Jump to content

Recommended Posts

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

a czemu pytanie jest w dziale blender?;) w tym przypadku bylo to zrobione w jakims programie pokroju after effects przy uzyciu trapcode shine.

Posted

raczej z wolumetryką jeśli chcesz takie smugi światła;), najpierw animujesz obrot lampy (tutaj chyba najlepiej typu spot)za literami, a na koniec swiecisz drugą na napis.

Posted (edited)

W takim razie jak się robi tą wolumetrykę? ;) Bo całość animacji to sobie chyba poradzę... chociaż z mojego dotychczasowego doświadczenia z animacją w Blenderze to program lubi się bardzo dziwnie zachowywać... a raczej ja nie wiem jak go okiełznać ;)

I taka prośba jeszcze. Muszę zrobić ładny animowany napis - literki wpadają na ekran - czyli łatwo ale muszę to zrobić naprawdę super. Chodzi mi tutaj o to czy poradzilibyście mi jeśli chodzi jak ustawić ładnie światło, materiały. Chcę osiągnąć takie błyszczące, plastikowe, lekko przeźroczyste litery. Pomożecie? ;) Tak jak mówię, animacja ma być totalnie prosta, za to wykonanie ma być super ;) Wiem, że pewnie oczekuje zbyt wiele biorąc pod uwagę mój staż w grafice 3D ale mogę siedzieć na tym miesiąc byleby wyszło ładnie ;)

A może znacie jakieś tutoriale mogące w tym pomóc?

@mt, wiem że to w Afterze bylo robione, chodziło mi tylko o efekt a nie znalazlem lepszego przykładu ;)

Edited by deha21