maydaygs Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 Witam wszystkich. Wlasnie sie dowiedzialem ze na tej stronce na forum mozna zamiescic swoje pracki wiec zamieszczam. Chcialem tylko powiedziec ze jestem poczatkujacy i nigdy niegdzie nikt mnie niczego nie uczyl jestem samoukiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
little-ninja Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 calość ma fajny klimacik tylko dłon skopales proporcje gdzies siadly i z oczami jest cos nie tak(jej lewe-brak perspektywy) pozdrowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maydaygs Napisano 16 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2004 wiem wiem jeszcze kupe pracy przedemna tylko wydaje mi sie nie wiem czy mam racje ale zawsze probuje wszystko za dokladnie odwzorowac slyszalem ze to blad :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 No spoko niezłe, niezłe faktycznie ręka niedomaga teraz może być już tylko lepiej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gurth Napisano 16 Kwiecień 2004 Share Napisano 16 Kwiecień 2004 \"tylko wydaje mi sie nie wiem czy mam racje ale zawsze probuje wszystko za dokladnie odwzorowac slyszalem ze to blad :(\" odwzorowywuj to co widzisz - na poczatku to jest podstawa, cwicz reke i oko jezeli sa to poczatki to nie sa zle przypatrz sie teczowka - roznej wielkosci dlon - zle proporcje, zlamala sie troche, cien na wewnetrznej stronie dloni wyszedl nienaturalny miejsce zakonczenia zuchwy - nie widac go pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 17 Kwiecień 2004 Share Napisano 17 Kwiecień 2004 No proporcej i anatoomia niestety nieciekawe, staraj sie porownywac poszczegolne partie twarzy/ ciala do siebie co do wielkosci podczas rysowania (jest masa wykladow na ten temat w literaturze) Ogolnie calkiem niezle operownie swiatlocieniem i dobra kompozycja. Jaki format ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 17 Kwiecień 2004 Share Napisano 17 Kwiecień 2004 Obrazek fajny, wszystko juz gurth napisał więc za bardzo nie ma co dodawać :) Poza tym że brakuje jej szyji i bark ma nieco przestawiony. To wszystko anatomia, więc sporo praktyki by dojść do wprawy. Światłocień mógłby być bardziej konsekwentny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinia Napisano 18 Kwiecień 2004 Share Napisano 18 Kwiecień 2004 dorzucam sie do moich poprzednikow reka rzuchwa i ramie skopałes ale ogolnie jak na poczatek nie jest zle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b0ber Napisano 18 Kwiecień 2004 Share Napisano 18 Kwiecień 2004 poza tym co napisali poprzednicy to calkiem fajny szejding i ladny dywan :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maydaygs Napisano 18 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2004 wyslal bym na stronke jeszcze pare moich portrecikow ale niestety wszystkie rozdaje :) znajomym ten moze nie jest najlepszy jak cos jeszcze nabazgram to wysle. Apropo formatu to jest to polowka brystolu wiec nie najmniejszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maydaygs Napisano 18 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2004 a i zapomnialem podziekowac za komentarze sa niezwykle dla mnie wazne a o tej perspektywie to musze poczytac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maydaygs Napisano 19 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2004 Witam wszystkich bardzo sie dzisiaj nudzilem, a i motywacje waszymi komentarzami mialem ni i postanowilem nabazgrac cos wegielkiem i wyszlo cos takiego. Tworzylem to przez okolo godzine jak zwykle nie patrzac na anatomie i wszelkie obliczenia :) ja po prostu biore i rysuje. Narazie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian Napisano 19 Kwiecień 2004 Share Napisano 19 Kwiecień 2004 no niestety widac ze jestes samoukiem.... masz talent.. (a wlasciwie zdolnosci manualne) ktore kotos mogłby utemperowac w talent. :) nie wylizuj tak swiatłocienia, zostaw widoczny szrafunek, slad narzędzia itp, zmien ołowek na bardziej miękki, i za modele uzyj realnych przedniotow (ludzi), anie fotek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maydaygs Napisano 19 Kwiecień 2004 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2004 tylko najgorsze jest to ze boje sie kogos na zywo narysowac bo cos czuje ze mi nie wyjdzie no ale sie musze przelamac :) i wtedy zobacze co te zdolnosci manualne sa warte. A moze zapisze sie na jakiec kulko malarskie albo cos takiego w Domu Kultury czy mi odradzacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 19 Kwiecień 2004 Share Napisano 19 Kwiecień 2004 Jasne ze doradzamy. Takie prace jak te chyba niezle potrafia wycwiczyc technikę operowania olowkiem i gumką, ale wg mnie nic nie wnosza do Twojego rozwoju artystycznego.. Wykorzystaj smykalke i zmierz sie z zywym modelem i wlasna interpretacja tego co widzisz. Bo tu mamy cierpliwe odwzorowanie szczegolu, zamiast pokazania czegos wlasnego, smialego ruchu reki, poszukiwania.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kinia Napisano 19 Kwiecień 2004 Share Napisano 19 Kwiecień 2004 zgadzam sie z moimi poprzednikami zdolnosci masz ale brak Ci podstawowej wiedzy ja zaczynałam tak samo jak Ty :) fotki i obrazeczki pierwsze studium postaci bylo koszmarne hehehe no ale teraz to chyba idzie mi juz duzo lepiej choc duzo jeszcze musze sie nauczyc :) wiec nie przejmuj sie jesli pierwszy rysunek Ci nie wyjdzie kolejny pojdzie duzo lepiej i zapisz sie na jakis kurs czy kołko mysle ze szybko pojmiesz o co w tym wszystkim chodzi powodzenia i pozdrawiam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi