie? Pozdrawiam
lili Napisano 30 Wrzesień 2009 Napisano 30 Wrzesień 2009 no wlasnie myslalam ze zamalowujesz szkic na normalu i mialam powiedziec zeby robic wszystko na multiply i soft light/overlay a na koniec normal :D ja tak robie, tzn na szkic ( jesli taki mam ) daje multiply i na nim maluje najpierw kolor tla na calosc i na tej samej warstwie wiekszosc innych kolorow, pozniej swiatla dodaje wiecej na soft albo overlay i na koniec troche popawek i detali na normal, tylko ze jak mam szkic to staram sie go nie zamalowywac i zostawiam wiekszosc linii, mi to nie przeszkadza akurat, ale tez kazdy ma inny styl ( ja swojego wciaz szukam) :D moze wlasnie tez sie zastanow zeby zostawiac linie, wiem ze nie jest to tak popularne, ale z drugiej strony jak ma sie jakis konkretny atut to po co go niwelowac zamiast eksponowac ? XD 1
atheg Napisano 1 Październik 2009 Autor Napisano 1 Październik 2009 Będę eksperymentował i zobaczymy co z tego będzie. Dziękuję Ci bardzo za rady. Ostatnio tez sporo myslałem nad pozostawianiem szkicu w rysunku i jak to robić więc zdaje się, że jest to logiczny kierunek dla przyszłości mojego rysowania... Sam nie wiem co z tego będzie, a ma byc dobrze :) Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi