Napisano 30 Październik 200915 l Zaraz mnie cos strzelii normalniee !!!! Jak dodać tą zakichana teksture? Wchodze w materials, w male okienko obok Diffuse... i NIC!!! Jak mam dodać swoja własna teksture? Przeszukałem cały PC z folderem z tymi teksturami co tam są żeby wrzucić swoje I NIE MA!!!! Prosze pomózcie.... ;/
Napisano 30 Październik 200915 l może klikasz w kolor zamiast w buttona. zrób obrazek (najlepiej screenshot, a jeśli się nie uda to naszkicuj w paincie) na którym widać dokładnie gdzie klikasz, wtedy nam będzie łatwiej określić jaki robisz błąd. przedtem może wypij herbaty na uspokojenie.
Napisano 30 Październik 200915 l Autor Chodzi o to że chce dodać swoja teksturke na obiekt. Wycyztałem gdzieś w internecie że teksturki sa jak sie kliknie w ten kwadracik obok diffuse, lecz NIE UMIEM dodać tam swojej.... PS. czemu widok mi sie zmienil w vie porcie na taki jakby "ortographic" (taki widok jest w blenderze jak sie nie zmieni na perspective...) Widac na załączonym obrazku, wszsytk sie stało takie MNIEJ 3d ;p
Napisano 30 Październik 200915 l Ale skoro klika w małe okienko koło diffuse, to już jest przecież w dobrej okolicy, więc przypuszczam że jakiegoś helpa jednak liznął. edit: cofam to. Poszukaj tutoriali o podstawach. Nawigacja jest całkiem inna niż w blenderze, i jak będziesz próbował tak jak się robiło w blenderze to mocno wtopisz. P na widok bardziej 3d. Obrazkek się nie dołączył.
Napisano 30 Październik 200915 l No i teraz wybierasz 'bitmap' i po wszystkim. A żeby zminić widok na perspektywiczny wciśnij 'p'.
Napisano 30 Październik 200915 l Autor A teraz znowu jak przesuwam myszka sródkowym to tak bardzo wolno. O co może chodzić? Da sie w amxie dodawać tło? Czy sie robi zwyczajnie boxa gdzieś z tyłu i nadaje mu sie materiał ?:P i Wogule teraz jakos dziwnie mi sie obraca kamera przez vieporta, zawsze bylo tak ze kamera sie obracała wokoł obiektu itp,a teraz mam tak jakbym patrzył z oczu... nie moge nic znalesc w helpie, tam sa ttylko artykuly odnosnie kamery ale tej do reinderingu.... Prosze pomózice. Edytowane 30 Październik 200915 l przez Wizzardius
Napisano 30 Październik 200915 l nie, nie da sie dodawac w maxie tla, textur, boxow itp ! Przeczytaj help`a maxa albo kilka podstawowych tutoriali wtedy sie dowiesz co mozna a co nie. A i z pierwszego postu wynika ze za bardzo sie podniecasz, nie bedzie latwo w 3d.