Napisano 16 Wrzesień 200915 l Dawno nie miałem żadnego WIP'a (heh jak się zastanowić to ostatni był gdzies 2 lata temu...) więc... Ponieważ chcę spróbować swoich sił w bitwie aktualnej [>> SZCZEGÓŁY BITWY ], zakładam ten wątek , ku własnej motywacji. Chcę zrobić kilka ujęć - nie tylko konkursowe, bo akurat temat mi się podoba, a do portfolio dawno nic nie robiłem - więc się przyda mam nadzieję. Podoba mi się koncepcja takiego "semi-exterior" - tzn częściowo wewnętrzne, częściowo zewnętrzne rendery. Na początek - kilka screenów "z budowy" :) Rzut z góry: (dokładniejszy rzut jest gdzieś w wątku bitewnym, trzeba go tylko przeskalować odpowiednio) . . kilka perspektyw: . . . . Bitewne ujęcie (a przynajmniej jego przybliżenie) krzesło Barcelona duża: . . mała w produkcji... i na koniec (na razie) szybki (5-7min renderowania, stąd szum itp) poglądowy render tego co już jest: render prosto z vRaya - postprodukcja będzie jak będzie co postprodukować :) Edytowane 16 Wrzesień 200915 l przez Loki
Napisano 16 Wrzesień 200915 l bardzo fajnie, tez miałem zamiar zakładać oddzielnego wipa, ale jednak sobie chyba daruje, możne do finisha dorzucę kilka ujęć. powodzenia!
Napisano 16 Wrzesień 200915 l Autor na dziś dość. Jutro kolejne starcie :) do poprawy / zmiany: - odbicia na podłodze - szkło - aluminium do zrobienia... duuużo :)
Napisano 16 Wrzesień 200915 l fajnie że założyłeś WIP'a - zawsze fajnie "podpatrzeć" jak to robi ktoś o parę klas wyżej tylko mnie interesują "smaczki" - czym świecisz jak co i gdzie ;-) Pozdrawiam i życzę powodzenia
Napisano 17 Wrzesień 200915 l Po paru dniach pracy też postanowiłem zdobyć się na WIPa. Oto linka: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?mode=hybrid&t=62090
Napisano 17 Wrzesień 200915 l No no Loki jestem strasznie ciekaw jak to wyjdzie :) będę śledził bo zapowiada się świetnie :)
Napisano 17 Wrzesień 200915 l Dajesz Loki trzymam kciuki! :) na razie ok, ladnie fotel Ci wyszedl (w sensie model) :)
Napisano 17 Wrzesień 200915 l Autor koniec pracy na dziś. nadal nie jestem zadowolony z oświetlenia, i ze szkła. Brakuje otoczenia które miało by się odbijać w nim. Kwestię obicia krzeseł pominę milczeniem... Na razie wygląda to tak: (na koniec wysypał się max, więc nie wiem czy jutro odpalę plik w ogóle... ) do zrobienia - okladzina kamienna na scianach i ogólne poprawki... duuużo pracy a muszę jutro skończyć bo nie będzie mnie przez weekend. a tu jedno z "bonusowych ujęć" (też jak widać nie skończone jeszcze) C&C mile widziane. Edytowane 17 Wrzesień 200915 l przez Loki
Napisano 18 Wrzesień 200915 l Nie jest źle, na pierwszym ujęciu zloty onyx mógłby być ciemniejszy i mniej odbijający, zielony marmur za bardzo widać powtarzalność, spróbuj z jakiś zdjęć wyciąć fragment i później je złączyć, aby się tillowaly. Barcelony jaśniejsze i lekko mocniejsze odbicie na płytach z trawertynu. Na drugim ujęciu kamienie w basenie są chyba zbyt długie i zbyt duże, ale to takie już czepialstwo. Pozdr.
Napisano 18 Wrzesień 200915 l Autor tekstura zielonego marmuru jest wrzucona do testowania koloru / odbić na razie, tak jak zauważyłeś nie trzyma się orginalnej za bardzo pod względem rozkładu (właśnie nad tym siedzę) co do onyxu - poprawię barcelony - jak pisałem (i co zauważyłeś) mają "testowy" materiał na razie - tylko diffuse i jakis specular z fallof defoultowy Kamienie w basenie - jak powiedziała moja piękna - wyglądają jak robaki na razie hehe, więc nie będzie ich, zamiast tego płyty 110x110 (takie jak na posadzce tylko nieco ciemniejsze) na razie wygląda to tak: wersja 1 . . wersja 2 nie mogę się zdecydować która lepsza... (zielony marmur dalej w powijakach)
Napisano 19 Wrzesień 200915 l Druga chyba lepsza, niebo lepiej wygląda. Ale mniej kontrastowa się wydaje.