masa Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 Witam Niedawno robiłem taką wizualizację - 3DS max + vray + ps. Komentarze i krytyka bardzo mile widziane. pozdr
PICsell Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 Ładny domek, ale "brakuje" szyb na podaszu i materiały są niedopracowane (rynny, blacha przy kominie, chodnik, małe drzewka po prawej) Za to bardzo przyjemny trawnik. Stokrotki 3d czy mapowane?
masa Napisano 24 Wrzesień 2009 Autor Napisano 24 Wrzesień 2009 dzięki za uwagi PICsell - "szyby" w oknach są... tylko jakby nic nie odbiły :(. Blacharka miała być pomalowana półmatem... stokrotki 3D puszczone przez Particle. pozdr masa
adam_m Napisano 25 Wrzesień 2009 Napisano 25 Wrzesień 2009 Razi brak mapowania drewna, no i przydałyby się większe refleksy w szybach. Zielenina mi się podoba (czym robiona?). Pozdrawiam.
masa Napisano 25 Wrzesień 2009 Autor Napisano 25 Wrzesień 2009 troszkę mało czasu miałem na dokończenie tego projektu więc i mapowanie drewna gdzieniegdzie ucierpiało. Zieleń: trawka vrayDisplacement + stokrotki 3D, gwIvy, i kilka pojedyńczych roślinek 3D reszta wstawiana w PS Dzięki za wytykanie błędów ;) pozdr masa
dac77 Napisano 1 Październik 2009 Napisano 1 Październik 2009 Jeśli to jest domek letniskowy w Spale to za mało drzew. Drewno też jest trochę zbyt świerze.
masa Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 ...no bo w sumie to jest nowy domek :) pozdr masa
-hpx- Napisano 17 Październik 2009 Napisano 17 Październik 2009 No wygląda to ekstra tylko te okna na poddaszu...
kuro Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 Fajnie, ładna geometria. Jedne co bym zmienił, a właściwie dodał to lekki DOF - drzewa w tle z prawej i lewej są strasznie ostre, chyba nadałoby to trochę głębi. :)
Neb Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 Widać dużo pracy włożonej w widok. Ogólnie pozytywne wrażenie. Główne błędy to: równomierne oświetlenie obu elewacji, które położyło potencjał tak rozrzeźbionej bryły i materiały. Wpuść tutaj pana fresnela, a całość ożyje jak trzeba :) Aha i rozmyj ptaki na niebie, a zwłaszcza końcówki ich skrzydeł.
masa Napisano 26 Styczeń 2010 Autor Napisano 26 Styczeń 2010 Dzięki za uwagi Neb - na pewno spróbuje Twoich porad przy następnych wizualizacjach.
Rekomendowane odpowiedzi