Kubajaniak Napisano 24 Październik 2009 Napisano 24 Październik 2009 Witam wszystkich. Mimo że nie wymodelowałem dokładnie wnętrza tak jak pisałem w wątku wip postanowiłem zakończyć zabawę z tym modelem. Powodem nie jest brak chęci, bo nawet chciałbym dopieścić samochód, tylko nie mam na razie na to czasu. Trzeba odstawić trochę 3d maxa i zająć się studiami. Chciałbym podziękować wszystkim, którzy mnie dopingowali i podpowiadali co jak zrobić a przede wszystkim Bbandiemu za podpowiedzi odnośnie renderowania. A o to i owy samochód. Komentarze mile widziane :) Pozdrawiam.
mandragora Napisano 24 Październik 2009 Napisano 24 Październik 2009 Takie oldskulowe i fajne. A więc tak, lekkki bump dla podłoża, Lakier ma za niski poziom odbić i te felgi tak jakby były idealnie lustrzane ale to już jak ktoś takie lubi to nie mówię że nie.
WilL Napisano 24 Październik 2009 Napisano 24 Październik 2009 (edytowane) Siemka, bardzo fajny pojazd sobie wybrałes no i nawet ładnie Ci wyszedł ale nad renderem mógłbys jeszcze popracowac w wolnej chwli bo napewno dasz rade wycisnąc z tego cos lepszego :) No i popraw teksture asfaltu bo wygląda słabo. A tak na marginesie to małe postpro niezaszkodzi (ode mnie takie coś, jak cos to usune): (tu był obrazek ale vision3d mnie zawstydził :( :P) Pozdro Edytowane 24 Październik 2009 przez WilL
vision3d Napisano 24 Październik 2009 Napisano 24 Październik 2009 usun lepiej:] znacznie gorzej niz 'baza', ktora zreszta tez pozostawia wiele do zyczenia... sam model wykonany calkiem niezle, ale render mizerny... swiatlo i materialy sa slabiutkie niestety. Pracuj dalej, bo napewno mozna wiecej wycisnac z tego modelu!
Kubajaniak Napisano 25 Październik 2009 Autor Napisano 25 Październik 2009 Wiem, że materiały nie są super, ale nigdy wcześniej się nie bawiłem mentalem. W sumie to w ogóle nie renderowałem, tylko uczyłem się modelowania. Na pewno chciałbym poprawić asfalt i materiał felg, ale jak pisałem nie bardzo mam teraz czas. Może w piątek po południu znajdzie się chwile, ale nic nie obiecuję. WilL jeśli chodzi o posprodukcje to jakoś nie mam ochoty bawić się w takie rzeczy. Chciałbym się nauczyć robić jak najbardziej realistyczne rendery, a photoshopa co najwyżej używać do robienia tekstur i wycinania blueprintów.
bbandi Napisano 25 Październik 2009 Napisano 25 Październik 2009 Kuba jak na początki modelowania i renderowania wygląda to bardzo dobrze ważne że pobawiłeś się ustawieniami światła, tła, kompozycji, renderu - postęp przyjdzie z czasem, teraz narzekać moga tylko ci którzy nie widzieli Twojej walki w wipie.pozdro
Rekomendowane odpowiedzi