Mulholland Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Hej. Czy jest jakiś program, albo ustawienie w systemie, które pozwala na przydział np trzech jąder ( mam Intel Cora 2 Quad ) do jedngo procesu ( np 3ds max ), a jednego do innych procesów? Chodzi mi o to że chciałbym np, liczyć test w tle, a jednocześnie pracowac nad inna scenką w 3ds max. Teraz jak zapuszcze render to często nie ra rady nic innego robić. Wcześniej, na zwykłym Athlonie radziłem sobie przy pomocy przydzialania priorytetów, le zetknąłem się gdzieś tutaj na forum z czymś co przypominało opis takiego ustawienia. Czy ktoś wie jak to zrobić?
PICsell Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 alt+ctr+del - processes - 3dmax.exe / right click - set affinity 1
pionix Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Ja tam wolę jednak dać najniższy priorytet renderującemu MAXowi bo w momencie jak nic nie robię innego to leci na 100% a jak wyłączysz mu przydzielenie wszystkich rdzeni gdy jak odejdziesz od kompa to leci tylko na przydzielonych rdzeniach.
Master Kiełbaster Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 u mnie przy renderowaniu w mentalu nawet najniższy priorytet dławi cały sytem
marcoos Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 no wlasnie, ja tez mam ten problem co powyzej, tzn. ustawiam najnizszy priorytet dla Maxa i najwyzszy dla Photoshopa, a i tak PS sie przycina :( dotyczy to tylko MR bo z Vray'em nie ma takiego problemu ... da sie cos na to poradzic oprocz przydzielania rdzeni ? (system vista x64 i max 2010 x64)
PICsell Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Robić panowie jak pisałem, najskuteczniejsza metoda. Ustawienia priorytetu zupełnie się nie sprawdzają.
Master Kiełbaster Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 w maxie 9 jeszcze to działało, potem popsuli
MaxymilianMax Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 MR faktycznie, tak obciąża FPU że priorytet jest mu obojętny :) .. ale za to szybciej renderuje mi niż Vray :D ;)
Rekomendowane odpowiedzi