Napisano 21 Wrzesień 200915 l Witam. Mam problem nie wiem jak załadować plug-in ONYX tree do maxa. Robię tak: run script -> dodaje plugin ale wyskakuje mi bład. Pierwszy raz ładuje jakis plug-in wiec nie wiem czy to dobrze robie czy ktos może mi podpowiedzieć jak załadować ten plugin do maxa. Dodam tylko ze bez problemu ten program uruchamia mi się z paska windows, ale nie pod maxem tylko w osobnym oknie. Dziękuje i pozdrawiam
Napisano 21 Wrzesień 200915 l Przypadkiem nie trzeba skopiować plik dlo lub dlr do folderu plugin`s w katalogu 3ds max ?
Napisano 21 Wrzesień 200915 l Autor Onyxa zainstalowalem w tym wlasnie katalogu pluins, tylko nie mam tam pliku o takim rozszerzeniu. Mam .plm i .rsc. Dawno w maxie nie pracowałem dlatego mam te fundamentalne problemy:)
Napisano 11 Kwiecień 201014 l ONYX tree to dwa pluginy do maxa: Tree storm dla wszelakich drzew. Instalujesz kopiując TreeStorm.dlo dla odpowiedniej wersji maksa do plugins, a potem wrzucasz tam licencje. Potem znajdziesz toolbarze po lewej w Create/Geometry/TreeStorm Drugie to Onyx2Max: Instalujesz analogicznie kopiując onyx2max.dli do plugins a potem licencje. Działa chyba na razie tylko z trawą. Nie ma interfejsu, po prostu importujesz odpowiedni plik tak jak obiekty .obj czy .3ds, tylko powinieneś mieć rozszerzenie .onx
Napisano 16 Kwiecień 201014 l Onyx2Max działa ze wszystkimi programami serii Onyx. Sorry nie zauważyłem daty ostatniego postu :) Edytowane 16 Kwiecień 201014 l przez jarox