gientekwl Napisano 21 Listopad 2009 Napisano 21 Listopad 2009 Witam... Zakupiłem myszkę nieznanej mi marki. Mam problem z środkowym przyciskiem [rolka], gdyż po jej naciśnięciu zmienia się szybkość scrollowania, niestety nie działa to jak powinno od początku. Przycisk powinien służyć raczej do czego innego [nie wiem jak ta funkcja się nazywa]. Przez tą pierdołe nie mogę cieszyć się MAX'em, obracać vievportem, przesuwać go itd. Czy jest jakaś możliwość zmiany tejże funkcji przycisku myszy? Jaki soft? Pzdr.
gientekwl Napisano 22 Listopad 2009 Autor Napisano 22 Listopad 2009 Czyli nie możliwości zmiany funkcji środkowego przycisku nie mając sterowników ?
Loki Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 w mojej myszce mam też opcję ze zmianą szybkości scrollowania za pomocą przycisku w rolce (Logitech MX) ale to u mnie moge ustawiać też właśnie w sterownikach myszki (tzn program do zarządzania całym tym ustrojstwem) - nie sądzę żeby windows miał wbudowane opcje tak zaawansowanych ustawień myszki. Więc radzę poszukać sterowników do niej (z regóły da się znaleźć po numerach jakie masz na spodzie myszki przyklejone pewnie). Pozdrawiam - Loki
gientekwl Napisano 22 Listopad 2009 Autor Napisano 22 Listopad 2009 ojaaaa :D i to są konsekwencje kupna myszki noname :] nie mam żadnych numerów, a na dodatek producent nie ma swojej oficjalnej strony. Kupie se Logitecha jakiegoś i po sprawie. Pzdr.
t0m3k Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 jesli dobrze zrozumialem to zainstaluj sterowniki od jakiegos taniego logitech'a albo czegos innego co pozwala przypisywac funkcje do srodkowego klawisza i zmien ja na MiddleButton
gientekwl Napisano 22 Listopad 2009 Autor Napisano 22 Listopad 2009 No cóż... zainstalowałem paczkę setpoint'a 4.80 i myszki dalej nie wykrywa... Eh... tOmek, a znasz jakiś soft od przypisywania funkcji danemu butonowi ?
Yoshi Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 spróbuj z X-Mouse button control - program pozwala na dowolną konfigurację przycisków myszy (w teorii :P)
gientekwl Napisano 22 Listopad 2009 Autor Napisano 22 Listopad 2009 Yoshi, bardzo fajny program ale nie wykrywa mi środkowego guzika :/ Chyba jednak skończy się na kupnie nowej myszki... MADE in CHINA...
Temporal Napisano 23 Listopad 2009 Napisano 23 Listopad 2009 za 30 zl mozna fajne mychy kupic z 4tech'a
t0m3k Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 wez cos z ebay'a a jak nie to polecam http://www.ebuyer.com
gientekwl Napisano 25 Listopad 2009 Autor Napisano 25 Listopad 2009 Rodzina będzie paczkę wysyłać z PL niebawem, pokuszę się o jakiegoś mice'a z PL na 1/3 ceny ;)
Rekomendowane odpowiedzi