Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Volito mam od Mikolaja, wiec po kilku miechach sledzenia forum i prob rysowania zdecydowalem sie poslac swoje najlepsze prace.

Portrety na podst. zdjec painter classic i volito.

Kazdy robiony ok 2h - wiec to chyba nie speedy :-)

c&c mile widziane

• Odpowiedzi 22
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wow!! Fajny portrecik, jeszcze gdybyś jeszcze pobawił się w dodanie większej głebi byłoby już całkiem nieźle.

Napisano

fajnie fajnie ale mi sie wydaje ze ta lewa stronka jest jakby starsza od prawej :)

Napisano
  • Autor

maydaygs - rzeczywiscie prawa strona bardziej gladka :-)

ciuciu - zrobilbym glebie wieksza ale jak to sie robi, czy trzeba dac wieksze kontasty - napiszcie o tym...

Babcie juz znacie, teraz przdestawiam tescia:

Napisano
  • Autor

Tesc nie wzbudzil zainteresowania :-(

wrzucam wiec ojca... (painter classic + foto przy kompie)

Napisano

hehe całą rodzinkę rysujesz?

co do prac ... hmm ... nie wiem, bo sam się w to nie bawię, ale brakuje mi tu wykończenia; wygląda to tak jak byś zrobił dopiero podkład pod właściwą pracę miałbys zamiar walnąć na wyższej warstwie.

proporcje i podstawowa kolorystyka jest chyba ok, będziesz więcej ćwiczył to i prace będą lżejsze i przjemniejsze dla oka.

Napisano

Teść świetny.

Gdzie chowacie ciała tych, którzy złamią omertę? ;D

Napisano
  • Autor

dzudzu - masz racje z wykonczeniem ciezko mi idzie, dochodze do pewnego etapu i wszystko co dalej robie wydaje sie pogarszac sprawe - wiec tak zostawiam, ale jak bede malowal reszte rodziny to postaram sie bardziej dopracowac...

brite - wlasnie tescia bardziej dopiescilem i wydawal mi sie za gladki jakis - ale bardzo ciesze sie, ze przypadl Ci do gustu. Masz racje to byl wloski typ... ;-)

Napisano
  • Autor

dzudzu wjechles mi na ambicje :-) i postanowilem popracowac nad ojczulkiem - oto efekt:

Napisano

lepiej ... daj jeszcze większe kontrasty zwiękaszając gradację odcieni każdego koloru; no i zrób cos z tym tłem - więcej staranności.

Napisano
  • Autor

dzudzu - nie wiem czy bede mial jeszcze sile ojczulka \"miętosić\", co do tla to takie zostaiłem zeby było bardziej \"artystycznie\" - ale może masz racje, że tak wygląda niechlujnie... jeszcze raz dzięki, bo bez twojego c&c pewnie zostawiłbym obrazek w poprzeniej wersji.

Napisano

ok może i jest artystyczniej, ale chyba tuż nad głową tło wychodzi przed ojczulka; poprawiłbyś kontrast na czubku głowy i przyciszył nieco tło i już by chyba było lepiej; artystyczną, niedbałą kreskę możesz zostawić, niech ci tam...

Napisano

Moglbys jeszcze nad faktura skory popracowac, bo troche za bardzo \"ulizana\" jest (biorac pod uwage fotorealistycznosc portretow).

Napisano
  • Autor

leander - dzieki za uwage, zrobic faktury skory niepotrafie, nawet nie mam pojecia jak sie do tego zabrac :-(

zreszta ta \"fotorealistycznosc\" jest efektem ubocznym braku moich umiejetnosci malarskich.

Mysle, ze w nastepnych pracach poloze wieksza uwage na interpretacje :-) znudzile mnie juz te gladkie twarze - wygladaja jak manekiny.