Napisano 20 Październik 200915 l Witam. Jestem domorosłym rysownikiem. Od zawsze lubiłem rysować. Teraz studiuje grafike komputerową. większość prac obrabiam w PS ale, jeszcze mi to zbyt dobrze nie wychodzi (chyba:)) Chciałbym pracować w tej branży, ale nie wiem jak zacząć i czy w ogóle sie nadaje To jest link do moich prac na stronie digart: http://lukaszbury.digart.pl/digarty/ Prosiłbym o opinie, czy warta toto coś.
Napisano 20 Październik 200915 l Kliknąłem w kilka losowych prac i powiem ci że wieje taniochą. Anatomia leży i kwiczy, kolorki są plastikowe a prace są... raczej mało wyrafinowane. Powinieneś przede wszystkim poczytać o kompozycji, pooglądać SPORO prac innych. Niemniej widzę że sporo rysujesz, więc zakładaj teczkę i pozwól ludziom po sobie pojeździć - to pomaga:) Nie dawaj linków bo nikomu nie będzie się chciało nawet kliknąć.
Napisano 20 Październik 200915 l Czytając komentarze na digarcie mam czasem wrażenie że to drugi deviant - tragedia. Śledź wątki początkujących ludków na forum a połapiesz się co masz robić. Pozdrawiam i witamy na forum.
Napisano 21 Październik 200915 l Czytając komentarze na digarcie mam czasem wrażenie że to drugi deviant - tragedia. Śledź wątki początkujących ludków na forum a połapiesz się co masz robić. Pozdrawiam i witamy na forum. dlatego tam ostatnio juz nic nie wrzucam bo konstruktywnego nic się nie dowiem :P
Napisano 21 Październik 200915 l Czytając komentarze na digarcie mam czasem wrażenie że to drugi deviant - tragedia. "Dzieci neostrady" zniszczną każde forum. Oby tutaj się to nie przytrafiło. Co do autora - piszesz że chcesz pracować w branży. Ok, to zmienia postać rzeczy. Gdybyś napisał że chcesz rysować dla siebie - miałbyś więcej swobody w poszukiwaniach, a tak - trochę ograniczają cię współczesne trendy. Tak czy owak - ja na twoim miejscu dałbym sobie spokój z tymi postaciami póki co. Rysowanie postaci, szczególnie w ruchu jest ciężką przeprawą. Szczególnie z wyobraźni ;) Polecam na początek zapoznać się z perspektywą i porysować trochę figur geometrycznych w przestrzeni. Sześciany, stożki itd. Jak już będziesz się w tym czuć mocny, to zacznij dodawać detal i robić z nich budynki, próbować rysować jakąś zieleninę, małe postacie itd. Podstawa to perspektywa i prawidłowe proporcje. Na początek najlepiej nie cieniować tylko rysować wszystko linią. Pozdrawiam.