Guest naily Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Wczoraj kupiłem CHIPa i na załączonej dvd znalazł się świetny program do projektowania - DoubleCAD. W obsłudze b. podobny do AutoCADa, tyle tylko że za darmo.
Loki Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 (edited) o fajne, dzięki za zwrócenie uwagi na ten program, jak wygląda sprawa wymiany dokumentów między AutoCAD a DoubleCAD? producent chwali się że oczywiście bez problemu... Edited November 10, 2009 by Loki
Marcin Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Gratuluje pozyskania darmowego softu z ciapowatej gazety o tematyce komputerowej :) Free: http://www.doublecad.com/Download/tabid/1128/Default.aspx Poza tym są lepsze darmowe CAD`y niż DC.
pionix Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Loki - nie ma problemu z tym. Używam tego softu od jakiś 3-4 miesięcy i żadnych problemów nie napotkałem. Marcin - co byś ciekawszego darmowego zaproponował? Jeszcze jakaś wersja TurboCada jest darmowa ale nie instalowałem.
Loki Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Marcinie, nie chodziło mi o Chipa jako gazetę, bo znam ciekawsze sposoby wydania kilkunastu złotych, ale o sam program jako taki. Nie rysuję jakoś ekstremalnie dużo w CAD, aczkolwiek od czasu do czasu trzeba coś podrysować - bo jest poprostu szybciej. A skoro jest darmowy funkcjonalny odpowiednik (zasssałem i zobaczymy jak będzie się sprawował, skoro pionix pisze że działa, to ja mu śmiem ufać w tej kwestii) to trza się tylko cieszyć :) w końcu za używanie pirackiego softu w działalności zarobkowej grozi do 5 lat pozbawienia wolności... wniosek - trza być legalnym :)
Marcin Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Marcin - co byś ciekawszego darmowego zaproponował? Jeszcze jakaś wersja TurboCada jest darmowa ale nie instalowałem. Jakiś czas temu ukazał się np: http://www.progesoft.com/en/smart-2009 Ale DC ma tą przewagę że jego licencja z wersji na XT pozwala na pracę komercyjną.
Recommended Posts