lordykrzys Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 Witam, szukam najlepszego programu do łączenia grafiki 3d w filmach. W powyższym linku są ciekawe połączenia. Czy są lepsze programy niż AE?
kamode Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 Combustion, Nuke, Fusion, Shake, Toxik... Czy są lepsze programy niż AE? AE nie jest najlepszy, żaden program nie jest najlepszy. Efekt końcowy zależy od umiejętności człowieka, który się nim posługuje.
lordykrzys Napisano 18 Październik 2009 Autor Napisano 18 Październik 2009 Ok, ale czy istnieją programy typu AE, w których da się łatwo wykorzystać efekty z 3ds max?
kamode Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 łatwo wykorzystać efekty z 3ds max... co przez to rozumiesz ?
lordykrzys Napisano 18 Październik 2009 Autor Napisano 18 Październik 2009 Chodzi mi o to, że aby dodać jakiś efekt 3d do filmu w AE trzeba było najpierw w 3ds maxie wyrenderować dany efekt (np. ogień), a później go wkleić w AE. Ja szukam programu, który ma większe możliwości. Np. współpraca programu z 3ds maxem.
lordykrzys Napisano 18 Październik 2009 Autor Napisano 18 Październik 2009 A czy któryś z nich współpracuje z 3ds max?
JmTm00 Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 nie rozumiem Ciebie wogóle, co masz na myśli poprzez współprace? Kazdy program do compozitingu bedzie współpracował z kazdym softem do 3d i vice versa, tylko musisz coś uprzedni w jednym lub drugim stworzyć
SYmek Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 Koledze chodzi o program, który będzie łączył z filmem efekty 3d przed ich wyrenderowaniem, jakie to nowoczesne! To tak jak jogurt z przyszłorocznymi truskawkami.
asblaze Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 Z maxem bliżej współpracuje Combustion. Reszta współpracuje tak samo! Czyli co wyrenderujesz w maxie - wrzucisz do "reszty". Zarejestrowałeś się, żeby siać zamęt nielogicznymi postami?
sly Napisano 19 Październik 2009 Napisano 19 Październik 2009 eee, Ciekawe pytanie. Osobiście myślę że takie programy istnieją, ale nie na rynku. Jakieś Duże biura produkcyjne zapewne piszą dla siebie takie programy króre maksymalnie podnoszą wydajność pracy, ale jeszcze długo będą one objęte tajemnicą, wartą miliony. W sumie, już można wkładać do programu do composingu swój wyrenderowany model i dodawać oświetlenie, tekstury.
rozpruwacz Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 mi sie wydaje ze mu chodzi o program ktory sam w 3ds mu camera tracking zrobi.... i automatycznie rendery wrzuci do kompozycji..... yyy no dobra... nie wiem o co mu chodzi :/
Shogun 3D Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 Jest taki plugin do maxa, nazywa się "DO IT", ale z obawy przed jego zbyt ekspansywnym samorozwojem i potencjalną utratą kontroli nad nim (vide Skynet) został on wycofany. Pozostaje Ci wziąć się do nauki starego dobrego AE.
Rekomendowane odpowiedzi