Napisano 24 Wrzesień 200915 l Witam Mam pewien problem z widokami w perspektywie i rzutowaniu równoległym. Po przybliżeniu do obiektu często znika mi część modelu zupełnie tak jakby była ustawiona płaszczyzna tnąca pomiędzy kamerą a obiektem. Najczęściej dzieje się to gdy wciskam "S" aby wyśrodkować obiekt w oknie. Czy można to jakoś wyłączyć?? Czy Cinema ma tak samo jak 3Dmaks płaszczyzny tnące które ukrywają część modelu w viewporcie? Jeśli tak to gdzie ich szukać? (Obecnie aby obejść ten problem przełączam się na inny widok i po powrocie do poprzedniego znika cięcie, a ja muszę na nowo wyśrodkować obiekt w oknie - jest to nieco MĘCZĄCE) Za pomoc z góry dziękuję.
Napisano 24 Wrzesień 200915 l Prawdopodobnie masz mocno przeskalowany obiekt.Cinema zachowuje się w ten sposób gdy obiekt jest bardzo małych,bądź ogromnych rozmiarów. pzdr.
Napisano 24 Wrzesień 200915 l Albert napisał: Czy Cinema ma tak samo jak 3Dmaks płaszczyzny tnące które ukrywają część modelu w viewporcie? No niestety nie ma raczej takiej opcji.
Napisano 16 Październik 200915 l Czy Cinema ma tak samo jak 3Dmaks płaszczyzny tnące które ukrywają część modelu w viewporcie?,,,,,,,,,,, a boolen