Gość Dea Napisano 11 Kwiecień 2004 Napisano 11 Kwiecień 2004 Witam wszystkich bitewników! Jestem na forum dość nowa, ale od pewnego czasu przeglądam posty. Postanowiłam wziąć udział w bitwie. Temat wyjątkowo mi pasuje. Wybór padł na Eowinę, znaną z \"Władcy Pierścieni\" J.R.R.Tolkiena. Ma przedstawiać Eowinę buntującą się przeciw \"dominacji\" mężczyzn ;P Piękna i władcza, zamyślona. Nad tłem się jeszcze zastanawiam. Pierwszy szkic prawdopodobnie jeszcze dzisiaj. Pozdrowienia śle Dea
Cpt.Obvious Napisano 11 Kwiecień 2004 Napisano 11 Kwiecień 2004 Witamy na pokładzie i zyczymy powodzenia :) Pozdrawiam
brite Napisano 11 Kwiecień 2004 Napisano 11 Kwiecień 2004 Bardzo fajnie, ciekawe, jak Ty wyobrażasz sobie księżniczkę Rohirrimów. Zastanawiałem się, czy nie przystąpić do konkursu z jakaś postacią tolkienowską, ale ostatnio Tolkiena wszędzie tak dużo, że można mu dać odsapnąć na chwilkę. (BTW, tutaj moja Eowina. )
Gość Dea Napisano 11 Kwiecień 2004 Napisano 11 Kwiecień 2004 Rysunek wykonany kredką pastelową, zeskanowany i po poprawie barw w Photoshopie (skaner nie jest pierwszej jakości). Rysowane wczoraj wieczór i dzisiaj rano... przed chwilą skończyłam poprawki w PS:
Ufooox Napisano 11 Kwiecień 2004 Napisano 11 Kwiecień 2004 Szkic spoko ale zielone kolor, ghmm To nie bajka Braci Grim, witamy nowego usera jestem pewnien ze Ci sie spodoba :)
Cpt.Obvious Napisano 11 Kwiecień 2004 Napisano 11 Kwiecień 2004 Szkic nawet sinokoperkowy moze byc :) Troche mi sie na twarzy i układ ramion nie zgadza, popracuj nad tym. Zobaczymy jak sie to rozwinie :)
adek Napisano 11 Kwiecień 2004 Napisano 11 Kwiecień 2004 Witamy! Zapowiada się ciekawie ... o! i Opole się zgłasza ;) Bede się przypatrywał Twoim poczynaniom.
Phantom Napisano 11 Kwiecień 2004 Napisano 11 Kwiecień 2004 witam :) z góry życze powodzenia na bitwie :) a co do szkicu to nie gra mi ułożenie głowy (oraz kształt...szczegółnie przy łączeniu z włosami...jest taki mangowo cofnięty...:) ) względem szyi...która tesh wymaga poprawy :) ale to wkońcu dopiero początki... pozdrawiam...
misiekhc Napisano 11 Kwiecień 2004 Napisano 11 Kwiecień 2004 witam, za male dlonie - pamietaj ze dlon przykrywa twarz i cos z glowa nie gra, powodzenia zycze!
Vorek Napisano 12 Kwiecień 2004 Napisano 12 Kwiecień 2004 Witamy na forum :) Co do szkicu to tak jak przedmowcy: za male dlonie i glowa do poprawy, przesunela Ci sie za bardzo na lewo i do gory. Wloski tez chyba zbyt mocno od niej \"odstaja\" (wyglada troche jakby glowa byla wydluzona) Ale ogolne wrazenie bardzo pozytywne, pracuj dalej, powodzenia :)
Gość Dea Napisano 12 Kwiecień 2004 Napisano 12 Kwiecień 2004 Dziekuję wszystkim za opinie. Czas na odpowiedzi do zarzutów... mw4d - kolory ulegną zmianie, po prostu rysunek wykonałam zieloną kredką;) Tiger1313 - postaraj się sprecyzować o co ci chodziło z ramionami i twarzą, nie bardzo rozumię... Adek - dzięki za wsparcie:D Phantom - to wszystko się zmieni, w końcu to \'dopiero początki\';) misiekhc - jeśli tobie dłoń przykrywa twarz to masz trochę patologiczną anatomię twarzy lub rąk:D... na sekcjach widziałam trochę prawidłowej anatomii... patologicznej rownież... Vorek - ad dłonie - patrz wyżej, głowę jeszcze poprawię, a włosy, zobacz sam. Zaczęłam nad nimi pracować w PS. A oto efekt końcowy... na dzisiaj:)
wuuł Napisano 12 Kwiecień 2004 Napisano 12 Kwiecień 2004 witaj, z tą głową faktycznie coś nie za bardzo, po prostu nie czuć jej osadzenia w szyi, tak jak by to były dwa rózne elementy w dwóch różnych miejscach, jak zaczniesz kolorowac to później tego nie poprawisz a szkoda byłoby...pozdrawiam i trzymam kciuki
Cpt.Obvious Napisano 12 Kwiecień 2004 Napisano 12 Kwiecień 2004 Oj buzia i ramiona. Przyrzyj sie buzi mocniej, nos, usta i oczy. Twarz jest lekko spłaszczona, a głowa nie wygląda lekko jak \"osadzona na szyji\". Co do ramion, w stosunku do tułowia są przestuniętezbyt pod ukosem wzgledem cyca :) Poza tym pomaluj szkic po całosci, unikaj dziergania partia za partią bo tylko na tym kompozycja ucierpi, taka mała rada na początek :) EDIT: Przyznam sie ze nieuważnie dzis posty czytam ;)
exTolek Napisano 12 Kwiecień 2004 Napisano 12 Kwiecień 2004 jak dla mnie to troche dziwne te oczy... może mi się wydaje... skomentuje to rano...
misiekhc Napisano 12 Kwiecień 2004 Napisano 12 Kwiecień 2004 coz Dea tak mnie ucza z tymi dlonmi, ...na pewno ty zrobilaas za male... ale jezeli jestes taki debesciak to co ja ci mam w ogole komentowac, jeszcze mnie tylko pojedziesz;)
Vorek Napisano 13 Kwiecień 2004 Napisano 13 Kwiecień 2004 Oj chyba zle mnie zrozumialas, chodzi mi o to ze wolsy na glowie wygladaja jak kok albo cos takiego. Pozwililem sobie na szybka korekte zeby Cie naprowadzic na tok mojego myslenia. Pracuj jeszcze nad wloskami, dluga droga przed nimi :) Pozdrawiam
adek Napisano 10 Maj 2004 Napisano 10 Maj 2004 Dea - czyzbys zrobila pause w pracy nad bitwa? Szkoda.
Rekomendowane odpowiedzi