adek Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 Wacom ogłosił swoją nową markę dla rozwiązań typu OEM - Wacom Feel IT Technologies. To kolejny krok odzwierciedlający ambicje firmy, aby dostarczać rozwiązania zapewniające naturalny i intuicyjny interfejs użytkownika. Nowa marka koncentruje się na odczuciach użytkowników technologii oraz narzędziach, które wykorzystują. Stworzenie nowej marki ilustruje transformację firmy z lidera w obszarze specjalistycznych rozwiązań piórkowych w wiodącą organizację poświęconą interfejsowi użytkownika, która właściwie odczytuje emocje, jakie wywołuje w ludziach technologia. Nowe rozwiązania łączą różne rodzaje technologii, w tym multi-touch (technologię wielodotykową) z funkcjonalnością pióra. W połączeniu z wysokiej klasy kontrolerami i zaawansowanymi sterownikami tworzą one zintegrowaną, naturalną i intuicyjną ofertę dla użytkowników komputerów PC, e-book’ów i innych urządzeń. Firma posiada obecnie system sensoryczny o nazwie G5 i będzie koncentrować się na rozwoju systemów tego typu, udoskonalając ich jakość i możliwości, pod nową marką Wacom Feel IT Technologies. Masahiko Yamada, Prezes firmy Wacom, mówi: “W firmie Wacom wierzymy, że korzystanie z zaawansowanej technologii nie powinno być skomplikowane i frustrujące. Chcemy czynić zaawansowane rozwiązania prostszymi i bardziej inspirującymi, aby ludzie korzystając z nich czuli się dobrze i osiągali przy ich pomocy doskonałe rezultaty. Stworzenie nowej marki dla rozwiązań OEM w połączeniu z naszą pracą nad wiodącymi interfejsami użytkownika jest świadectwem naszego zaangażowania w pomoc każdemu, kto chce z przyjemnością korzystać z nowoczesnych rozwiązań w naturalny i intuicyjny sposób. Od tej pory technologia będzie postrzegana inaczej.” Odwiedź mikro-stronę marki: www.feelwacom.com [źródło: informacja prasowa Wacom]
tweety Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 ale kombinacja kolorów na tej ich stronie... skutecznie zaprzecza całej idei "czynić zaawansowane rozwiązania prostszymi i bardziej inspirującymi, aby ludzie korzystając z nich czuli się dobrze i osiągali przy ich pomocy doskonałe rezultaty" ;)
Richard Hade Napisano 19 Październik 2009 Napisano 19 Październik 2009 Masz całkowitą rację. Tej strony nie da się spokojnie oglądać dłużej niż poł minuty :/. Co do samej treści się nie odniosę bo nie byłem w stanie wytrzymać kolorów i wyłączyłem.
streaker Napisano 19 Październik 2009 Napisano 19 Październik 2009 Ale o co tak konkretnie chodzi, jakieś nowe produkty chcą wprowadzić czy jak ? Bo ja nie mogłem znieść tego marketingowego bełkotu i też wyłączyłem ;)
CzAk1 Napisano 19 Październik 2009 Napisano 19 Październik 2009 Wygląda na to, ze nikt nie jest w stanie przebrnąć przez tą strone w poszukiwaniu wartościowych informacji...ja też nie zmogłem :/ Pozdro
Nezumi Napisano 19 Październik 2009 Napisano 19 Październik 2009 Dodalem jakis czas temu w "twoich wiadomosciach" newsa o nowym tablecie wacomu po ktorym mozna smigac piorkiem i paluchami. Moze to czesc tej ich nowej strategii. Jest tam tez filmek z prezentacja jak toto dziala.
CzAk1 Napisano 19 Październik 2009 Napisano 19 Październik 2009 Widziałem taki śmieszny tablecik na Creative Roadshow we wrocku tydzień temu...taki tablecik po którym mozna śmigać palcem. Coś jak duży touchpad wyciągnięty z laptopa... Nie mialem jednak okazji się tym bawić...
kamil.ochel Napisano 19 Październik 2009 Napisano 19 Październik 2009 CzAk1 a nie był to ten cały Bamboo Touch? Strona odpychająca :)
Rekomendowane odpowiedzi