Napisano 11 Październik 200915 l Mój znajomy postanowił ulec swoim macho fantazjom i wstąpic do armii aby kopac tyłki siac destrukcję i dac upust swoim fascynacjom związanym z wybuchami i bronią palną. Poruszony do głębi jego debilizmem postanowiłem, jako prezent pożegnaly, wykonac jego karykaturę/portret utrzymany w debilnej stylistyce typu Rambo/commando rodem z lat 80. Założenia mam taki że obrazek ma byc lekko prześmiewczy ale na tyle macho i "badass" żeby mój kolega dał się ponieśc emocjom i odnalazł w nim wspomniane wyżej swoje fantazje. Byłbym wdzięczny za uwagi względem pozy, akuratności uzbrojenia itp. Pierwszy szkic: W prawej łapie m60, w lewej coś lżejszego (m16?), mundur Royal Marines desert kit, w tle szeroko rozumiana destrukcja/płomienie/eksplozje, czyli mokry sen mojego znajomego. z góry dzięki za wszelkie uwagi. Edytowane 12 Październik 200915 l przez EthicallyChallenged
Napisano 11 Październik 200915 l Ja bym sugerowal obnizyc kamere zdecydowanie. Znacznie trudniejsze to bedzie do zrobienia, ale filmowosc i "machowatosc" tego ujecia bedzie znacznie wieksza :)
Napisano 11 Październik 200915 l Autor Słusznie, słusznie. Dzięki za sugestię, biorę się do roboty, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Napisano 11 Październik 200915 l Nom. bardzo centralnie i symetrycznie teraz jest. Mało dynamiki. Niech cos więcej robi prócz trzymania broni, pomijając to, że teraz trzyma je jednakowo w obu rękach. Od razu przypomniała mi sie pewna stara, ale jakże jara gra :) http://www.teamteabag.com/wp-content/uploads/2008/04/duke_nukem_004.jpg http://www.studio-quena.be/cyborgjeff/site/wp-content/uploads/2009/08/qb1iqk6j.jpg
Napisano 11 Październik 200915 l Autor panieRebonka zabawne że o tym wspomniałeś, podejrzewam że profil psychologiczny Duke'a pokryłby się z mojego kolegi co najmniej w 90%. Dobra, co Wy na to:
Napisano 11 Październik 200915 l Wydaje mi sie, ze powinienes pokombinowac z perspektywa tak, zeby ziemia nie byla widziana tak z gory, bo takie dziwne rybie oko sie zrobile teraz. Ale napewno jest dynamiczniej :)
Napisano 11 Październik 200915 l Ja bym zaczął od rysunku chyba. Zresztą zawsze tak zaczynam, ale w sumie każdy ma swój workflow wypracowany, nie mnie się mieszać do tego. W każdym razie teraz wygląda to dość dziwnie, jakby prosto z pępka wyrastała mu olbrzymia noga. Jest dziwnie upozowany i nie do końca czuje się, co jest z przodu, a co bardziej z tyłu. Może przez to właśnie wyszło takie "rybie oko". Na twoim miejscu porobiłbym trochę fot pod to lub poszukał na stockowniach. Jest dziwnie zbudowany. Wrzuciłem go do szopa i próbowałem wpisać w bryły.
Napisano 11 Październik 200915 l Ja zaproponowałbym kompletnie z innej perspektywy, jakoś od boku, może nawet od boku i lekko z dołu. Do tego jeszcze zacięty wyraz twarzy i wyluzowana poza na tle wybuchów i masz macho jak się patrzy. Edytowane 12 Październik 200915 l przez Kishkoltz
Napisano 11 Październik 200915 l Autor Dzięki wielkie za wkład Kishkoltz ale już się uparłem przy swoim ujęciu i pozie i będę kombinował w tym kierunku. Ale doceniam Twoje starania.
Napisano 11 Październik 200915 l A moze sprobuj go bardziej w takim jakby planie amerykanskim pokazac przy zachowaniu tej perspektywy? Bo nogi teraz troche zametu wprowadzaja, przynajmniej w moim odczuciu
Napisano 11 Październik 200915 l Autor a może by tak? z taką obciętą głową w garści jak w drugiej wersji
Napisano 11 Październik 200915 l Witam. Teraz, patrząc na ten obrazek mam wrażenie, że zołnierz dziwnie ugina się na nogach, odchyla się, patrząc przy tym w dół. Wydaje mi się, że głowa z tej perspektywy powinna być bardziej zadarta ku górze.
Napisano 12 Październik 200915 l Dziwna jest ta poza. Może niech opiera jedna nogę na zewłoku wroga lub nierównym podłożu (może stać na gruzach)? Może to trochę zdynamizuje kompozycję. I może niekoniecznie frontalne ujęcie? Popatrz sobie na splash screena z Duke'a. Coś tam się dzieje, on wykonuje jakąś akcję. Twój żołnierz po prostu trzyma obciętą głowę i przybiera nie do końca zrozumiałą pozę. Może tak: http://duke3d.bigsleep.net/shots/Erzsebet_end.jpg ?
Napisano 12 Październik 200915 l Wydaje mi się, że lepiej by było, gdyby nasz heroiczny żołnierz nie patrzył na będącego w parterze obserwatora, tylko wprost. To samo tyczy się jego ręki, którą kieruje nieco w naszą stronę, a mógłby mieć w niej na przykład gnata. Poza tym wiem, że to na razie szkic, ale nie zapomnij o heroicznych dodatkach typu pasy amunicji, nieśmiertelniki czy cygaro w gębie ;) Wybacz, że maziam po twojej twórczości, ale ja to widzę bardziej tak:
Napisano 12 Październik 200915 l Autor Dzięki wszystkim za sugestie. Chyba stanie na czymś takim: oczywiście że będą szczegóły typu pas naboi itp, ale na to za wcześnie na tym etapie
Napisano 12 Październik 200915 l Coś nie tak ze skrótem ręki z nożem i może faktycznie lepiej by było jego ryj bardziej z dołu pokazać bo na razie patrzy się w dół... pozdro
Napisano 12 Październik 200915 l Autor Ale co w tym złego, że patrzy w dół? Ja chcę, żeby patrzył w dół (na widza).
Napisano 12 Październik 200915 l cała perspektywa siada niestety;/ wez zrob sobie fotke,albo popros kolege zeby przypasowal tak jak chcesz i bezczelnie wykorzystaj ja jako referke, bo ten skrot ciebie poki co pokonuje... co do bledow-za dlugi tulow jak na ta perspektywe,skrot reki z nozem tez do poprawek, no ciezko wylapac wszystkie bledy, bo jeden ciagnie za sobą nastepny i suma sumarum, cala postac wyglada nieprzekonywująco.
Napisano 12 Październik 200915 l Autor Jest lepiej. A przynajmniej tak mi podpowiada mój wrodzony optymizm. Lub moja wrodzona naiwnośc... Czekam na opinie. Aha, za całą pomoc i Wasz wkład jestem bardzo wdzięczny, dzięki złoci ludzie, jesteście wielcy!!!
Napisano 12 Październik 200915 l Jmm moze szalenczy usmiech z wyszczerzonymi siekaczami? (no i jeszce jakas slina kapiaca z jamy) Po opisie tak sobie wyobrazilem twojego kumpla :P P.S mzoe wiekszy rozkrok, tak by nogi uginaly sie pod wiekszym katem.
Napisano 12 Październik 200915 l Autor Co do twarzy to niestety będzie kwestia typu "jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma." To jest tajna misja i refki będą zdobywane ze ściemy, prawdopodobnie z jakiegoś fejsbuka lub foty robione komórką z ukrycia, może byc z tym bieda. Się zobaczy co uda mi się zdobyc, póki co jestem chory i siedzę w domu.
Napisano 17 Październik 200915 l jakos tak ciasno na tym obrazku, dalbym troche przestrzeni do okola kolory w tle wydaja mi sie zbyt nasycone chyba ze to kontrast zolty/czarny i gryzace sie niebieski z czerwonym obie te rzeczy dominuja nad postacia, wogole paleta sprawia wrazenie przypadkowej nabojki i twaz sa tak samo ostre mimo ze jest miedzy nimi spora odleglosc, nieczuje sie powietrza tak na moje oko pzdr