EthicallyChallenged Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 (edytowane) Mój znajomy postanowił ulec swoim macho fantazjom i wstąpic do armii aby kopac tyłki siac destrukcję i dac upust swoim fascynacjom związanym z wybuchami i bronią palną. Poruszony do głębi jego debilizmem postanowiłem, jako prezent pożegnaly, wykonac jego karykaturę/portret utrzymany w debilnej stylistyce typu Rambo/commando rodem z lat 80. Założenia mam taki że obrazek ma byc lekko prześmiewczy ale na tyle macho i "badass" żeby mój kolega dał się ponieśc emocjom i odnalazł w nim wspomniane wyżej swoje fantazje. Byłbym wdzięczny za uwagi względem pozy, akuratności uzbrojenia itp. Pierwszy szkic: W prawej łapie m60, w lewej coś lżejszego (m16?), mundur Royal Marines desert kit, w tle szeroko rozumiana destrukcja/płomienie/eksplozje, czyli mokry sen mojego znajomego. z góry dzięki za wszelkie uwagi. Edytowane 12 Październik 2009 przez EthicallyChallenged Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Ja bym sugerowal obnizyc kamere zdecydowanie. Znacznie trudniejsze to bedzie do zrobienia, ale filmowosc i "machowatosc" tego ujecia bedzie znacznie wieksza :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 11 Październik 2009 Autor Share Napisano 11 Październik 2009 Słusznie, słusznie. Dzięki za sugestię, biorę się do roboty, zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panRebonka Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Nom. bardzo centralnie i symetrycznie teraz jest. Mało dynamiki. Niech cos więcej robi prócz trzymania broni, pomijając to, że teraz trzyma je jednakowo w obu rękach. Od razu przypomniała mi sie pewna stara, ale jakże jara gra :) http://www.teamteabag.com/wp-content/uploads/2008/04/duke_nukem_004.jpg http://www.studio-quena.be/cyborgjeff/site/wp-content/uploads/2009/08/qb1iqk6j.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 11 Październik 2009 Autor Share Napisano 11 Październik 2009 panieRebonka zabawne że o tym wspomniałeś, podejrzewam że profil psychologiczny Duke'a pokryłby się z mojego kolegi co najmniej w 90%. Dobra, co Wy na to: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Wydaje mi sie, ze powinienes pokombinowac z perspektywa tak, zeby ziemia nie byla widziana tak z gory, bo takie dziwne rybie oko sie zrobile teraz. Ale napewno jest dynamiczniej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panRebonka Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Ja bym zaczął od rysunku chyba. Zresztą zawsze tak zaczynam, ale w sumie każdy ma swój workflow wypracowany, nie mnie się mieszać do tego. W każdym razie teraz wygląda to dość dziwnie, jakby prosto z pępka wyrastała mu olbrzymia noga. Jest dziwnie upozowany i nie do końca czuje się, co jest z przodu, a co bardziej z tyłu. Może przez to właśnie wyszło takie "rybie oko". Na twoim miejscu porobiłbym trochę fot pod to lub poszukał na stockowniach. Jest dziwnie zbudowany. Wrzuciłem go do szopa i próbowałem wpisać w bryły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 11 Październik 2009 Autor Share Napisano 11 Październik 2009 no to może tak? co myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kishkoltz Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 (edytowane) Ja zaproponowałbym kompletnie z innej perspektywy, jakoś od boku, może nawet od boku i lekko z dołu. Do tego jeszcze zacięty wyraz twarzy i wyluzowana poza na tle wybuchów i masz macho jak się patrzy. Edytowane 12 Październik 2009 przez Kishkoltz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 11 Październik 2009 Autor Share Napisano 11 Październik 2009 Dzięki wielkie za wkład Kishkoltz ale już się uparłem przy swoim ujęciu i pozie i będę kombinował w tym kierunku. Ale doceniam Twoje starania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 A moze sprobuj go bardziej w takim jakby planie amerykanskim pokazac przy zachowaniu tej perspektywy? Bo nogi teraz troche zametu wprowadzaja, przynajmniej w moim odczuciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 11 Październik 2009 Autor Share Napisano 11 Październik 2009 a może by tak? z taką obciętą głową w garści jak w drugiej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 11 Październik 2009 Autor Share Napisano 11 Październik 2009 albo tak jak sugerował Urbanboogie (dzięki za pomysł): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Wish69 Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Witam. Teraz, patrząc na ten obrazek mam wrażenie, że zołnierz dziwnie ugina się na nogach, odchyla się, patrząc przy tym w dół. Wydaje mi się, że głowa z tej perspektywy powinna być bardziej zadarta ku górze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 11 Październik 2009 Autor Share Napisano 11 Październik 2009 No, tak właśnie ma byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panRebonka Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 Dziwna jest ta poza. Może niech opiera jedna nogę na zewłoku wroga lub nierównym podłożu (może stać na gruzach)? Może to trochę zdynamizuje kompozycję. I może niekoniecznie frontalne ujęcie? Popatrz sobie na splash screena z Duke'a. Coś tam się dzieje, on wykonuje jakąś akcję. Twój żołnierz po prostu trzyma obciętą głowę i przybiera nie do końca zrozumiałą pozę. Może tak: http://duke3d.bigsleep.net/shots/Erzsebet_end.jpg ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kishkoltz Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 Wydaje mi się, że lepiej by było, gdyby nasz heroiczny żołnierz nie patrzył na będącego w parterze obserwatora, tylko wprost. To samo tyczy się jego ręki, którą kieruje nieco w naszą stronę, a mógłby mieć w niej na przykład gnata. Poza tym wiem, że to na razie szkic, ale nie zapomnij o heroicznych dodatkach typu pasy amunicji, nieśmiertelniki czy cygaro w gębie ;) Wybacz, że maziam po twojej twórczości, ale ja to widzę bardziej tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 12 Październik 2009 Autor Share Napisano 12 Październik 2009 Dzięki wszystkim za sugestie. Chyba stanie na czymś takim: oczywiście że będą szczegóły typu pas naboi itp, ale na to za wcześnie na tym etapie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 12 Październik 2009 Autor Share Napisano 12 Październik 2009 aktualizacja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 Coś nie tak ze skrótem ręki z nożem i może faktycznie lepiej by było jego ryj bardziej z dołu pokazać bo na razie patrzy się w dół... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 12 Październik 2009 Autor Share Napisano 12 Październik 2009 Ale co w tym złego, że patrzy w dół? Ja chcę, żeby patrzył w dół (na widza). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 cała perspektywa siada niestety;/ wez zrob sobie fotke,albo popros kolege zeby przypasowal tak jak chcesz i bezczelnie wykorzystaj ja jako referke, bo ten skrot ciebie poki co pokonuje... co do bledow-za dlugi tulow jak na ta perspektywe,skrot reki z nozem tez do poprawek, no ciezko wylapac wszystkie bledy, bo jeden ciagnie za sobą nastepny i suma sumarum, cala postac wyglada nieprzekonywująco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 12 Październik 2009 Autor Share Napisano 12 Październik 2009 Dół... Chyba trzeba będzie zmięknąc i zrobic tę fotkę :'( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 12 Październik 2009 Autor Share Napisano 12 Październik 2009 szykuje się podejście oldschoolowe. Na początek studium rąsi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 12 Październik 2009 Autor Share Napisano 12 Październik 2009 Jest lepiej. A przynajmniej tak mi podpowiada mój wrodzony optymizm. Lub moja wrodzona naiwnośc... Czekam na opinie. Aha, za całą pomoc i Wasz wkład jestem bardzo wdzięczny, dzięki złoci ludzie, jesteście wielcy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 12 Październik 2009 Share Napisano 12 Październik 2009 Jmm moze szalenczy usmiech z wyszczerzonymi siekaczami? (no i jeszce jakas slina kapiaca z jamy) Po opisie tak sobie wyobrazilem twojego kumpla :P P.S mzoe wiekszy rozkrok, tak by nogi uginaly sie pod wiekszym katem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 12 Październik 2009 Autor Share Napisano 12 Październik 2009 Co do twarzy to niestety będzie kwestia typu "jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma." To jest tajna misja i refki będą zdobywane ze ściemy, prawdopodobnie z jakiegoś fejsbuka lub foty robione komórką z ukrycia, może byc z tym bieda. Się zobaczy co uda mi się zdobyc, póki co jestem chory i siedzę w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 jakos tak ciasno na tym obrazku, dalbym troche przestrzeni do okola kolory w tle wydaja mi sie zbyt nasycone chyba ze to kontrast zolty/czarny i gryzace sie niebieski z czerwonym obie te rzeczy dominuja nad postacia, wogole paleta sprawia wrazenie przypadkowej nabojki i twaz sa tak samo ostre mimo ze jest miedzy nimi spora odleglosc, nieczuje sie powietrza tak na moje oko pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi