Napisano 21 Wrzesień 200915 l Przemierzające kosmos istoty przybywają do tworzącego się systemu planetarnego by zasiać życie - brzmi idiotycznie, ale całkiem niezła zabawa była z malowaniem tego.
Napisano 21 Wrzesień 200915 l Autor o tak, znowu w akcji, pełen pomysłów i zapału :D zobaczymy co z tego wyniknie w najbliższym czasie XD dzieki
Napisano 22 Wrzesień 200915 l Fajny space art. Zawsze lubiłem oglądać na deviancie space arty, pamiętam że dawno temu trafiłem na gościa o nicku JoeJesus i zaimponowało mi jak robi planety. Teraz kiedy z grubsza wiem jak to się robi, to AŻ TAK mnie to nie kręci, niemniej jednak malowanie kosmosu to fajna dziedzina digital paintingu. Najciekawsze jest to że z reguły wizje artystów zupełnie nie przypominają prawdziwego kosmosu, a jednak wszyscy wiedzą że to mgławice, gwiazdy, przestrzeń kosmiczna itd :) Oczywiście te malowane planety, mgławice itd są o wiele bardziej atrakcyjne wizualnie niż obrazy z teleskopów. Ale nic w tym dziwnego - to jak z pejzażem - dobry obraz wygląda lepiej niż najciekawsze nawet zdjęcie. Generalnie jestem ciekawy paru technicznych spraw, ale wydaje mi się że pracujesz w PS, więc nawet gdybyś napisał co i jak, to niewiele bym z tego wyciągnął :) Teraz już wszystko malujesz ręcznie ? :)
Napisano 22 Wrzesień 200915 l Autor po pierwsze dzieki za miłe słowa :D po drugie - tak, teraz to już wszystko maluje ręcznie, daje to dużo większe możliwości oraz mnóstwo satysfakcji, zdecydowanie więcej niż przy zwykłym przefiltrowaniu paru tekstur w Photoshopie. :) Używam tylko Photoshopa - pędzel i gumka. Kiedyś na devianta wrzuciłem mój zestaw brushy - My brushes Z tym co i jak to nie da się tego po prostu wyjaśnić - po prostu siadasz, bierzesz Wacoma i zaczynasz malować xD cała reszta przychodzi z czasem. Tutaj jest "Making of Exogenesis", dla zainteresowanych :) http://maciejrebisz.com/birth_of_a_system/
Napisano 24 Wrzesień 200915 l Muszę stwierdzić, że bardziej podoba mi się ta galaktyka gdzieś w połowie making of-a. Imo za dużo pod koniec tych pierzastych chmurek dodałeś, za równomiernie są rozłożone. Poza tym pycha.