Pietro Napisano 16 Kwiecień 2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 Volito mam od Mikolaja, wiec po kilku miechach sledzenia forum i prob rysowania zdecydowalem sie poslac swoje najlepsze prace. Portrety na podst. zdjec painter classic i volito. Kazdy robiony ok 2h - wiec to chyba nie speedy :-) c&c mile widziane
ciuciu Napisano 16 Kwiecień 2004 Napisano 16 Kwiecień 2004 Wow!! Fajny portrecik, jeszcze gdybyś jeszcze pobawił się w dodanie większej głebi byłoby już całkiem nieźle.
maydaygs Napisano 18 Kwiecień 2004 Napisano 18 Kwiecień 2004 fajnie fajnie ale mi sie wydaje ze ta lewa stronka jest jakby starsza od prawej :)
Pietro Napisano 19 Kwiecień 2004 Autor Napisano 19 Kwiecień 2004 maydaygs - rzeczywiscie prawa strona bardziej gladka :-) ciuciu - zrobilbym glebie wieksza ale jak to sie robi, czy trzeba dac wieksze kontasty - napiszcie o tym... Babcie juz znacie, teraz przdestawiam tescia:
Pietro Napisano 23 Kwiecień 2004 Autor Napisano 23 Kwiecień 2004 Tesc nie wzbudzil zainteresowania :-( wrzucam wiec ojca... (painter classic + foto przy kompie)
dzudzu Napisano 23 Kwiecień 2004 Napisano 23 Kwiecień 2004 hehe całą rodzinkę rysujesz? co do prac ... hmm ... nie wiem, bo sam się w to nie bawię, ale brakuje mi tu wykończenia; wygląda to tak jak byś zrobił dopiero podkład pod właściwą pracę miałbys zamiar walnąć na wyższej warstwie. proporcje i podstawowa kolorystyka jest chyba ok, będziesz więcej ćwiczył to i prace będą lżejsze i przjemniejsze dla oka.
brite Napisano 23 Kwiecień 2004 Napisano 23 Kwiecień 2004 Teść świetny. Gdzie chowacie ciała tych, którzy złamią omertę? ;D
Pietro Napisano 23 Kwiecień 2004 Autor Napisano 23 Kwiecień 2004 dzudzu - masz racje z wykonczeniem ciezko mi idzie, dochodze do pewnego etapu i wszystko co dalej robie wydaje sie pogarszac sprawe - wiec tak zostawiam, ale jak bede malowal reszte rodziny to postaram sie bardziej dopracowac... brite - wlasnie tescia bardziej dopiescilem i wydawal mi sie za gladki jakis - ale bardzo ciesze sie, ze przypadl Ci do gustu. Masz racje to byl wloski typ... ;-)
Pietro Napisano 26 Kwiecień 2004 Autor Napisano 26 Kwiecień 2004 dzudzu wjechles mi na ambicje :-) i postanowilem popracowac nad ojczulkiem - oto efekt:
dzudzu Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 lepiej ... daj jeszcze większe kontrasty zwiękaszając gradację odcieni każdego koloru; no i zrób cos z tym tłem - więcej staranności.
Pietro Napisano 27 Kwiecień 2004 Autor Napisano 27 Kwiecień 2004 dzudzu - nie wiem czy bede mial jeszcze sile ojczulka \"miętosić\", co do tla to takie zostaiłem zeby było bardziej \"artystycznie\" - ale może masz racje, że tak wygląda niechlujnie... jeszcze raz dzięki, bo bez twojego c&c pewnie zostawiłbym obrazek w poprzeniej wersji.
dzudzu Napisano 27 Kwiecień 2004 Napisano 27 Kwiecień 2004 ok może i jest artystyczniej, ale chyba tuż nad głową tło wychodzi przed ojczulka; poprawiłbyś kontrast na czubku głowy i przyciszył nieco tło i już by chyba było lepiej; artystyczną, niedbałą kreskę możesz zostawić, niech ci tam...
Pietro Napisano 5 Maj 2004 Autor Napisano 5 Maj 2004 dzieki za slowa otuchy :-) teraz tesciowa tescia...
ciuciu Napisano 5 Maj 2004 Napisano 5 Maj 2004 No, no kolejny raz pozytywnie mnie zaskakujesz.Brawo!!
Pietro Napisano 21 Maj 2004 Autor Napisano 21 Maj 2004 Dawno rodzinki nie wrzucalem - kolej na zoneczke.
leander Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 Moglbys jeszcze nad faktura skory popracowac, bo troche za bardzo \"ulizana\" jest (biorac pod uwage fotorealistycznosc portretow).
Pietro Napisano 21 Maj 2004 Autor Napisano 21 Maj 2004 leander - dzieki za uwage, zrobic faktury skory niepotrafie, nawet nie mam pojecia jak sie do tego zabrac :-( zreszta ta \"fotorealistycznosc\" jest efektem ubocznym braku moich umiejetnosci malarskich. Mysle, ze w nastepnych pracach poloze wieksza uwage na interpretacje :-) znudzile mnie juz te gladkie twarze - wygladaja jak manekiny.
Pietro Napisano 27 Maj 2004 Autor Napisano 27 Maj 2004 troche sie z zonko w ilustratorze i szopie pobawilem
hokusai Napisano 28 Maj 2004 Napisano 28 Maj 2004 przyjemne. Zupełnie jak z lokacji Sprigg z Chrono Cross.
Rekomendowane odpowiedzi