Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zaraz mnie cos strzelii normalniee !!!!

Jak dodać tą zakichana teksture? Wchodze w materials, w male okienko obok Diffuse... i NIC!!!

Jak mam dodać swoja własna teksture? Przeszukałem cały PC z folderem z tymi teksturami co tam są żeby wrzucić swoje I NIE MA!!!!

Prosze pomózcie.... ;/

• Odpowiedzi 8
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

może klikasz w kolor zamiast w buttona.

zrób obrazek (najlepiej screenshot, a jeśli się nie uda to naszkicuj w paincie) na którym widać dokładnie gdzie klikasz, wtedy nam będzie łatwiej określić jaki robisz błąd.

przedtem może wypij herbaty na uspokojenie.

Napisano

Chodzi o to że chce dodać swoja teksturke na obiekt. Wycyztałem gdzieś w internecie że teksturki sa jak sie kliknie w ten kwadracik obok diffuse, lecz NIE UMIEM dodać tam swojej....

PS. czemu widok mi sie zmienil w vie porcie na taki jakby "ortographic" (taki widok jest w blenderze jak sie nie zmieni na perspective...) Widac na załączonym obrazku, wszsytk sie stało takie MNIEJ 3d ;p

a0165f0b5aa5.png

a0165f0b5aa5.png.html

a0165f0b5aa5.png.html

Napisano

Ale skoro klika w małe okienko koło diffuse, to już jest przecież w dobrej okolicy, więc przypuszczam że jakiegoś helpa jednak liznął.

edit: cofam to.

Poszukaj tutoriali o podstawach. Nawigacja jest całkiem inna niż w blenderze, i jak będziesz próbował tak jak się robiło w blenderze to mocno wtopisz.

P na widok bardziej 3d.

Obrazkek się nie dołączył.

Napisano (edytowane)

A teraz znowu jak przesuwam myszka sródkowym to tak bardzo wolno. O co może chodzić?

Da sie w amxie dodawać tło? Czy sie robi zwyczajnie boxa gdzieś z tyłu i nadaje mu sie materiał ?:P

i Wogule teraz jakos dziwnie mi sie obraca kamera przez vieporta, zawsze bylo tak ze kamera sie obracała wokoł obiektu itp,a teraz mam tak jakbym patrzył z oczu... nie moge nic znalesc w helpie, tam sa ttylko artykuly odnosnie kamery ale tej do reinderingu.... Prosze pomózice.

Edytowane przez Wizzardius
Napisano

nie, nie da sie dodawac w maxie tla, textur, boxow itp !

Przeczytaj help`a maxa albo kilka podstawowych tutoriali wtedy sie dowiesz co mozna a co nie. A i z pierwszego postu wynika ze za bardzo sie podniecasz, nie bedzie latwo w 3d.