White Napisano 10 Kwiecień 2004 Share Napisano 10 Kwiecień 2004 Czy mógłby ktoś napisać w krótkich (niekoniecznie żołnierskich) słowach jak zrobić efekt volume caustic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 10 Kwiecień 2004 Share Napisano 10 Kwiecień 2004 http://www.forum3d.kom-net.pl/f3dwork.php?md=sa&idd=9&id=22 Nie wiem czy jest tu dokladnie opisane jak taki efekt uzyskac ale o ile mnie pamiec nie myli to cos o volume caustics tam bylo. A tak wogole to swietny artykul wart poczytania. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 10 Kwiecień 2004 Share Napisano 10 Kwiecień 2004 Na forum evermotion jest scenka właśnie z volume caustics. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Napisano 11 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2004 Vorek dzięki, ciekawy artykuł, nie znałem strony. Kazioo scenę z evermotion przeanalizowałem ale chciałbym wiedzieć które czynniki decydują o efekcie volume (transmat photon, parti photon volume?). Znalazłem tutorial ale do Softimage, szukam czegoś takiego do Maxa. Może PENdzel coś zdradzi??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 11 Kwiecień 2004 Share Napisano 11 Kwiecień 2004 kozioo, a nie kazioo:] Tym efektem nie bawiłem się specjalnie, ale wydaje mi się, że jeśli pozmieniasz wartości (dla każdego osobno, a nie na raz) to zobaczysz na ca który wpływa. Najprostszy IMO sposob. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 11 Kwiecień 2004 Share Napisano 11 Kwiecień 2004 ray marcher Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi