Lucas Napisano 13 Październik 2009 Napisano 13 Październik 2009 Nie wiem czy coś sam namieszałem... jeszcze za krótko siedzę w Blenderze. Problem wygląda następująco, po odpaleniu programu od razu ładuje się jeden z plików (nad którym pracowałem ale jednak nie jest to ostatnio otwarty plik). To samo dzieje się gdy wybiorę File->New, dodatkowo ładują się inne ustawienia interfejsu (nawet jeśli były zmieniane tuż przed). O co z tym chodzi, czy może ja coś namieszałem czy program wariuje?
Reanimator Napisano 13 Październik 2009 Napisano 13 Październik 2009 specem nie jestem, ale pamietam, ze chyba w blenderze mozna bylo sobie defaultowa scene zapisac, zeby za kazdym razem wlaczalo sie w odpowiednimi ustawieniami. moze sobie ja nadpisales;) 1
Lucas Napisano 13 Październik 2009 Autor Napisano 13 Październik 2009 Możliwe.... chyba już ogarnąłem o co chodzi, ctrl+u zapisuje aktualne ustawienia, wygląda na to, że również i defaultową scenę. Przywróciłem ustawienia fabryczne i jest ok:)
mara Napisano 13 Październik 2009 Napisano 13 Październik 2009 tak jak pisze Reanimator, ustawiłeś sobie jedną ze scen za domyślną scenę w Blenderze musisz teraz ustawić sobie taką scenę jaką chcesz żeby była początkowa i wcisnąć Ctrl+U /edit heh, no sam już znalazłeś odpowiedź - Ctrl+U zapisuje wszystko - taki File/Save as Default 1
Rekomendowane odpowiedzi