Napisano 29 Wrzesień 200915 l Witam dawno mnie nie było zapraszam do obejrzenia mojego nowego filmu soft to 3ds max mental ray after premier i photoshop link poniżej http://www.youtube.com/watch?v=1ou-yT4DG54 Edytowane 29 Wrzesień 200915 l przez jumpboy
Napisano 29 Wrzesień 200915 l Animacja ma swoje wielkie PLUSY i kilka podstawowych minusów - od strony technicznej. Mi podobają się scenki - jakość renderu - kolory. Jednak wrażenie chaosu dominuje nad całością. Ruch kamery - zupełnie nieprzemyślany - wygląda jakbyś wymodelował scenki i chciał pokazać tą statyczną scenkę z różnych stron - zupełnie nieuzasadnione. Podstawowy "faflun" który widać też w animacji z piłką - każde ujęcie zaczynasz od powolnego startu kamery i kończysz na powolnym zatrzymaniu (zmiękczonym) - zdecydowanie niefajnie to działa. Spróbuj zanimować kamerę liniowo. Wiele ujęć jest niepotrzebnych - znęcasz się nad modelami i pokazujesz z różnych stron to samo, czasem lepiej byłoby odpuścić i "zacytować" element nie eksponując jedo niedoskonałości. Wielki plus za surrealizm i formę - mięso. Fajne modele i kreatywność. Gratuluję. P.S. Muzyki nie chciałem komentować, ale w sumie to ma coś w sobie takie "dziwne" zestawienie. pozdrawiam.
Napisano 29 Wrzesień 200915 l W sumie w żadnym pojedynczym elemencie ta animacja nie zachwyca, ale jako całość ma w sobie niezaprzeczalnie jakiś oldschoolowy urok. Przypomniały mi się czasy niemieckiej Vivy i ówczesnych teledysków. Zbudowałeś fajny surrealistyczny klimat tymi połączeniami kontrastujących przedmiotów. Świetnie też wygląda scena z otwierającym się oknem na drzewie. Szkoda bardzo, że fabularni nie trzyma się to kupy - nie zrozumiałem po prostu animacji jako obrazu. Szkoda, bo klimat można by z tego wycisnąć nieziemski.
Napisano 29 Wrzesień 200915 l Zaraz obejrzę to sobie na spokojnie ale... muzyka jest tragiczna. Nawet jeżeli "na próbę" to brak dźwięku byłby prawdziwym sukcesem w porównaniu do tej melodii. Edit: 1. podoba mi się moment od 15sek. do 20. Nawet fajny koncept gigantycznego "domku" tyci drzewek i tego dofa. Tylko po co te głośniki?? 2. Od 36sek. do 43 surrealistyczne takie. Fajnie. 3. Postać - byłoby lepiej gdyby się w ogóle nie ruszała ( źle to wyszło). Wszystko to jednak nie ma żadnego sensu. Wygląda to tak jakbyś stworzył sobie różne modele i pewnego dnia naszła cię myśl żeby zrobić z tego animacje. Widać to jeszcze bardziej przez dość szybkie przejścia tematyczne w animacji. Zwolniłbym też tempo. Za dynamiczna jest kamera w stosunku o tego co dzieje się w scenie. Przeloty kamery bywają nudnawe. Tyle paskudnej krytyki. Pierwsze 2 punkty bardzo mi się podobały, malarskie wyszły. Gdybyś utrzymał całą animkę w takiej tonacji byłoby świetnie. Był taki film "the cell", nudnawy miejscami, ale miał bardzo klimatyczne wstawki tego typu. Edytowane 29 Wrzesień 200915 l przez PICsell
Napisano 29 Wrzesień 200915 l najpierw chciałem wylączyć bo muza jest koszmarna. kompletnie nie mój klimat. Za duza sieka. Ale przemogłem się i obejrzałem... Tak jak wyżej. plus za surrealistyczny klimat. praca kamery chaotyczna...
Napisano 29 Wrzesień 200915 l Rzeczywiscie fajne kolorki w niektorych ujeciach - za to duzy plus. Wielki minus za animacje modeli, ktora jest strasznie sztywna i muzyke, ktora kompletnie tu nie pasuje.
Napisano 1 Październik 200915 l cz. o technicznym podejsciu sie nie wypowiadam , bo samemu mi brakuje. stylistyka- twoj wybor, jednemu sie spodoba innemu nie. totalny haos jest sporzo- jak na sen wystarczajaco pojechane