Napisano 16 Kwiecień 200420 l Witam wszystkich. Wlasnie sie dowiedzialem ze na tej stronce na forum mozna zamiescic swoje pracki wiec zamieszczam. Chcialem tylko powiedziec ze jestem poczatkujacy i nigdy niegdzie nikt mnie niczego nie uczyl jestem samoukiem :)
Napisano 16 Kwiecień 200420 l calość ma fajny klimacik tylko dłon skopales proporcje gdzies siadly i z oczami jest cos nie tak(jej lewe-brak perspektywy) pozdrowka
Napisano 16 Kwiecień 200420 l Autor wiem wiem jeszcze kupe pracy przedemna tylko wydaje mi sie nie wiem czy mam racje ale zawsze probuje wszystko za dokladnie odwzorowac slyszalem ze to blad :(
Napisano 16 Kwiecień 200420 l No spoko niezłe, niezłe faktycznie ręka niedomaga teraz może być już tylko lepiej :)
Napisano 16 Kwiecień 200420 l \"tylko wydaje mi sie nie wiem czy mam racje ale zawsze probuje wszystko za dokladnie odwzorowac slyszalem ze to blad :(\" odwzorowywuj to co widzisz - na poczatku to jest podstawa, cwicz reke i oko jezeli sa to poczatki to nie sa zle przypatrz sie teczowka - roznej wielkosci dlon - zle proporcje, zlamala sie troche, cien na wewnetrznej stronie dloni wyszedl nienaturalny miejsce zakonczenia zuchwy - nie widac go pozdrawiam
Napisano 17 Kwiecień 200420 l No proporcej i anatoomia niestety nieciekawe, staraj sie porownywac poszczegolne partie twarzy/ ciala do siebie co do wielkosci podczas rysowania (jest masa wykladow na ten temat w literaturze) Ogolnie calkiem niezle operownie swiatlocieniem i dobra kompozycja. Jaki format ? Pozdrawiam
Napisano 17 Kwiecień 200420 l Obrazek fajny, wszystko juz gurth napisał więc za bardzo nie ma co dodawać :) Poza tym że brakuje jej szyji i bark ma nieco przestawiony. To wszystko anatomia, więc sporo praktyki by dojść do wprawy. Światłocień mógłby być bardziej konsekwentny.
Napisano 18 Kwiecień 200420 l dorzucam sie do moich poprzednikow reka rzuchwa i ramie skopałes ale ogolnie jak na poczatek nie jest zle
Napisano 18 Kwiecień 200420 l poza tym co napisali poprzednicy to calkiem fajny szejding i ladny dywan :3
Napisano 18 Kwiecień 200420 l Autor wyslal bym na stronke jeszcze pare moich portrecikow ale niestety wszystkie rozdaje :) znajomym ten moze nie jest najlepszy jak cos jeszcze nabazgram to wysle. Apropo formatu to jest to polowka brystolu wiec nie najmniejszy :)
Napisano 18 Kwiecień 200420 l Autor a i zapomnialem podziekowac za komentarze sa niezwykle dla mnie wazne a o tej perspektywie to musze poczytac :)
Napisano 19 Kwiecień 200420 l Autor Witam wszystkich bardzo sie dzisiaj nudzilem, a i motywacje waszymi komentarzami mialem ni i postanowilem nabazgrac cos wegielkiem i wyszlo cos takiego. Tworzylem to przez okolo godzine jak zwykle nie patrzac na anatomie i wszelkie obliczenia :) ja po prostu biore i rysuje. Narazie :)
Napisano 19 Kwiecień 200420 l no niestety widac ze jestes samoukiem.... masz talent.. (a wlasciwie zdolnosci manualne) ktore kotos mogłby utemperowac w talent. :) nie wylizuj tak swiatłocienia, zostaw widoczny szrafunek, slad narzędzia itp, zmien ołowek na bardziej miękki, i za modele uzyj realnych przedniotow (ludzi), anie fotek :)
Napisano 19 Kwiecień 200420 l Autor tylko najgorsze jest to ze boje sie kogos na zywo narysowac bo cos czuje ze mi nie wyjdzie no ale sie musze przelamac :) i wtedy zobacze co te zdolnosci manualne sa warte. A moze zapisze sie na jakiec kulko malarskie albo cos takiego w Domu Kultury czy mi odradzacie ?
Napisano 19 Kwiecień 200420 l Jasne ze doradzamy. Takie prace jak te chyba niezle potrafia wycwiczyc technikę operowania olowkiem i gumką, ale wg mnie nic nie wnosza do Twojego rozwoju artystycznego.. Wykorzystaj smykalke i zmierz sie z zywym modelem i wlasna interpretacja tego co widzisz. Bo tu mamy cierpliwe odwzorowanie szczegolu, zamiast pokazania czegos wlasnego, smialego ruchu reki, poszukiwania..
Napisano 19 Kwiecień 200420 l zgadzam sie z moimi poprzednikami zdolnosci masz ale brak Ci podstawowej wiedzy ja zaczynałam tak samo jak Ty :) fotki i obrazeczki pierwsze studium postaci bylo koszmarne hehehe no ale teraz to chyba idzie mi juz duzo lepiej choc duzo jeszcze musze sie nauczyc :) wiec nie przejmuj sie jesli pierwszy rysunek Ci nie wyjdzie kolejny pojdzie duzo lepiej i zapisz sie na jakis kurs czy kołko mysle ze szybko pojmiesz o co w tym wszystkim chodzi powodzenia i pozdrawiam ;)