Loki Napisano 16 Wrzesień 2009 Napisano 16 Wrzesień 2009 (edytowane) Dawno nie miałem żadnego WIP'a (heh jak się zastanowić to ostatni był gdzies 2 lata temu...) więc... Ponieważ chcę spróbować swoich sił w bitwie aktualnej [>> SZCZEGÓŁY BITWY ], zakładam ten wątek , ku własnej motywacji. Chcę zrobić kilka ujęć - nie tylko konkursowe, bo akurat temat mi się podoba, a do portfolio dawno nic nie robiłem - więc się przyda mam nadzieję. Podoba mi się koncepcja takiego "semi-exterior" - tzn częściowo wewnętrzne, częściowo zewnętrzne rendery. Na początek - kilka screenów "z budowy" :) Rzut z góry: (dokładniejszy rzut jest gdzieś w wątku bitewnym, trzeba go tylko przeskalować odpowiednio) . . kilka perspektyw: . . . . Bitewne ujęcie (a przynajmniej jego przybliżenie) krzesło Barcelona duża: . . mała w produkcji... i na koniec (na razie) szybki (5-7min renderowania, stąd szum itp) poglądowy render tego co już jest: render prosto z vRaya - postprodukcja będzie jak będzie co postprodukować :) Edytowane 16 Wrzesień 2009 przez Loki
JunioR Napisano 16 Wrzesień 2009 Napisano 16 Wrzesień 2009 bardzo fajnie, tez miałem zamiar zakładać oddzielnego wipa, ale jednak sobie chyba daruje, możne do finisha dorzucę kilka ujęć. powodzenia!
Loki Napisano 16 Wrzesień 2009 Autor Napisano 16 Wrzesień 2009 na dziś dość. Jutro kolejne starcie :) do poprawy / zmiany: - odbicia na podłodze - szkło - aluminium do zrobienia... duuużo :)
Marshall Napisano 16 Wrzesień 2009 Napisano 16 Wrzesień 2009 fajnie że założyłeś WIP'a - zawsze fajnie "podpatrzeć" jak to robi ktoś o parę klas wyżej tylko mnie interesują "smaczki" - czym świecisz jak co i gdzie ;-) Pozdrawiam i życzę powodzenia
PICsell Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 Po paru dniach pracy też postanowiłem zdobyć się na WIPa. Oto linka: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?mode=hybrid&t=62090
noted Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 No no Loki jestem strasznie ciekaw jak to wyjdzie :) będę śledził bo zapowiada się świetnie :)
kamil.ochel Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 Dajesz Loki trzymam kciuki! :) na razie ok, ladnie fotel Ci wyszedl (w sensie model) :)
Loki Napisano 17 Wrzesień 2009 Autor Napisano 17 Wrzesień 2009 (edytowane) koniec pracy na dziś. nadal nie jestem zadowolony z oświetlenia, i ze szkła. Brakuje otoczenia które miało by się odbijać w nim. Kwestię obicia krzeseł pominę milczeniem... Na razie wygląda to tak: (na koniec wysypał się max, więc nie wiem czy jutro odpalę plik w ogóle... ) do zrobienia - okladzina kamienna na scianach i ogólne poprawki... duuużo pracy a muszę jutro skończyć bo nie będzie mnie przez weekend. a tu jedno z "bonusowych ujęć" (też jak widać nie skończone jeszcze) C&C mile widziane. Edytowane 17 Wrzesień 2009 przez Loki
JunioR Napisano 18 Wrzesień 2009 Napisano 18 Wrzesień 2009 Nie jest źle, na pierwszym ujęciu zloty onyx mógłby być ciemniejszy i mniej odbijający, zielony marmur za bardzo widać powtarzalność, spróbuj z jakiś zdjęć wyciąć fragment i później je złączyć, aby się tillowaly. Barcelony jaśniejsze i lekko mocniejsze odbicie na płytach z trawertynu. Na drugim ujęciu kamienie w basenie są chyba zbyt długie i zbyt duże, ale to takie już czepialstwo. Pozdr.
Loki Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Napisano 18 Wrzesień 2009 tekstura zielonego marmuru jest wrzucona do testowania koloru / odbić na razie, tak jak zauważyłeś nie trzyma się orginalnej za bardzo pod względem rozkładu (właśnie nad tym siedzę) co do onyxu - poprawię barcelony - jak pisałem (i co zauważyłeś) mają "testowy" materiał na razie - tylko diffuse i jakis specular z fallof defoultowy Kamienie w basenie - jak powiedziała moja piękna - wyglądają jak robaki na razie hehe, więc nie będzie ich, zamiast tego płyty 110x110 (takie jak na posadzce tylko nieco ciemniejsze) na razie wygląda to tak: wersja 1 . . wersja 2 nie mogę się zdecydować która lepsza... (zielony marmur dalej w powijakach)
PICsell Napisano 19 Wrzesień 2009 Napisano 19 Wrzesień 2009 Druga chyba lepsza, niebo lepiej wygląda. Ale mniej kontrastowa się wydaje.
Rekomendowane odpowiedzi