krzysiekk26 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Witam. Zacząłem się ostatnio bawić programem Boujou i mam pewien problem. Gdy otwieram plik z CameraSolve w mayi zrobiony w boujou, nie wyświetla mi się przed kamera imageplan z sekwencją obrazów do której robilem camerasolve. Wciskanie klawiszy "5, 6, 7" nic nie daje. Gdy wyrenderuje scenę też nic nie ma. Tak jak by wogóle sie nie wczytywał imageplan, a z tego co wiem to chyba powinin się wczytać. A bez imageplan-u cieżko cokolwiek bedzie zrobic:/ Za wszelkie sugestie będę bardzo wdzięczny;) Pozdrawiam:)
bartolomeo Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 trzeba ręcznie wczytać image plana i już.
krzysiekk26 Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 Też tak pomyślałem. Z tym, że jak chce załadować go ręcznie to ładuje mi się tylko jeden obraz a nie sekwencja. Przekopałem opcje image planu i znalazłem okienko do zaznaczenia, że ma się wczytać sekwencja obrazów, ale to też nic nie dało. I w tym momencie opcje mi się skończyły i nie wiem co zrobić:/
bartolomeo Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 to taka zajawka mayi, którą trzeba odkopać w helpie. Suka wczytuje sekwencje tylko wtedy gdy: - nie ma w nazwie spacji (czasem wczyta, ale nie masz gwarancji że poprawnie wyrenderuje) - numer klatki jest poprzedzony kropką: ".####.*" maya nie lubi się z psdkami, czasami z tiffami, czasami z innymi formatami. lubi bmp, tga...
freon Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 To jest zaszłość jeszcze z czasów Aliasa: nazwapliku.numerklatki bez rozszerzenia.
Recommended Posts