Napisano 17 Listopad 200915 l No, właśnie, na uczelni będą jakieś wykłady z 3ds maxa i rhinocerosa i pewnie wszyscy będą w nich pracować. Ale wgłębiając się trochę w temat dużo dobrego słyszałem o Cinema 4D i Mayi. Nie będę nigdy robił animacji, więc program 3d tylko do tworzenia obrazów 2d. Który program, ew. kombinację programów polecacie?
Napisano 17 Listopad 200915 l 3ds max, AutoCAD, vray i Photoshop. Tematów na temat programów do wizualizacji było dużo wiec użyj funkcji szukaj.
Napisano 17 Listopad 200915 l Pewnie każdy z wymienionych programów by się nadawał ale do 3dmaxa najwięcej jest dodatków, gotowców, tutoriali itp. Większość wizualizatorów też na nim pracuje.
Napisano 17 Listopad 200915 l Teraz na majke powstają dodatkowe renderery, wiec może być również spoko, ale nie wiem jak z importowaniem CAD planów.
Napisano 17 Listopad 200915 l Max, Cinema 4d, Modo. Tak bym stawiał jesli chodzi o wizki (tu tez mowie o tym jakie widzialem ogloszenia na poszukiwanych wizkowcow, jakie programy wymagano).
Napisano 17 Listopad 200915 l Maya raczej nie. Tez sie da, ale nie tak szybko jak max + autocad + vray
Napisano 17 Listopad 200915 l Jakbym miał dzisiaj zaczynać, to bym zaczął w Modo. O ile oczywiście za jakiś czas go kochany Autodesk nie wykupi.
Napisano 17 Listopad 200915 l no - też polecam Modo - 2 kliki i masz ładny render. Max też jest ok w tym temacie chociaż od lat w nim nic nie modelowałem. Maya jest niedościgniona w animacji ale żeby coś ładnie wyrenderować to trzeba się troszkę znać.