Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jakie macie monitory? bede kupowal 17\" i nie wiem wlasciwie jaki? jaki polecacie a moze z jakim mieliscie niemile przejscia?

1000-1300zl

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 3,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Niemile to na pewno KFC... (maja zdecydowanie lepsze kurczaki). Philips 107T, czy jak mu tam (plaski, tani)- tez nie polecam. Byla taka seria monitorow Sony: G200, G400. Teraz sa G420 (ale to 19\') i pewnie sa niezle. Ja mam 19\' G400 i sie nie skarze. Przypuszczam, ze G200 (17\') tez sie sprawdzaja, a i w limicie cenowym sie zmiesci. (Zaraz bedzie dyskusja na temat Trinitronow w ogole : -)

Napisano

no jak monitory w tej cenie to polecam lg795ft(moze byc z plusem ale troszke drozszy)jest w cenie okolo 1080 ale relatywnei do niej wymiata technicznie...poczytaj se testy na www.chip.pl lub czyms takim...ale w tej cenie to za duzego wyboru ni emasz...moga byc jeszcze nec\'ki (750 +)ale one sa troszke drozsze od lg(okolo 100-200 zl)i nie koniecznie lepsza...poza tym maja takie dwa druty podrzymujace kineskop, ktore przchodza przez 1/3 i 2/3 dlugisci ekranu i sa cholernie widoczne na jasnym tle(a to wqr..)ja osobiscie ciesze sie wyzej wymienionym lg i jestem w pelnei zadowolony(a jakie ma fajne guziczki:)

Napisano
  • Autor

doloze 300zl bede mial 1600:) starczy na najtansza chyba 19\"- to na pewno dobre rozwiazanie?nie lepiej 17\" z wyzszej półki? nic nie sugeruje ani nic:) po prostu pytam bo nie mam pojecia o monitorach, a 19\" to juz w ogole kosmos

Napisano

wiesz co ???

ja myślę, że najlepiej monitor jest sprawdzić \"organoleptycznie\" ;)

to jak wyświetla obraz, kolorki, kontrast, obsługiwane rozdzielczości, i co najważniejsze: odświeżanie ekranu - dla rozdzielczości w jakiej chciałbyś pracować (przypuszczam, że pewnie 1600x1200 na takim ekranie) absolutne minimum to 85 Hz - a tego najtańsze monitorki nie zapewniają i oczy Ci mogą wypłynąc ;)

19tki za tę cenę poszukałbym w CTXach (bebechy w moim FV700 łącznie z kineskopem mają logo SONY :D)

pozdr.

Acid_Jazz

Napisano

monitor monitor monitor

moim zdaniem najlepsza 17 to tylko lg flatron 795ft plus i nic innego za cene 1500zl (plaski wspaniale wyswietla kolory plamka 0,25 )

niekturzy doradzali ci kupno taniej 19 zapomnij o tym niee sugeruj sie nimi bo najwyrazniej nie maja pojecia o czym mowia :) (sorki chlopaki ale przemyslcie to )

tania 19 ty nie tego szukasz czeba ci dobrego monitora a ten ktory wymienilem jest naprawde dobry zwlaszcza jesli chcesz przesiadywac dlugie godziny przed nim :) w tym monitoze masz dodatkowe 4 wejscia usb a co najwarzniejsze spelnia on norme TCO 99

POZDRAWIAM

VIRUS:)

Napisano

Zgadzam sie z Virusem w 100%

monitor jest bardzo dobry - zadnych problemow itp

A cena tez jest bardzo dobra

Napisano

a ja mam flatrona 995ft plus i powiem ze te monitory nie sa najlepsze jest tam problem z odswierzaniem na 1200X1024 ma tylko 85Hz, a 1600 75Hz, ten monitor nie jest drogi kosztuje ok 1100 netto w hurtowni w sklepie powinien kosztowac niecaly 1500, lepsze sa juz monitory 915, a z tego co slyczalem to nialepsze sa yjamy czy jakos tak, maja plamke 0,23 i odswiezanie lepsze

Napisano

he ha hi

no dobra ale kto pracuje na 17-sto calowym monitoze z taka rozdzielczascia :)?

odpoweidz NIKT

jesli ustawisz taka rozdzielczasc w 17 to ci albo monitor nie wytrzyma bo 17 nie sa przystosowane do takich rozdzielczosci :)

albo 2 wyjscie jak wytrzyma to bedziesz przy monitorze siedziale w okularach ale Stepien (no wiecie ten z 13 poser. )

a co do yjami czy jakos tak to kto da za pare tysiecy ?

no owszem moge dac ale za LCD :):D

Napisano

ta yjama czy jakos tak to kosztuje okolo 1600 netto w hurtowni(tylko teraz w zadne nie ma), to wiem na prawie pewno bo kumpel kupuje:D

Napisano

a co do jakosci obrazu to lg maja faktycznie bardzo dobra

Napisano
  • Autor

dzieki wszystkim, jeszcze nie wybralem ale mam juz przynajmniej jakies pojecie

thankz

Napisano

Koles kupil 19\" Viewsonic G90f jest boski i kosztuje okolo 1600 PLN, tylko ciezko go dostac - trzeba kupowac na zamowienie. A poza tym polecam strone Chipa i testy tam sie znajdujace maja ta zalete, ze sie sprawdzaja.

Napisano

Jak chcesz dobry monitor to kup jakis z serii CTX, LG to lipa bo maja rozmazane prawe rogi i w ogóle sa do dupy, nie kupuj tez SONY bo placisz za firme i sie nie oplaca. CTX robi bardzo dobre monitory które kazdy grafik Ci poleci, zajebiste parametry w stosunku do ceny CTX i zaden inny. Na testy z CHIPA nie patrz bo wiekszosc tych testów jest oplacana przez firmy. Poza tym jest taki programik Nokia Test Monitor do testowania monitorów, w kazdym normalnym sklepie pozwola Ci odpalic program i przetestowac wybrany model. Ja tak robilem i wybralem CTX a mial byc SONY ;-)). KUP CTX bo jest najlepszym wyborem i nie bedziesz zalowac a o LG z serii 17\" zapomnij i zdaleka od tych monitorów