Napisano 16 Kwiecień 200420 l Zamieszczam gazika, tak jak juz pisalem ten modelk bedzie za mgla troche z boku, i nie bedzie sie rzucal w oczy, a ma mi zajmowac jak najmniej pamieci, czyli bedzie mial malo polygonow (czyt. detali) oczywiscie takie elementy jak wal i baki na paliwo beda bo sa one dosc widocznym elementem juz z daleka jak sie patrzy, no i musze jeszcze te nadkola poprawic zeby bylu jak w oryginale bo te wygladaja jak po tuningu :P
Napisano 16 Kwiecień 200420 l Wygląda jak zabawka z plastiku (model). Skoro ma być z daleka i w mgle to będziesz musiał zrbić b dobre textury. Czekam na kolejny update
Napisano 16 Kwiecień 200420 l a konkretnie to co jest z tymi texturami nie tak? Acha ten gazik bedzie, \"zdeka\" rozwalony, bez kola, deski beda troche polamane, troche krwi na szybach-ogolnie wojna.
Napisano 16 Kwiecień 200420 l Zerknij jak się ladnie rozciąga na dachu ;>. Popraw model bo strasznie wszystko zaokrąglone jest :(
Napisano 16 Kwiecień 200420 l to na dachu wlasnie zmieniam, a jezeli chodzi o te krawedzie to tez zaraz zrobie
Napisano 16 Kwiecień 200420 l tak jak pisalem bedzie mgla i za bardzo niebedzie widac tego autka, nizej zamieszczam rendera z mgla, dodam ze render ten trwal tylko 3sek. Duzo lepszymi modelami beda modele armii niemieckiej bo beda one, rozwalane, ostrzeliwane, beda wybuchaly itp. i to wlasnie one bedo pelnily jedne z glownych rol. A ten gazik to moze nawet go zrobie jak sie pali...
Napisano 16 Kwiecień 200420 l Ja bym troche ten model powykrzywial, jakas korozja tez by sie przydala, no a dalej to sie zobaczy, gdy wrzucisz to w wiekszy kadr. Aha... no i te swiatla yo bym oteksturowal :) Pozdrawiam
Napisano 16 Kwiecień 200420 l Ja to samo + wywalil tą mgłe. Zamiast niej dawaj renderki na zwyklym planie. Bedzie sie lepiej prezentowac, testy z mgla zostaw na pozniej. Nie jest ona jak na razie glownym obiektem mych zainteresowan kiedy dajesz update samochodu.
Napisano 16 Kwiecień 200420 l pokazujac wam rendery z mgla, pokazuje przyblizony wyglad samochodu jak na filmie, moze go troche powyginam to sie zobaczy. A tak to dobra bede zamieszczal renderki bez mgly, ale gwarantuje ze takowa na filmie bedzie, to nawet jakby wam sie niudalo wszystkich bledow wychwycic to mgla to zniweluje. I samochod bedzie widziany z daleka ok od 7 do 15m.
Napisano 16 Kwiecień 200420 l tak sobie to teraz wyglada, niektore materialy jeszcze niesa nalozone, blacha jest troche powyginana,
Napisano 16 Kwiecień 200420 l jak juz napisalem to jest model lowpoly, i opony jeszcze niemaja textury bieznika.
Napisano 16 Kwiecień 200420 l Tylko czemu gwiazda jest biała :P Teraz to wygląda jakby to amerykańskie było :)
Napisano 17 Kwiecień 200420 l to co robilem do tej pory to byla tylko zabawa, teraz chce sie zabrac do czegos powaznego a mianowicie:
Napisano 17 Kwiecień 200420 l witam no obys tylko nie porzucl projektu , i zeby ci sie udalo skonczyc go calego :)
Napisano 17 Kwiecień 200420 l ja sam tego nierobie, i jeden drugiego bedzie poganial jak cos bedzie nie tak. A swoja droga to jak pokazuje to wszystko na forum to to tez mobilizuje,
Napisano 17 Kwiecień 200420 l Widze ze projekt rusza mozolnie do przodu, ale proponowalbym robic jedna scene a nie jednoczesnie dwie na raz. Proponuje jeszcze zerknac na ta fotke http://www.talcottfreelibrary.com/historic/ruins-fire3.jpg
Napisano 17 Kwiecień 200420 l jezeli chodzi tobie o tamta stara rudere, to niewiem do konica czy ja wykorzystam.
Napisano 17 Kwiecień 200420 l Rosjanie używali czerownej gwiazdy, a amerykanie białej, wiec nie wiem czemu na referkach masz amerykańską gwiazde na rosyjskim sprzęcie
Napisano 19 Kwiecień 200420 l 3 godzinki temu zaczalem modelowac sd kfz 234 , po tym czasie jest juz cos takiego:(patrz niżej) tył jes w trakcie roboty no i te kanistry zrobie od nowa, bo nie wyglada najlepiej.
Napisano 19 Kwiecień 200420 l co ma robic? jechac. Jezeli ten model niebral udzialy w calej bitwie to wybaczcie, sugerowalem sie jedna strona, na ktorej znalazlem ze te pojazdy braly udzial. Tak na marginesie to jest model z \'38 chyba. Jezeli to niejest model ktory bral tam udzial to napiszcie, to napiszcie jakie braly udzial.
Napisano 19 Kwiecień 200420 l no to niech sobie jedzie ale jest małe ale.... pierwsze egzemplarze tego pojazdu wyszły pod koniec 43 a więc rok po stalingradzie! ale jak już robisz to niech sobie jeździ. możesz podać linka do tej strony...
Napisano 19 Kwiecień 200420 l oj nie odpuszcze wam tej animki ... musze ja zobaczyc ... :) big pozdro !
Napisano 20 Kwiecień 200420 l a mozecie mi napisac jakie modele sd kfz\'etek braly udzial w stalingradzie?
Napisano 20 Kwiecień 200420 l pz 4 owszem jednak wersje krótkolufowa była popularniejsza. Bardziej widoczne były 3ki i stugi. Transportery opancerzone - 250, 251,252. rekony 222,223,232 na początek proponuje http://www.achtungpanzer.com/votw/index.html
Napisano 21 Kwiecień 200420 l praca zapowiada się bardzo fajnie... koła w tym wozie są zbyt kanciaste ... zastozuj moze chamfera
Napisano 21 Kwiecień 200420 l Po nieudanym wyborze sdkfz\'etki zabralem sie za modelowanie pz-kpfw IV, nizej zaamieszczam jednego z pierwszych renderow, widze jeszcze kilka bledow wynikajacych ze zlego uzyacia SYMMETRY
Napisano 21 Kwiecień 200420 l eax88..... masz małego niefarta....znowu. Model który ty prezentujesz ma zamontowane shurzen, które z kolei były montowane od 43 roku czyli już po stalingradzie...
Napisano 21 Kwiecień 200420 l eax ... ja bym sie zdolowal na twoim miejscu ... masz zamiar zaczynac kolejny model od nowa ? :S w takim tempie to dlugo bedziemy czekali na final ... pozdrawiam ... zycze wytrwalosci
Napisano 21 Kwiecień 200420 l a to dobrze wiedziec co to jest \"shurzen\" hahah no to jak tak to ok ;)
Napisano 22 Kwiecień 200420 l to wystarczy jak sciagne ta oslonke? Bo jezeli tak to dobrze bo bede mial mniej polygonow, na animacji. Chcemy zrobic film z fabula, i zeby byl dosc dlugi(ok. 10-15 min) Nie chce zeby tytul filmu byl: \"Stalingrad\" wole zeby byl to: \"List\", juz tlumacze dlaczego, otoz film ma sie zczynac od tego jak jakas dziewczyna siedzi przy biurku i chowa list do koperty, na biurku stoi zdjecie jakiego mezczyzny(to do niego bedzie ten list niosla). Przez prawie cala animacje bedzie ona isc z tym listem, a pod sam koniec zginie, w jej oczach jak bedzie upadac beda lzy. Chwile po tym jak upadnie, wiatrwyrwie jej z reki list, i powieje go za mgle, pozniej w nastepnej scenie widac jak list wylania sie z mgly i upada pod czyimis nogami(narazie niewidac twarzy), ten \"ktos\" owtiera list i w tym, momencie jest juz twarz, to ta sama twarz co na poczatku filmu na zdjeciu. No i oczywicie w miedzyczasie beda typowe nawalanki...
Napisano 22 Kwiecień 200420 l Hej, no tak jak zdejmiesz te dodatkowe płyty to będzie ok. obejrzyj sobie też, choć tutaj też troszke błędów http://www.panzer.punkt.pl/strony_www/panzer.htm http://www.panzer.punkt.pl/strony_www/radpanzer.htm
Napisano 22 Kwiecień 200420 l napisał eax88 jakim hamulcem?? no z końcówką lufy... wygląda to bardziej jak foremka do ciasta. a co do fabuły to jest gut ale dużo będzie zależało od prowadzenia kamery.
Napisano 22 Kwiecień 200420 l szczerze mowiac eax... to jestem fanem ... wielkim fanem fabuly kazdej z serii final fantasy ... a taki klimacik sie wkrada w to co napisales ... jezeli uda sie wam zrealizowac ten projekt ... choc odrobine podobnie do tego co wykreowala moja zboczona finalowa wyobraznia ... to macie u mnie wszyscy wielkie piwo ... obiecuje wam to ... trzymam kciuki tak mocno ... ze normalnie nie moge ... jesli potrzebowalibyscie pomocy ... chociazby w wymodelowaniu jakiegos krzaka ... to mozecie liczyc na moja pomoc ... pozdrawiam serdecznie ... i pracujcie dzielnie
Napisano 22 Kwiecień 200420 l Podpisuje się pod powyższą wypowiedzią wszystkimi piecioma łapami!!!! :D
Napisano 22 Kwiecień 200420 l Co do fabuly - proponuje obejrzec poczatek Welcome to Sarayevo ( http://imdb.com/title/tt0120490/#comment ). Jak tam zostala podobna historia rozwazana bez zbednego patosu, listow milosnych i lez w oczach.